reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

reklama
JA też mam wrażenie, że w active baby ta kupa na wierzchu pieluchy zostaje. Ale na siusiu nam się sprawdza.
Weronka już pensja, ja czekam do 1-ego, a drugą zus mi od września płaci i nic. Tak poza tematem:szok:

Nasz robi tak spektakularnie te kupy, że zawsze wiem, kiedy jest zrobiona, więc mały nie siedzi w kupie. Zaraz jak zrobi mu wymieniam, więc mi nie przeszkadza.
Ostatnio tez kupiłam w Rossmanie te rossmanowe pieluszki, na próbę, mają takie po 2szt pakowane i muszę powiedzieć, że sa całkiem niezłe. Ja kupuje Pampersy za każdym razem w jakieś promocji, więc cenowo niewiele się różnią od Dada czy właśnie tych z Rossmana, To wolę Pampersy bo sa po prostu lepsze.

JA też mam wrażenie, że w active baby ta kupa na wierzchu pieluchy zostaje. Ale na siusiu nam się sprawdza.
Weronka już pensja, ja czekam do 1-ego, a drugą zus mi od września płaci i nic. Tak poza tematem:szok:

domi dostaniesz piekne wyrownanie, zus to zus, moze zlodziejska instytucja ale jak ma zaplacic to zaplaci (no chyba ze chodzi o nasze emerytury)

Domi moja Olivka od jakiegos czasu (ze 3-4 tyg temu sie zaczelo) robila brzydkie kupy,zielone,lejace i strasznie smierdzace. I jedna na dzien albo 2 dni. Wtedy byla na cycu tylko. Odkad w tym tyg zaczelam dawac mm ( na zmiane z cycem poki co) tak kupki wrocily do normy,zolte,z grudkami,nie wala smrodem po oczach i ze 2-3 na dzien. Te moje mleko bylo chyba nieteges i za malo dla niej. Teraz zupelnie inne dziecko:)

Asia tez mi to przyszlo do glowy,ale nie jadlam nic innego niz wczesniej,a przedtem tez jadlam rzeczy ktorych niby nie wolno,a nic sie nie dzialo. A te kupy jak sie zaczely tak to trwalo jakis czas. Nie wiem, juz nie analizuje, ciesze sie ze teraz jest dobrze i Mala najedzona i szczesliwa:)

Dziewczyny wiem ,że już o tym było ,ale nie mam za bardzo kiedy poszukać:sorry2: Co na ropiejące oczko u Maluszka? od wczoraj Mały mój ma taki problem , przemywam zawsze innym gazikiem wiec nie wiem od czego, może zatarł sobie czy coś...

Agnes, my z ropiejącym oczkiem byliśmy u okulisty. Przepsała Floxal w masci i kroplach. 2 tygodnie stosowania i było OK, teraz znowu ropieje. Wymaz pobrany, bakterii nie ma, kanalik drożny... więc nie mam pojęcia skąd to. Czytałam w necie, piszą, że to tak jak przyszło, może szybko przejść. Przemywać przegotowaną wodą pozostaje, bo swietlików i innych ziół sie nie stosuje u dzieci.

reklama
nie wiem co zrobić, Ninka ostatnią kupę miała tydzień temu, we wtorek, jest pogodna, spokojna, nie widać, żeby ją brzuszek bolał, pierdzi, najada się,wcześniej były kupu co 4-5 dni, nie wiem czy zdziałać z czopkiem czy jeszcze czekać:confused:

Do góry