reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Ewa, mój Tymek zmiany otoczenia też odchorowuje następnego dnia. I to czasem cięęęężko :baffled:. Więc może faktycznie to wszystko było spowodowane tym, że się tyle rzeczy zwaliło na Kruszynkę...? Aczkolwiek ja bym pewnie też nie podała już Delicolu, gdyby takie cyrki po nim były (nie ważne czy przez niego czy tylko zbiegiem okoliczności po nim :-p).
A jeśli chodzi o ulewanie... Jeśli dużo płakała w dzień, to mogła ulewać właśnie przez to. Tymek już bardzo długo nie ulewał. A ostatnie w 2 ciężkie dni, kiedy prawie cały czas płakał i krzyczał, znowu mu się zdarzyło kilka razy ulać i to tak porządnie. No i przypuszczam, że to przez ten płacz. U większych dzieci to normalne, że jak długo i mocno płaczą to im się na wymioty zbiera.

reklama
My wypróbowaliśmy Windi. Polecam. Kacek walczył z kupą i bąkami. Prężył się i pokrzykiwał. Jedna rureczka i ładnie pozbyliśmy się gazów, a i spora kupa się udała. Brzuszek po zabiegu mięciutki,a Malec spokojny już do rana. Obsługa tego też jest prosta i nie wygląda jakby sie dziecku krzywdę robiło.

Dziewczyny Ulci odparzyła się pupcia, miałam z rosmmana na odparzenia ale po tej aferze z bakteriami wyrzuciliśmy z M wszystkie ich kosmetyki. Linomag stosuję codziennie ale może sudocrem bo mam w domu?

Asia jak jest konkretne to u nas sprawdził się bepanthen i wietrzenie. Sudocrem jakos nie bardzo. leć do apteki wydasz dwie dychy ale będziesz miała do wieczora załatwioną sprawę a z sudocremem to i tydzień będziesz walczyć.

Asia, u nas pomagał zawsze sudokrem, ale jak Franek dorobił się mega odparzenia po biegunce, to zadziałała tylko mąka ziemniaczana i zmiana pieluszek na pampers :)

reklama
Do góry