reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olkusz i okolice

Wiolcia normalnie witaj w klubie :)) ja też fanka Katowic :) a mieszkam w Sosnowcu, ale ciiiii ;) hehe, też nie lubię Krakowa. A co do znamion i pieprzyków to tak naprawdę my sami nie jesteśmy w stanie ocenić co nim jest. Dermatolodzy to jeden rzut oka i widzą. Mój mąż jest cały, jak mi się wydawało w znamionach, a to nieprawda. To jakieś włokniaki czy coś, juz nie pamiętam. Jak się miewa Krzyś?? :)

reklama
Nawet nie piszcie, że znamienia, pieprzyki itp takie straszne bo ja mam ich wieeeleee i nigdy nie sprawdzałam każdego. A nierówny kształt ma co trzecie na moim ciele :]
Co do Katowic to ja osobiście uwielbiam województwo Sląskie a nie cierpie Krakowa. Zawsze się wszyscy dziwią a ja nie rozumiem co pięknego jet w Krakowie ;)
mam to samo!!!! :-D nie widzę nic pięknego w Krk, a w Katowicach jestem zakochana :-D

kurcze, chyba się przejde do jakiegoś dermatologa żeby mnie pooglądał bo ja mam strasznie dużo znamion :-(
tylko gdzie w olkuszu jest dobry dermatolog??

tylko ja się np boje tego usuwania znamiona :-( to pewnie boli :-(

mika podobno jakoś laserowo można. Ja idę do chirurga, bo potem maja mi to zbadać. Spokojnie, bez paniki. My się na tym nie znamy więc nam się wydaje, że to nie wiadomo co, a to się może pierdołą okazać. Spytam się mojej mamy gdzie chodzi do Olkusza, ona w sumie zadowolona. Ale chyba zbyt dużego wyboru nie ma, a każdy dermatolog Ci powie co i jak. no to baby zakładamy fan klub Katowic :)))) oj dobrze trafiłam :))))

hehe to ja tez sie dołącze ja tez nie lubie Krakowa za to Katowice owszem. Do Krk moge jechac na spacer czy po jakieś ubrania to wszystko ale to i tak niechętnie a do Katowic praktycznie wolę jeździć po wszystko:)

A te znamiona i pieprzyki to i u mnie występują a nigdy ich nie badałam...

o o chyba zasiałam panikę :p spokojnie kobiety jak widzicie, że coś tak samo wygląda i nic się z nim nie dzieje to się nie martwić. Zbadać można bo czemu nie. Do dermatologa na nfz nie trzeba skierowania, dzwoni sie i umawia. A nawet jak rośnie, a tak miała koleżanka to też może się okazać, że to np niegroźny włókniak. Naprawdę nie wydaje mi się, żeby coś groźnego można było przeoczyć. No proszę - ja fascynacji Krakowem nie rozumiałam nigdy, a mnie z kolei nigdy nie rozumiano, dlaczego lubię Katowice.

ok dziewczyny ja lecę, spokojnych i kolorowych życzę :)

Ostatnia edycja:
no to widzę, że się wszystkie doskonale rozumiemy;-)
Ja chodziłam do dobrej pani dermatolog, do Olkusza ale nie pamiętam nazwiska:/ Taka starsza babka, która przyjmuje na K.K.Wielkiego... pomogła mi już dwa razy i muszę przyznać, że doskonale się zna. Pieprzyka usuwałam w Wolbromiu i więcej do tego rzeźnika nie pójdę :no: dzięki niemu mam ogromną bliznę na plecach:-( Miała być malutka plamka a jest ogromna blizna :eek: Musze odnaleźć tą dermatolog bo wyskoczył mi pieprzyk jakieś 8 lat temu i ostatnio się powiększył:eek: Tylko, że on w intymnym miejscu jest i tak zwlekam:zawstydzona/y:
Mika usuwanie nie boli bo masz znieczulenie miejscowe także tylko wkłucie zastrzyku lekko zaboli i koniec bóli:tak:.

A Krzyś dziękuję dobrze, oprócz lekkich kolek mimo podawania espumisanu. Niestety pospać mi nie dał ale może dziś nadrobię :-)

Ale się rozpisałyście wybaczcie ale już poprostu nie mam siły dziś nadrabiać. Rano do dentysty zalepić te dziury okazało się, że koneiczne jest oprześwietlenie więc muszę czekac do rozwiązania żeby je wyleczyc narazie tymczasowo pozalepiane żeby nie bolało i nie psuły się dalej. Potem wiadomośc ze szpitala, że mój najukochańszy wujek (brat mamy) może nie przeżyć tej nocy, płakałam pół dnia jak bóbr. I jeszcze taka prozaiczna rzecz jak wywiadówka brata na której ktoś musiał być a padło na mnie, bo mama w szpitalu przy wujku a tata w pracy ale w ogóle nie miałam do tego głowy. Cały dzień boli mnie brzuch i jest strasznie twardy ale to chyba z nerwów. Więc ja znikam się położyć, bo jutro pewnie trudny dzień będzie.:-(

koniczynka bardzo mi przykro z powodu wujka :( mam nadzieję, że jednak z wujkiem będzie dobrze...
oj bólu zęba nie zazdroszczę... w ciąży miałam robioną kanałówkę, na szczęście trafiłam na dobrego dentystę i naprawił mi to co inna zepsuła. Ale robił to na totalnego "czuja" bez zdjęcia. Udało się ...
TRZYMAJ SIĘ!!!!

Wiolcia ja to się ciesze,że znamie mam na plecach, właśnie z tego powodu co piszesz;) podobno to częste, że w miejscach, gdzie mięśnie pracują tak się dzieje :/
Nie zazdroszczę kolek, u nas chwilkę były jak się skaza pojawiła grrrr Na szczęście minęły...

a tak w ogóle to dzień dobry znad kubka kawy :)

Ostatnia edycja:
ja tez witam znad kubka kawy:)

mamBartuli widzę po suwaczku że za niedługo Twój synus będzie miał urodzinki:) Masz rację co do tych pieprzyków ale wiadomo lepiej dmuchac na zimno jak coś nam sie nie podoba:)

Koniczynka mam nadzieje że z wujkiem lepiej... A ty nie powinnaś się aż tyle stresować wiem wiem łatwo się mówi trudniej robi ja też ostatne 2 miesiące miałam stresujące a teraz tez lekko nie jest... Współczuje tego bólu zęba ja na szczęscie zaleczyłam przed ciążą jeden mi tylko do usunięcia został ale juz niezdążyłam. Ale niestety zaczyna mnie tez boleć ząb którego kanałowo leczyłam:(

Wiolcia współczuję tych kolek ale może za niedługo one mu przejda i będziesz mogła się przespać troszeczkę więcej:)

reklama
eldcia 3 lata temu o tej porze byłam w szpitalu i się wszyscy zastanawiali co ze mną zrobić :) jakoś czekałam na usg hehe
co do zębów, to dla mnie ból zęba jest najgorszym jaki może być. Naprawdę wolę rodzić. 2 razy zaliczyłam taki mega ból, pierwszy raz jak ósemka rosła, nie miała miejsca za bardzo i się stan zapalny zrobił. A drugi raz równo rok temu przy leczeniu kanałowym. Inny dentysta (mój był na l4) za mocno zaklajstrował przy pierwszym podejściu i się zrobił stan zapalny. Brrrrrr, aż mi się wspominać nie chce :/
Ale u nas nieciekawie - ciemno, dziwnie i w ogóle ... ;)

Do góry