reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Ja tam mlodemu nieczego nie sciagam... Kapiemy normalnie codziennie, pupe i pachwiny co pielucha jedziemy linomagiem. Czasem jakis inny kremik zaaplikuje albo sudecrem tak profilaktycznie. Tesciowa jest pediatra i prowadzi mlodego i nic mi nie mowila, ze cos robie nie tak, albo mam cos tam robic. Poza tym mam ksiege pt. Pierwszy rok zycia dziecka i nie ma tam zadnych zalecen, zeby odciagac i czyscic... Na razie bede robic jak robie. Zobaczymy. Moze zapytam tesciowa...

Ostatnia edycja:
reklama
u nas co jakiś czas sudokrem idzie bo zaczerwienienie po kupkach czasami jest przy odbycie a tak profilaktycznie co jakiś czas alantanem :)

Ja też dostałam dla młodego balneum, byłam nim zachwycona bo sama dla siebie stosowałam. Raz go wykąpaliśmy i dostał takiego mega zaognionego liszaja na buzi, że wróciłam do moich eko specyfików...

Kakakarolina my jedną i drugą szorujemy, teraz jak Laura miała ten okres przejścia z pieluchy na majtki, to zdarzyło jej się sikać, to od razu coś jej wyszło na skórze, profilaktycznie na noc dodaliśmy bephanten i od razu ładnie, jednak te babeczki są bardzo delikatne :tak:

ja ściągam skórkę i myję, a ściągam codziennie w kąpieli i po jak najwięcej się da tak jak lekarka mi mówiła. Na początku prawie mu nic nie schodziła a teraz już prawe cała, więc mam nadzieję że bez zabiegu sie obejdzie, bo co pytam kogo to po rodzinie wszyscy chłpocy mieli rozcinane po skończeniu roczku...

reklama
Do góry