reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opadanie powieki

Kurcze naczytalam si eo tej powieczce i sa takie zabiegi jak jonoforeza i galwanizacja !!! czy ktos o tym slyszal bo 4 maja mamy to usg dna oka i 19 maja rehabilitacje moze cos sie dopytam co i jak z tym !!! juz sama nie wiem co mam myslec i jak nie myslec !!!

zaywazylam ze inaczej mlodsza traktuje i to jest zle - bo strarsza widzi ale jakos nnie umiem albo juz sama nie wiem ...

reklama
szkoda ze nikt nie pisze :(

mielismy wizyte i za 2 miesiace kontrol - wzrok ma idealny a wszystko jej jeszcze rosnie wiec jest szansa choc ja w nia watpie

to znow ja

MUSZE wam powiedziec

Byłam u bioenergoterapeuty !!! mała ma zapalenie oczodołu i dlatego tak jej opdaja powieki bo wszystkie miesnie sa napuchniete i nie maja jak trzymac powiek, bo zaczeło u nas byc tak ze nie 1 jej opadała !!!!!!!

JESTEM w szoku bo 2 okulistów nic nie zauwazyla a zaczelo sie szybko po porodzie jak zaczeły jej leciec LZY i kazdy sie dziwil ze tak wczesniej !!!!!!!!!!!

Mam leczenie - leki koszkotwały mnie 20 zł !!!! i za 2 tyg KONTROLA ale powiedziel ze to nic groznego i szybko to wyleczymy :-D:-):tak::tak::tak::-):-D

WCZORAJ myslalam ze upije sie bo w koncu wiem na czym stoje- moj upor sie przydal !!!!!!!!

to tyle - napisze za jakis czas co i jak ! jak efekty i wstawie zdjecie juz po dla porownania - ZYCZE WSZYSTKIM DZIECIOM ZDROWKA A SZCZEGOLNIE ZOSI !!!!!!!!!

TRZYMAM KCIUKI

super, oby pomogło!!! trzymamy kciuki. to ciekawe, może i my się wybierzemy, opowiedz coś więcej o tym bo zupełnie nie wiem na czym polega praca takiego kogos.

Witajce, jestem Waszą nowa forumowiczka. Znalazłam wasz watek w poszukiwaniu informacji o opadaniu powieki. Moja córeczka ma prawie 7 lat, opada jej prawa powieczka "do połowy" oka. Od urodzenia robiliśmy USG, odwiedzilismy kilkunastu lekarzy. (Wzrok prawidłowy, pole widzenia dobre , dno oka czyste...) stoswalismy wiel metod, ćwiczeń, zaklejana itp. Jest poprawa ale nie wydaje mi się aby mozna byo to wyćwiczyć bardziej.( Nie wiem jakby to wygladało bez tych wszystkich zabiegów) Oczko otwiera sie normalnie przy przeżuwaniu, jedzeniu...ale jezeli jest spokojna albo zmęczona opada jej wyraznie.
Lekarze okuliści rozkadaja ręce, nie mogą zagwarantować rezultatównie sa pewni wyników ewwentualnych zabiegów i dlatego odwlekaliśmy jakiekolwiek decyzje o operacji tym bardziej że nie ma żadnej wady wzroku , do teraz...Inne dzieci okazały sie duzo większym motorem do działań. Ze względu na docinki i komentarze innych dzieci nasza córcia płacze w poduszkę. W przedzskolu nikt juz na to nie reaguje natomiast na placach zabaw , na zajeciach dodatkowych, na zakupach ciagle słychac nie miłe komentarze. Natalka idzie od wrzesnia do nowej szkoły i bardzo chcemy aby ta wada nie była dla niej takim obciazeniem jak teraz.
Znalezliśmy dr Stępniewskiego który przyjmuje w Kobylnikach pod Poznaniem w poliklinice okulistycznej. Okazało się ze operują tam bardzo duzo takich przypadków, wdzielismy zdjecia przed i po. Wiekszośc dzieci przechodzi takie zabiegi w wieku 3-4 lat. Traktuje sie to jak prosty zabieg chirirgiczny. Nie ma ingerencji w oko- tylko powiekę więc nie ma zagrozeń dla wzroku. Zabieg trwa ok 30 min w znieczulniu ogólnym, jedziemy tam w przyszłym tygodniu.Trzymajcie kciuki!!!!

reklama
aga1111aga strasznie mocno zaciskam kciuki !!!! oby sie udalo i by bylo wszytsko OK daj znac po !!!

Bede czekała :)

a powiedz mi czy twojej opadała tylko jedna powieka ? czy dwie równomiernie ?
i jakie dokładnie masaze stosowaliscie ???? zabiegi ???

Bardzo dziekuje za pomoc- bo my akurat czekamy na decyzje rehabilitantki co do ewentualnych zabiegów masazów bo ona ma sprawdzic czy da rade i czy takie cos sie robi takiemu maluchowi- moja corka ma 6 miesiecy skonczone

Do góry