reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Sempe, nam w szkole rodzenia mówili, że może byc nawet tak, że kupa będzie raz w tygodniu, że to zupełnie normalne. Organizm może ma potrzebe przyswojenia wszystkiego :)

reklama
Sempe, Anielka robi kupę raz dziennie w zasadzie prawie od początku :) Punkt o 10 ;)

A pielucha nie za duża, jeśli bokami wyłazi? Jak nam kupa wychodzi na plecy, to zmieniam pieluchę na numer większą. Ale siku nigdy nie przeszło.

sempe moja najpierw robila kupe z 10razy na dobe.... teraz ze 3 razy robi już od jakiegoś czasu.
po prostu jej sie odmieniło coś. watpie by to byla oznaką jakiegos problemu, wrecz przeciwnie...od kiedy robi kupke tylko 3 razy na dobe to jest jakas radosniejsza i brzusio jej nie męczy.
tak jak mowi k8libby brzdąc, przynajmniej ten na piersi nie wiem jak na mm, moze robic tyko raz w tygodniu kupe. choc gdyby zmiana byla u was az tak drastyczna to wtedy mogloby to byc niepokojące... a na pewno warte skontrolowania u lekarza, ale tak to mysle ze wszystko ok:) ciesz sie, zaoszczedzicie na pieluchac:-p

a huggiesy duzo dziewczyn, w tym ja, krytykowało. są do niczego. mi przeciekaly non stop, szczegolnie kupy. srodek pieluszki byl czysty i wszystko wylatywalo bokami...(choc nie byla zasikana)
choć ja używałam dwójek. a 1 i 2 sa czyba jakies inne niz 3 i wieksze...

dziewczyny, a po skonczeniu 3 miesiaca podajecie samą witamine D, juz bez K, dzieciaczkom?

Ostatnia edycja:
A pielucha nie za duża, jeśli bokami wyłazi? Jak nam kupa wychodzi na plecy, to zmieniam pieluchę na numer większą. Ale siku nigdy nie przeszło.

sempe, ewa słusznie prawi, że pielucha za duża...Ja myślałam, że Huggies takie do bani, bo nam przeciekały a to bokiem, a to "górą", ale okazało się, że zwyczajnie mają zaniżoną "numerację". Podczas gdy Pampersów musimy używać już 3, tak Huggiesy 2 (3-6 kg) sprawdzają się teraz wyśmienicie (Mańka waży 5400), podczas gdy miesiąc temu ciekły niemiłosiernie. Mam nadzieję, że tak samo będzie z Huggies 3, których dostaliśmy wielką pakę od mamy, a póki co przeciekają za każdym razem.

Premium care nie lubię, bo mają siatkę, która się klei do pupy.
Sleep&play są tańsze, ale bez gumek. Póki dziecko leży - ok, ale jak się zacznie ruszać, to się nie sprawdzają (przynajmniej u nas).
Czyli wniosek taki, że active baby najlepsze :D

To ja mam pytanie trochę z innej beczki, ale blisko tematu;-)gdyż o kolor kupy chodzi. JAkie kupy robią Wasze dzieci karmione mm, bo u nas taka zielonkawo - brązowa i zastanawiam się czy o.k. Po prostu nie ma matka innych zmartwień, to kolor kupy znalazła:cool:

My używamy premium care, activ baby nie lubię, bo jak pójdzie kupa to nic nie chłoną i zawsze nam z nich wypływała. Sleep&Play nigdy nie próbowałam. Tak więc co pupa to inne pieluszki :-D

reklama
domi my na mieszanym jestesmy karmieniu i tez kupa zielonkawa. to podobno od zelaza ktore sie w modyfikowanym znajduje...
co do pieluch to wlasnie mamy w domu wszystkie trzy rodzaje (pensja przyszla ;)) to przetestujemy na wlasnej (w sensie tolinkowej) pupie :)

Do góry