reklama
M
milionka
Gość
co do opieki nad dzieckiem a właściwie pielęgnacją...Dziewczyny ,które mają chłopców...takie pytanie mam...jak myjecie siusiaka? bo ja myłamr raczej tylko z zewnątrz, a dziś w przychodni dostałam reprymendę ,że trzeba troszkę pod sórką też myć ,bo się zbieraja pozostałośći po kremach, talku itp.
wypowiem się bo już wielu lekarzy z powodu bakteri wypytałam. Codziennie w kąpieli ściągasz delikatnie tyle ile się da skórki nic na siłę i obmywasz a jak zrobi taką kupkę że siusiak brudny to możesz też skórkę sciągnąc i psiknąc octaniseptem, a ostatnio pani dr powiedziała żeby na noc ściągnąć skórkę i oliwką posmarować to wtedy sie nie podrażnia.
Agnes92
Fanka BB :)
K8 ja właśnie używam talku zazwyczaj na codzien, nie co każda pieluche ale tak ze 2 razy dziennie
Milionka dzięki za szczegółowe opisanie jak to z tą higiena, w przychodni każda lekarka/pielęgniarka ma swoje teorie i nie wiadomo kogo słuchać i co najlepsze:/
Ewa no właśnie mojemu Maluchowi często się zdarza zafajdać kupą prawie że po pachy i tak teraz myślę,że oprócz mycia tam po ,,takiej''kupie, to chyba dobrze byłoby myć przy każdej kąpieli ,bo rzeczywiście może się nazbierać tych różnośći typu talk...
Milionka dzięki za szczegółowe opisanie jak to z tą higiena, w przychodni każda lekarka/pielęgniarka ma swoje teorie i nie wiadomo kogo słuchać i co najlepsze:/
Ewa no właśnie mojemu Maluchowi często się zdarza zafajdać kupą prawie że po pachy i tak teraz myślę,że oprócz mycia tam po ,,takiej''kupie, to chyba dobrze byłoby myć przy każdej kąpieli ,bo rzeczywiście może się nazbierać tych różnośći typu talk...
Ostatnia edycja:
M
milionka
Gość
z nami w szpitalu leżał 4 miesięczny chłopiec który ciągle łapie zakażenie układu moczowego bakerię ecoli która pochodzi z odbytu właśnie przez kupki :/
RatinaZ
Ja też żadko smaruję Biankę...ale używam Balneum i do kąpieli i kremu...
pupa po kupie i na noc a płyn do kąpieli jest tak cudowny,że nic wiecej nie musiałam od początku używać...problemów też żadnych...nawet doktorowa mi mówiła,że łądną skórę Bianuś ma
A na allegro 1000ml kosztuję 80zł a to zapas na jakieś 4 miesiące...krem na pupę ok 20zł i mam już opakowanie 3 miesiąc
pupa po kupie i na noc a płyn do kąpieli jest tak cudowny,że nic wiecej nie musiałam od początku używać...problemów też żadnych...nawet doktorowa mi mówiła,że łądną skórę Bianuś ma
A na allegro 1000ml kosztuję 80zł a to zapas na jakieś 4 miesiące...krem na pupę ok 20zł i mam już opakowanie 3 miesiąc
jak dobrze mieć babę, człowiek nie ma takich dylematów, tylko wszystko szoruje nam się przyplątała ciemieniucha, oczywiście oliwka do bani, nic nie dała, teściowa podpytała co u niej w szpitalu na noworodkach robią i jednak ten linomag nie zastąpiony, główka w dobę nam się śliczna zrobiła, żadnej skorupy
reklama
kakakarolina
irisson nie była bym traka pewna z szorowaniem u dziewczynek też są dwie szkoły i na początku nie wiedziałam którą droga pójść postanowiłam szorowac )
a Maksowi sciągałam tyle ile się dało i myłam. Co którąś wizytę lekarka ściągała ciut więcej. Dla dziecka było to bezbolesne a unikneliśmy stulejki
a tyłka niczym nie smaruję i jest git
a Maksowi sciągałam tyle ile się dało i myłam. Co którąś wizytę lekarka ściągała ciut więcej. Dla dziecka było to bezbolesne a unikneliśmy stulejki
a tyłka niczym nie smaruję i jest git
Podziel się: