reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Aniela się zawsze mocno wybudza w nocy przy zmianie pieluchy, więc ja nie ruszam jej w nocy - spokojny sen to podstawa ;)

My kończymy pakę dwójek i przechodzimy na trójki, bo dwójki już z kupą nie dają sobie rady - non stop jest na plecach. No ale dwójki są do 6 kilo, a Aniela ważyła tydzień temu 5200, więc najwyższy czas na zmianę :)

reklama
Ja zmieniam z nocy raz-przy drugim karmieniu.
Ja z innej beczki. Wpisałam wymiary (mniej więcej) mojego Kacka w kalkulator siatek centylowych i wychodzi,że jest wysoki i mocno chudy :szok: ma około 60cm i waży około 4600g. Faktycznie tak mało ? Jutro idziemy na szczepieni to nam go dokładnie pomierzą i zważą, ale się zestresowałam, bo na chudego nie wygląda ten mój ludek.

Gorgusia patrz na przyrost, u mnie Nina jest z wagą między 3-10centylem, ze wzrostem podobnie,chociaż w 7tyg. przytyła 1,8kg, urodziła się Mała i nadgania, Laura urodziła się jeszcze mniejsza, a teraz jako 2 lata jest ładnym średniaczkiem :tak:

pokah, mój Tymek budzi się póki co tylko raz, koło 4:00 (zasypia koło 20:00). I zmieniam mu wtedy pieluchę. Co prawda wybudza się porządnie, bo na przewijaku uśmiecha się do mnie na całego, ale po jedzeniu zaraz zasypia, więc nie ma problemu.
A długie spanie to sam sobie zrobił, to nie moja zasługa. Nie da się raczej "nauczyć" dziecka, żeby dłużej spało...

Ja zmieniam przy każdym karmieniu, ale że w nocy zazwyczaj budzi się raz - koło 2 - to wychodzi, że tylko raz w nocy :-)

Czy wasze dzieci też zaczęły ostatnio mrużyć oczka i często mrugać powiekami?

Ja mam Nivea, ale jeszcze nie używam. U nas ostatnio upały jesienne ;)

Anielka budziła się do niedawna o 23, 2 i 7, ale teraz wydłuża spanie, co generalnie mnie cieszy, ale przez to budzę się w nocy dwa razy ;) Dotąd kładłam się po pierwszym karmieniu i budziłam się raz, teraz Aniela zasypia o 19, wstaje ok. 1 i potem jeszcze koło 5. No ale może jeszcze trochę te drzemki przeciągnie i zrobi się z tego niedługo znowu jedna pobudka :)

co do kremu do buzki tez kupilam Bambino,ale jeszcze nie uzywam bo ostatnio dosc cieplo jeszcze.

Co do pobudek ,Maly budzi sie dwa razy, ale dokladnie nie wiem o ktorej zazwyczaj bo jestem tak zaspana,ze nie patrze na zegarek czasem nawet:zawstydzona/y:

reklama
ja używam Huggiesy 3, ale od jakiegos czasu wkur....ają mnie bo przynajmniej raz dziennie przeciekają na boki!! jaka jest tego przyczyna??

od 4dni Brunon robi kupke raz dziennie:szok: a robił do 5-8na dzien i raz w nocy?? macie na to jakies wytłumaczenia?

Do góry