reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

u mnie taka jazda była kilka dni temu. Płacz trwał 4 godziny :szok: już chciałam na pogotowie jechać. W końcu włączyłam rzutem na tasmę suszarkę :rofl2: od tamtej pory jej używam zasypia w 30sek od jej załączenia :-D

reklama
Wątek z pieluchami w tytule więc zapytam tutaj :-D.
Dziewczyny, które chodzą z Bąblami na basen - jakie pieluszki używacie i czy je polecacie? I czy nie wiecie przypadkiem, czy oprócz Rossmanowskich można jakieś inne kupić w malutkich opakowaniach po kilka sztuk?

ja z olką nie chodzę pewnie dopiero za pół roku ale pamiętam że rossmanowskie najlepsze :) oprócz nich spotkałam się tylko z hugisami ale one mają boki z bibuły i lecą z tyłka :tak:

Franek był w rossmannowskich na basenie i były ok.
Drobiny na razie nie zabieram. Jak się ciepło zrobi, to może. Z Puckiem byliśmy w parku wodnym jak miał 6 miesięcy, bo dostaliśmy jakieś kupony darmowe, ale to była porażka. Wodę tam mają za zimną dla takich dzieci - trząsł się okropnie, a zanim się oswoił, to trzeba było wychodzić...

Dzag, a gdzie się wybieracie?

tez polecam rosmmanowskie:-)

a jakie polecacie butelki by mój Bruno zaczął pić z butli??? po 2tyg prób z aventen, spasowałam i czekam na tomme....

Witajcie Sierpnióweczki.

na naszym forum działa poddział ekspercki,
CHICCO wszędzie tam, gdzie dziecko

w którym odpowiada na pytania nasza ekspertka - Gosia Borecka, doula
( odkryj swoją ścieżkę macierzyństwa | Gosia Borecka – doula w Warszawie i online )

Jest mamą piątki dzieciaczków i ma ogromne doświadczenie w tematyce , laktacyjnej, noworodkowej i niemowlęcej a także okołoporodowej
biggrin.gif

Zajrzyjcie do niej.

Ja tez się czaję na te rossmanowe na basen.
Kupa u nas co 2 dni z samego rana jak w zegarku o 9.15. A jeśli chodzi o spanie, to co wieczór był u nas problem, nie było spania przed 24. Ale błąd tkwił w tym, że kąpaliśmy go co 2 dni i młody nie miał swojego schematu. Teraz od 2 tygodni kąpiemy codziennie o 22, potem karmienie w sypialni i zaraz po tym do łóżeczka. Śpi pięknie od 23 do 5 rano, czasem ma przebłysk i budzi się o 2, ale to rzadko się zdarza.

Sempe, ja mam małe doświadczenie z butelkami, bo tygodniowe zaledwie, ale Anieli podpasowała butelka Lovi. Jakiś gratis z paczki ze szpitala :)

Ja miałam problem, bo Fifi mleko z medeli potrafił pić a wody czy herbatki nie. Kupiłam mu Aventa, tego z tym szerokim smokiem i pięknie z niej herbatkę i wode pije. Nie wiem w czym był problem...

reklama
ewa, my na zajęcia w Bobaskowie. Zajęcia na basenie mają blisko nas, na Sołtysowskiej.
Z tą za zimną wodą to mnie zdziwiłaś. Wydaje mi się logiczne, że na zajęciach dla Maleństw jest cieplejsza woda :eek:. Pójdziemy raz i zobaczymy.
sempe, według mnie Tommee Tippee są bardzo dobre. Smoczki są podobne do piersi więc powinien się łatwo przestawić.

Do góry