reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olkusz i okolice

reklama
Koniczynka co u Ciebie???ja tez mialam plaminia na poczatku,lezalam miesiac w szpitalu.....plamienia przerodzily sie w krwotoki...bylo strasznie,ale na szczescie to juz za mna

Właściwie to wszystkie mamy do siebie niedaleko:tak: Widzę, że tworzymy trójkącik budowlanych mam ;-) U mnie w sobotę zaczynamy zakładać okna na parter i piętro
Z taką małą różnicą, że cała budowlanką zajmuję się ja - nie mąż, ale ja lubię takie rzeczy;-) Chciałabym przez najbliższy rok lub dwa lata wykończyć chociaż jedno piętro i się przeprowadzić... ale zobaczymy jak mi będzie szło szukanie pracy od nowego roku.

ale wam zazdroszcze tych budów!
my jeszcze daleko jesteśmy od budowy.. mamy tylko działkę i mam przebrane projekty domów :tak:

nie wiem jak się zabrać za budowę :-(
bo oczywiście ja sama z dziećmi bym musiała ją prowadzić bo mąż całe dnie jest w pracy :-(

planuje po zimie tą działkę ogrodzić i zacząć załatwiać formalności :tak: tylko też nie wiem jak się za to zabrać. Napisze mi któraś jak do blondynki gdzie dokładnie i po co mam iść? :-D
chociaż że wy kurka, to pewnie pod Wolbrom nalezycie to tam może być inaczej ehh ;-)

ja na razie mam tylko dzialkę i wykaz warunków zabudowy działki :tak: i tyle :-D

a jeszcze jedno, jakie duże domy wybudowalyście, ile czasu wam to zajęło i mniej więcej ile poszło $$ na stan surowy otwarty?? zamknięty??

a jeszcze jedno, jakie duże domy wybudowalyście, ile czasu wam to zajęło i mniej więcej ile poszło $$ na stan surowy otwarty?? zamknięty??

My jeszcze nie wybudowaliśmy. Narazie mamy tylko zrobione piwnice. W tym roku więcej nie zrobimy. Na wiosne dalszy ciąg prac i myślę że do zimy wybudujemy i zrobimy dach, a zimą powoli będziemy zakładać wszystką instalację, wstawiać okna, drzwi, podłogi, robic tynki. ech...kiedy to będzie.

Nasz domek będzie miał niecałe 140 m2 Jeli chodzi o pieniądze to nie wiem ile nas to będzie kosztować.

My jeszcze nie wybudowaliśmy. Narazie mamy tylko zrobione piwnice. W tym roku więcej nie zrobimy. Na wiosne dalszy ciąg prac i myślę że do zimy wybudujemy i zrobimy dach, a zimą powoli będziemy zakładać wszystką instalację, wstawiać okna, drzwi, podłogi, robic tynki. ech...kiedy to będzie.

Nasz domek będzie miał niecałe 140 m2 Jeli chodzi o pieniądze to nie wiem ile nas to będzie kosztować.
tpo i tak już zawsze coś jest zrobione :-D
kurcze,ciekawe kiedy my zaczniemy budowę... na następny rok to raczej nie :no: choć kto wie, może zrobimy tylko fundamenty na jesień ... wszystko zależy od tego ile formalności potrwają.

A jak się dziś czujecie dziewczyny?!

reklama
Mika sprawy papierkowe najdlużej trzymają niestety. My liczyliśmy że w tym roku wybudujemy i zrobimy dach ale niestety na pozwolenie na budowe czekaliśmy bardzo długo:-:)-:)-(

Do góry