reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

dzag, u nas cała pięść w buzi by była, jakby dało radę. Ślini się jak Śliniak z Rodziny Zastępczej, masakra... Mamy smoka Wubbanuba, więc cała małpka jest uśliniona :)

reklama
K8libby jak u Was sprawdza się ten smoczek? Można go kupić w Polsce?

Ja nie będę próbować z miodem glukozą czy cukrem bo uważam, że to krok do próchnicy.

Zamówiłam go na ebayu, przysyłają z USA, ostatnio zamówiłam jeszcze jeden, żeby był na zmianę, bo ten muszę uprać. Fifol bardzo go lubi, miętosi małpkę do snu, potem smoka wypluwa, ale do małpki sie przytula :) No i żaden go nie uspokajał tak wieczorem, przy tym widzę błogość w oczach i chłop odpływa.
są też na allegro Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na ebayu wychodzą taniej, ale czekałam miesiąc zanim przyszedł...

Zylcia jak raz czy dwa zamoczysz w glukozie to do próchnicy jeszcze daleka droga. Wszystko jest dla ludzi. Nam też tak robiono a próchnicy nie mamy. Bardziej bym się bała lizaków na każdej przerwie. No to możesz jeszcze paluszki smarować tym świństwem na obgryzanie paznokci albo wyciągać co sek p[o kilku dniach powinna się odzwyczaić. Masz rację to bardzo problematyczny nałóg takie ssanie kciuka. Olka też ssie aż jej się podnosi tak głęboko wciska palce (ja to nazywam odruch bulimiczki) ale bez problemu podmieniam jej je na smoka. W dzień jeszcze jej chwilę pozwole possać ale zasypianie tylko ze smokiem

Mam takie pytanie Moja Nelka zawsze jadła nie w normie tzn 90-120 wypijałam mleczka od kilku dni wypije 50 i jej starcza , za to herbatki potrafi wypic wiecej i tu moje pytanie czy to mozliwe ze mleko przestalo jej smakowac?
czy może to byc poprostu zwiazane z ząbkowaniem ( oprócz slinienia i wkladania raczek do buzi doszło nerwowe pocieranie raczkami zabkow w buzce itp no i opuchniecie dziasełek , nerwowoasc a zawsze spokojna była]

Nie nie nie , herbatke dostaje tylko jak ma czkawke , albo np jak wiem ze wypije odpowiednia ilosc mleka i nie chce jesc tylko pic .
A druga sprawa to czy mozliwe zeby sztuczne jej przestalo smakowac ? Ja wracam o 17 i zawsze z je duzo i pozniej w nocy co 2h je wiec nie wiem:/

reklama
dziewczyny ze smoczkowym problemem - u nas tylko lateks wchodzi w gre. silikonem plula bardzo, a lateksowy od razu jej podpasowal. moze to kwestia materialu tez?
co ciekawe, w butli silikonowe jej nie przeszkadzaja.
no i paluszki, mimo smoczka, ida czesto w ruch tak czy siak ;)

Do góry