reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Sempe moja też nie chce pić z butelki, mam avent kicha, TT kicha, canpol kicha :no: na cycusia mamusi jest uśmiech szeroki :sorry: jak coś wymyślisz, to daj znać, ja na razie zostawiam temat zawieszony, bo mi wygodnie cycem :-p

reklama
u nas od początku TT zdało egzamin. mam jeszcze dostane w prezencie dr browny, ale nawet nie probowalam z nimi, kto wie, moze jeszcze przyjdzie czas. ktoras probowala moze?

U nas sprawdza się Avent obecnie, acz nie bez protestów co czas jakiś (!). Przetestowaliśmy naprawdę dużo sprzętów i ten podpasował najbardziej...Dobrze odpowietrzał. Choć u nas silikony są generalnie be.

Mam wrażenie, że optymalny byłby dla mojej Małej jakiś lateksowy smok, byle dobrze odpowietrzający, ale nie bardzo wiem skąd takowy wytrzasnąć? Ktoś może coś słyszał, widział, testował?

ja jestem wierna aventowskim butelkom. Miałam chyba wszytskie i te są najlepsze. Nawet po opini Aia kupilam te butelki mam ale mnie wkurzają bo co chwilę z nich coś cieknie

Weronkazz dr brown są spoko ale szlak trafia przy ich myciu. Ta rureczka w środku to bajer a dodatkowy element do mycia i gotowania. Sprawdza sie tak samo jak avent a mycia mniej. (i potem się tam grzyb robi bo ta rureczka taka cieniutka :zawstydzona/y:)

kakakarolina przykro mi, że okazałam się złym doradcą :-( U nas też MAMy poszły w odstawkę, ze względu na upierdliwość obsługi. Za leniwa jednak jestem. Nic z nich nie ciekło nam, ale faktycznie trzeba było dobrze dokręcać i porządnie suszyć wszystkie części za każdym razem, a to czasochłonne ;-)
Teraz lecimy tak samo na Aventach i masz 100% rację, że stosunek szybkości obsługi do jakości odpowietrzania jest mistrzowski:-D

Dr Brown to męka w konserwacji, potwierdzam. Poza tym nie ma różnicy między nimi a np MAM czy Aventem przy odpowietrzaniu, a cena podwójna i takiż sam dyskomfort obsługi.

weronkazz dzięki za info. Muszę się gruntownie zastanowić nad opcją zmiany na lateksy. Małej by z pewnością bardziej leżały. Silikonowych smoczków nie tyka, w butli niejako musi, ale widzę, że nie kręci jej to ani ani. Chciałabym, żeby, skoro już nie mogę jej z piersi karmić, to choć miło jej się z tej nieszczęsnej butli piło:zawstydzona/y: Dlaczego Avent nie robi lateksowych smoków?! Byłyby idealne...

Ostatnia edycja:
reklama
co do opieki nad dzieckiem a właściwie pielęgnacją...Dziewczyny ,które mają chłopców...takie pytanie mam...jak myjecie siusiaka? bo ja myłamr raczej tylko z zewnątrz, a dziś w przychodni dostałam reprymendę ,że trzeba troszkę pod sórką też myć ,bo się zbieraja pozostałośći po kremach, talku itp.:zawstydzona/y:

Do góry