reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

u mnie taka jazda była kilka dni temu. Płacz trwał 4 godziny :szok: już chciałam na pogotowie jechać. W końcu włączyłam rzutem na tasmę suszarkę :rofl2: od tamtej pory jej używam zasypia w 30sek od jej załączenia :-D

reklama
Wątek z pieluchami w tytule więc zapytam tutaj :-D.
Dziewczyny, które chodzą z Bąblami na basen - jakie pieluszki używacie i czy je polecacie? I czy nie wiecie przypadkiem, czy oprócz Rossmanowskich można jakieś inne kupić w malutkich opakowaniach po kilka sztuk?

ja z olką nie chodzę pewnie dopiero za pół roku ale pamiętam że rossmanowskie najlepsze :) oprócz nich spotkałam się tylko z hugisami ale one mają boki z bibuły i lecą z tyłka :tak:

Franek był w rossmannowskich na basenie i były ok.
Drobiny na razie nie zabieram. Jak się ciepło zrobi, to może. Z Puckiem byliśmy w parku wodnym jak miał 6 miesięcy, bo dostaliśmy jakieś kupony darmowe, ale to była porażka. Wodę tam mają za zimną dla takich dzieci - trząsł się okropnie, a zanim się oswoił, to trzeba było wychodzić...

Dzag, a gdzie się wybieracie?

tez polecam rosmmanowskie:-)

a jakie polecacie butelki by mój Bruno zaczął pić z butli??? po 2tyg prób z aventen, spasowałam i czekam na tomme....

Witajcie Sierpnióweczki.

na naszym forum działa poddział ekspercki,
CHICCO wszędzie tam, gdzie dziecko

w którym odpowiada na pytania nasza ekspertka - Gosia Borecka, doula
( odkryj swoją ścieżkę macierzyństwa | Gosia Borecka – doula w Warszawie i online )

Jest mamą piątki dzieciaczków i ma ogromne doświadczenie w tematyce , laktacyjnej, noworodkowej i niemowlęcej a także okołoporodowej
biggrin.gif

Zajrzyjcie do niej.

Ja tez się czaję na te rossmanowe na basen.
Kupa u nas co 2 dni z samego rana jak w zegarku o 9.15. A jeśli chodzi o spanie, to co wieczór był u nas problem, nie było spania przed 24. Ale błąd tkwił w tym, że kąpaliśmy go co 2 dni i młody nie miał swojego schematu. Teraz od 2 tygodni kąpiemy codziennie o 22, potem karmienie w sypialni i zaraz po tym do łóżeczka. Śpi pięknie od 23 do 5 rano, czasem ma przebłysk i budzi się o 2, ale to rzadko się zdarza.

Sempe, ja mam małe doświadczenie z butelkami, bo tygodniowe zaledwie, ale Anieli podpasowała butelka Lovi. Jakiś gratis z paczki ze szpitala :)

Ja miałam problem, bo Fifi mleko z medeli potrafił pić a wody czy herbatki nie. Kupiłam mu Aventa, tego z tym szerokim smokiem i pięknie z niej herbatkę i wode pije. Nie wiem w czym był problem...

reklama
ewa, my na zajęcia w Bobaskowie. Zajęcia na basenie mają blisko nas, na Sołtysowskiej.
Z tą za zimną wodą to mnie zdziwiłaś. Wydaje mi się logiczne, że na zajęciach dla Maleństw jest cieplejsza woda :eek:. Pójdziemy raz i zobaczymy.
sempe, według mnie Tommee Tippee są bardzo dobre. Smoczki są podobne do piersi więc powinien się łatwo przestawić.

Do góry