reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olkusz i okolice

mamBartuli czuje sie w miare dobrze tylko juz strasznie jest mi ciężko jestem rozdrażniona opuchnięta i nic mi się nie chce. Na dodatek juz mnie ta końcówka ciąży męczy strasznie. ciekawe czy ja zdania nie zmienię odnosnie dziecka drugiego ale wiadomo że zawsze cos człowiekowi wyskoczy i może pokrzyżowac plany..

reklama
cześć dziewczynki :-)

Ela jak patrze na twój suwaczek to mnie ciarki przechodzą :-D zaraz będziesz mamą!!! :-D

mamobartuli kurcze, może faktycznie :-) ja to już nie bardzo pamiętam co się dzialo na e-mamie.. pamiętam że wątek olkuski chcieliśmy rozruszać ale się nie udało :-(

eldcia bo to jest właśnie takie pokręcone. Ja jakoś pare miesięcy po urodzeniu Bartka żałowałam, że już po i że może by drugie, bo przy Bartku to stres, się nie wiedziało a teraz inaczej. No ale jakoś minęło i potem się odkładało. A teraz np Ci zazdroszczę, że Ty już na końcówce i, że czekasz na maleństwo :D w ogóle z coraz większym rozrzewnieniem patrzę na maluchy, więc... może to mnie zmobilizuje do pracy.
tak, tak mika, ja tam chyba mam ostatni post. Jakoś odezwałam się i tylko Ty mi odpowiedziałaś. Taka niegrzeczna byłaś, że Cię zbanowali ;) patrz, ale dałam plamę!!!! Zdrówka dla córeczki z okazji urodzin !!!!! Przepraszam, że spóźnione, ale ja ślepa jestem normalnie czasami :)))

eldcia to już lada dzień :-)
Co do tych dzieci rok po roku to siostra męża tak ma. Między dziewczynami jest dokładnie rok, bo obie z września, jeśli nie ma kto pomóc to różnie bywa. Teraz dziewczyny zaczęły szkołe więc jest lepiej, bo juz mogą się sobą zając ale początki miała okropne i gdyby jej mama nie pomogła to byłoby marnie, zwłaszcza, że strasznie kiepsko ciążę przechodziła. Obie malizny były strasznie marudne i chorowite. Chorowite są nadal ale większe więc łatwiej.
Nam też przez myśl przeszło jedno po drugim ale jak narazie zostaniemy przy tym jednym, poczekamy aż będzie większe i może warunki będą lepsze, bo chciałabym zapewnić jak najopdpowiedniejsze a teraz już jest dość ciasno. Z tym, że zawsze marzyła mi się parka :-D

ja też sobie nie wyobrażam...teraz mam wystarczająco małą różnicę...czasami córcia potrafi zrozumieć, że się źle czuje i da odpocząć, a jak by była jeszcze mniejsza to by nie rozumiała czemu nie chcę czy nie mogę się z nią pobawić

wiecie co mnie zaskoczył artykuł w jednej gazecie, chyba "mam dziecko", że najlepsza różnica wieku pomiędzy dziećmi to 3-5 lat :-| byłam w szoku, bo myślałam, że to za dużo. Ale może jednak coś w tym jest. Ja to się chyba najbardziej obawiam małego dziecka w domu w połączeniu z przedszkolakiem znoszącym z przedszkola wszystkie choroby świata. mika u Was są 3 lata - dobra różnica wieku??

ok to ja lecę :) jutro z rana na badania do Katowic ze skierowaniem od dermatologa grrrr Katowice - centrum - przed południem - średnio mnie cieszy ta perspektywa :/ ale cóż - mus to mus

spokojnej nocy !!!!!!

Ostatnia edycja:
między moimi jest równe 3lata różnicy i jest to na prawdę super rożnica wiekowa :tak:
Dominika już dużo rozumie,bardzo dużo pomaga, a jednocześnie jest w takim wieku że też rozumie jak mówię 'Dominisiu pobaw się sama bo musze się zająć Wojtusiem" :tak:
a teraz to już się razem fajnie bawią :-D

hej kobiety, ja już po badaniach i przebrnięciu Katowic, o dziwo w samym centrum spokój, a najgorzej z samym dojazdem do.... no ale ok. mika a córcia chodzi do przedszkola?? bo właśnie ta opcja mnie najbardziej martwi - choróbska .... Fajna różnica wieku, u mnie już za późno :D minimalnie może być 4 lata jak coś :)

co tam dziewczyny ?? eldcia może się rozpakowała ;) jak coś to ja poproszę o informacje :D
galazka jak podbrzusze ?? pobolewa dalej czy minęło??
koniczynka biegasz za zakupami ?? ;)

Ostatnia edycja:
reklama
mamBartuli ślicznego masz tego syneczka az sama ciekawa jestem jak mój Bartus wygląda:) jeszcze się nie rozpakowałam choć myślalam że w nocy pojadę do szpitala bo mały się strasznie wiercił, miałam skurcze latałam co 5 minut do łazienki i bolała mnie brzuch i tak praktycznie przez całą noc ale jak widać przeszło więc czekam ale jak na szpilkach. Mówisz że 3-5 lat najlepsza różnica możliwe że tak jest ale tak jak juz pisałaś te choroby przedszkolne to mnie przeraża. Oj to szybka się uwinęłaś z tymi Katowicami:) Ja nie mam problemu żeby tam jeździć bo moja siostra mieszkała tam przez 10 lat więcmiaso w miarę dobrze znam teraz się do Siemianowic przeprowadziła. Mam nadzieję że wszystko w porządku ze zdrówkiem:)

Do góry