reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Dziewczyny, czy to normalne że młody ciągle je i śpi i na tym się właściwie kończy jego aktywność? Po ściagnięciu jednego cyca po prostu zapada w 1,5 - 2 godzinną drzemkę i budzi się znowu głodny. To maluszek w sumie - wyszedł ze szpitala z wagą 2,820 więc może to normalne że nie najada sie na kilka godzin? W nocy kamiłam go o 1, 4 i potem o 7 rano. Generalnie odnoszę wrażenie że jest na cycu non stop ale może to tylko moje wrażenie...

reklama
Summerbaby, masz idealne dziecko :) W nocy je co 3 godziny, w dzień trochę częściej, bo pewnie mu gorąco :)
Anielka ma czasem okresy aktywności (np. dziś rano 2 godziny nie spała ;)), ale ma dni, które całe przesypia. To jest taki system ochronny dzieciaków - gdyby nie spały tak dużo, to te wszystkie bodźce ze świata by je za bardzo oszołomiły.
Spokojnie - jeszcze będą się bawić grzechotkami i odmawiać dziennej drzemki ;)

summerbaby ja tez nie moglam sie doczekac kiedy Nadia bedzie bawic sie grzechotakmi,gaworzyc,usmiechac sie itp,a teraz czasem chcialabym zeby byla takim nowordokiem i pospala dluza chwilke:) a tak na serio to Nadia do 2 miesiecy to tez praktycznie jadla i spala,w nocy jadla o 2 potem o 5 no i rano ok 7.30,takze wszystko okey i jeszcze przyjdzie czas na zabawe:)

summerbaby, pozazdroscic;p

moja mała jest jakas bardziej marudna, budzi sie co półtorej godziny na jedzenie, i w dzien i w nocy i dwa razy na dobe nie spi wcale tak po 4 godziny, tylko ciagle do cyca chce albo na raczki... ja to juz ja karmie na stojaco, by nie przysnac przypadkiem

ja to juz ja karmie na stojaco, by nie przysnac przypadkiem
Ja karmię na leżąco i właśnie dzisiaj nad ranem przysnęłam :-). Chyba z pół godziny spałam i jak się przebudziłam okazało się, że mała maruda też kima, z zadartą do góry buźką opartą na piersi :-D. Prześmiesznie wyglądał. No, to przysypiaj, nic się nie dzieje :-D.

U nas dzień czy noc, młody je co półtorej godz. Dziś miał w nocy pierwszy raz jedną przerwe 3godzinną. Widocznie tak potrzebuje, póki co zaciskamy z m zęby i wytrzymujemy, jak skończy miesiąc to się będę martwić jak to załatwić.
Ja też przysypiam w nocy przy karmieniu, juz kilka razy obudziłam się z cyckiem na wierzchu a Tymcio na nim oparty, w końcu cieplutki, mięciutki to sobie chłopak uzywa;-) U nas jest tak że w nocy mój m ma dyżury, tzn on wstaje, przynosi i zanosi młodego do kołyski, ewentualnie przewija no i nosi do odbicia. Ja tylko wystawiam bufet mleczny :laugh2:

Dziewczyny wroce na chwilke do tematu zmiany pieluch...Mialam nie uzywac nic przeciw odparzeniom, w razie czego Sudokrem ale teraz zastanawiam sie czy to dobry pomysl...Jak Wy robicie lub zamierzacie robic?

reklama
A mojej się nie chce w ogóle odbijać, w nocy M nosił ale zanim odbiło się delikatnie pół h to już bīla rozbudzona i znów przystawiałam. Położna mi powiedziała, żeby nie robić tego w nocy tylko położyć na boczku w razie czego, że dzieci na cycu nie łapią tyle powietrza i nie zawsze się im odbije. Jak jest u Was? Moja też tylko śpii i je, albo się rozgląda kilka minut po pokoju i znów śpi:-)

Do góry