reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Tymek też z palcem w buzi nie zasypia. On zasypia przyssany na glonojada do wierzchu dłoni :-D. Trwa to dokąd nie zaśnie.

reklama
to mój Timurek jakiś wyjątek bo nie ssie nic oprócz cycka na chwilę obecną. CO prawda wkłada sobie ręce aż po łokcie, ale chyba tylko po to żeby wywołać odruch wymiotny- jak boga kocham, wpycha te paluchy aż mu się świeczki w oczach zapalają i rzyga:eek:
Może to nagroda za te przejścia co miałam z Majką i jej ssaniem kciuka. Pamiętam że wkładałam jej skarpetki na ręce ale po 2dniach ściągała je w sekundzie. Dopiero jak jej zakleiłam kciuki plastrem opatrunkowym to jej przestały smakowac, ale miała wtedy juz z 8miechów, późno sie skapnęlam. A jak to pediatra zobacyzła (nie moja) to mnie opierniczyła że dziekcu krew nie będzie dopływać i palce mu zczernieja:confused2: oczywiście jej nie posłuchałam i dzięki temu w końcu przestała młoda ssać kciuki, ale dałam jej smoczek na podmiane (w wieku tych ok.8miesięcy!)

katjusza pisze:
niewiele pomoże, ja zakładałam Wikiemu niedrapki to ssał kciuka z niedrapką
shocked.gif
laugh.gif
Jestem pewna że u nas będzie to samo. Jedną z ulubionych zabaw Tymka ostatnio jest łapanie dziobem z rozpędu (w pozycji na brzuszku) nogi ptaszka-maskotki i ssanie jej. Wcale mu nie przeszkadza, że to materiał. To samo by było z rękawiczką czy skarpetką na ręce.

Jestem pewna że u nas będzie to samo. Jedną z ulubionych zabaw Tymka ostatnio jest łapanie dziobem z rozpędu (w pozycji na brzuszku) nogi ptaszka-maskotki i ssanie jej. Wcale mu nie przeszkadza, że to materiał. To samo by było z rękawiczką czy skarpetką na ręce.

haha super to musi wyglądać :-) aż to sobie wyobraziłam :-D

u nas mały pcha do buzi wszystko co znajdzie się w jego zasięgu, od piąstki po kocyk, a najlepiej smakują nogi od stojaka z wiszącymi zabawkami, rzuca się na nie jak wygłodniały lew :-D

Mój wciągacz palców już pewnie nie pamięta co to cycek :-p.
A czy te lateksowe smoczki są w wersji ortodontycznej (płaskie u nasady)? Bo mnie się takie kojarzą tylko z okrągłymi, nie wiem czemu...

są i płaskie, tolka jakoś NUKa załapała
a i jest jeszcze to cudo kauczokowe tez:
SAMOCHÓD | Hevea

Załączniki

• Screen shot 2012-11-30 at 9.28.28 PM.png
    Screen shot 2012-11-30 at 9.28.28 PM.png
    43,6 KB · Wyświetleń: 31
  • Screen shot 2012-11-30 at 9.28.56 PM.png
    Screen shot 2012-11-30 at 9.28.56 PM.png
    50,1 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Dzag hahaha jak on się łapczywie rzuca :D przyznaj się głodzisz go :D świetnie to wygląda. Mój to Maluszek przy Waszych, bo kilka dni młodszy od Toli Weronkiz dopiero poznaje łapki i grozi mi pięścią :) zabaweczki wypadają jeszcze z rączek za to na macie inne dostają niezłe lanie :) nie mogę się doczekać siadania :D haha

Do góry