reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Majka była tylko na piersi i waliła kupy raz na 5-6 dni. Pamiętam ze sie tym martwiłam a potem koleżanka z forum marcowego napisała mi że jej córa też tylko na piersi robi kupy raz na 15-16dni;-) Bez płaczu, lekarz stwierdził że może być i tak. Tylko podobno jak robiła to zasrane było wszystko :p Ja bym poczekała ale przy następnej wizycie wspomniałabym lekarzowi o tym i co on sądzi

reklama
Gosha no u nas jak już jest, to po pachy, u mojego chrześniaka było podobnie, ale miał niedobór żelaza i mi mama schizuje, dzięki trochę mnie uspokoiłaś, mam szczepienia 15, to pogadam z pediatrą, jak coś to pójdę od razu :tak: co dziecko to inne problemy :-D

My tez mielismy ropiejace oczko. Jedne kropelki od pediatry, potem drugie od okulisty i masaz, i przemywanie woda. Az w koncu mama przywiozla mi rumianek. Najpierw zrobilam probe czy maly nie jest uczulony, a potem przemylam i chyba po tym rumianku przeszlo w ciagu 1-2 dni :)

gratuluje sralnika :)

a dziewczyny mam pytanie...dzieci karmione piersią powinny dostawac do 3 miesiąca wit K+D, a po 3miesiącu samą D...ale jak sie karmi juz mm,ktore zawiera te wit to dalej się daje???
Ja narazie dawałam Biance co 3 dni,co 2 dni jak karmiłam mieszanie...ale teraz jest juz tylko na mm i K+D mi sie skonczyła...nie wiem czy mam kupować D3 czy nie??
Ktoś cos wie na ten temat??

Ratina, witaminę D3 podaje się niezależnie od tego jak jest karmione dziecko. U nas na przykład, mimo że Tymek wciągał mleko modyfikowane i pierś, i mimo że dostawał K i D3 (no dobra, może z 8 dawek pominęłam przez te 2 miesiące :-p), okazało się po badaniu krwi, że ma niedobór witaminy D, co pani doktor oznajmiła mi wykrzykując prawie do słuchawki telefonu "ma krzywicę!" :eek:. Przez jakiś czas dostawał więc podwójną dawkę witaminy D3 i wtedy się unormowało. Teraz, od rozpoczęcia 4 miesiąca, ma standardowo jedną kapsułkę witaminy D3.
milionka, a lekarka sprawdzała, czy nie ma niedoboru? Gdyby nie trzeba było dodatkowo podawać przy mleku modyfikowanym, to by tego nie zalecali robić... Ja bym mimo wszystko podawała (i podaję).

Ostatnia edycja:
reklama
asia, to nie musi być tak od linijki 3 miesiące. Jak Ci się paczka witamin skończy 3 dni wcześniej to przecież na te 3 dni nie kupisz nowej paczki 30 sztuk :-p. I w drugą stronę to samo. Jak Ci zostaną jeszcze 4 kapsułki po ukończeniu trzeciego miesiąca to przecież po co wyrzucać - lepiej wykorzystać. Ale ogólnie tak - po trzecim miesiącu już tylko D się podaje.

Do góry