reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Hahahaha, dzag ale się uśmiałam!!! :-D Odltotowy jest Tymek! U nas to samo się dzieje. Pożera wszystko jakby ją wilczy głód zżerał ;-) Gorzej jak w jakieś twardsze "coś" nie trafi i przydzwoni paszczęką...Słodkie te nasze Małe.

reklama
Dzag Twój Tymek super :-) fajnie się na niego patrzy bo robi to wszystko już tak świadomie i celowo. Nasz Tymek też pakuje wszystko do buźki a szczególnie ukochane paluszki albo pieluszkę lub kocyk. I też wygląda jakby był wiecznie głodny :-) czasem nawet mu daje cyca jak tak pcha łapki do buzi ale zdarza się tak że cyca wypluwa a łapki pcha :-)

babeczki powiedzcie, czy normalne sa lekko sluzowate kupki na mm? tolka robi teraz ze dwie dziennie, z reguly jedna normalna, znaczy luzna, ale matowa, grudkowata, nie lejaca, a druga rzadzizne, taka blyszczaca, z grudkami tez no ale troszke z tym sluzikiem (bo chyba to jest to). i tak od jakiegos czasu, a w zachowaniu zero zmian, zadnego rozdraznienia, temperatury, nic. sika duzo, tak jak wczesniej. tylko wody pic nie chce, ale pracuje nad tym. no i tydzien temu miala szczepionke na rota.
czy powinnam sie niepokoic?

Dzag Tymek debeściak :-D

Weronkazz
pewnie po rota takie ma. Poobserwuj, jakby się dłużej takie utrzymywały to spytałabym lekarza.

Czy wasze dzieci tez mają taka fazę drapanie? Mój drapie wszystko, potrafi sobie leżeć na brzuszku, patrzeć na coś i drapać rączką np po łóżku. Ale najgorsze, ze drapie też mnie jak go noszę, tak, że całe ręce mam pocharatane i wyglądam jakbym z tydzień agrest bez rękawiczek zrywała :cool2:
Paznokcie rosną mu jak szalone, obcinam niemalże co chwile, piłuje je potem delikatnie, bo bez piłowania jest jeszcze gorzej a są takie ostre, że już nie wiem co robić :confused: Niedługo wstyd będzie rękawiczki zdejmować ;-)

cornelka, najwidoczniej to drapanie to standardowy etap, bo Tymek też tak miał. I w sumie nadal ma. To nawet nie jest drapanie samo w sobie, tylko takie łapanie paluszkami. Zaczęło się od tego, że po przebudzeniu przyglądał się pieluszce którą ma pod buzią (do dzisiaj śpi tylko na brzuchu :dry:), i starał się złapać obrazki które na nich są :-D. A potem już zaczęło się łapanie wszystkiego na lewo i prawo :-).

buuuuuuuu wyszło nam piękne uczulenie na dadę, Młoda siedzi w tetrze, a ja czekam na męża z ratunkowymi pampersami, a taka zadowolona byłam, ehh rumiankowe pampersy były fajne przy Laurce, więc zobaczymy czy przy małej dupce spasuje :tak:

reklama
irisson, no my tylko na pampersach, ale dziś dostałam w pczce od chrzestnej pieluchy z Hameryki, zobaczymy my już dawno 4 nosimy. A zmieniając temat nadal kupy nie mamy, 4 dni, popierduje i brzuszek wieczorami ma twardy ale poza tym wesoła, nie płacze. Czekać, czy coś działać? Ostatnio jadłam sporo czekolady czy to mogło mieć wpływ?

Do góry