reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olkusz i okolice

jsorbek dzieli nas tylko 4 dni ciąży więc duże prawdopodobieństwo jest że się spotkamy:-)

mika ja zawsze chciałam mieć parkę może coś z tego wyjdzie:-D Twój synek bardzo szybko zaczął chodzić :szok:bo mój siostrzeniec zaczął dopiero w 13 miesiącu:eek:

Zresztą nie ważne jaka płeć ważne żeby dzieco było zdrowe:-)

reklama
Eldcia i Wiola mnie sie wydaje ze faktycznie jak nie ma potrzeby to nie bada sie co miesiac ginekologicznie,wiadomo ze jak jest jakies zapalenie albo brzuch twardnieje to wymagane jest takie badanie zeby sprawdzic czy wszystko jest ok a tak to nie ma sensu.pewnie pod koniec ciazy zbada bo wyjscia nie ma zeby sprawdzic czy juz sie cos zaczyna:):):) co do nakladek to mnie sie wydaje ze wszysko zalezy jakie ma sie suteczki....czy male,duze,wklesle itp i od tego jak przzystawia sie maluszka do piersi.ja niby sutki wypukle eleganckie(jak mowily polozne) przy pierwszym dziecku maly sassal fajnie,ale zle chwytal piers i dlatego poxniej moga pojawiac sie krwiaki itp.Dlatego wazna jest pomoc poloznej zeby pokazala jak to sie robi.Dzidzia musi zassac cala brodawke i jak dobrze zassa tozadne krwiaki nie beda sie robily a i nakladki nie beda potrzebne:0

Wiolcia być może i mnie kojarzysz znowu szkoła nie była jakaś wielka żeby osób nie poznawać ale wiesz jak to jest czasem ktoś zostanie niezauważony. Ja kilka osób z agrobiznesu znam w tym jak się okazuje i Twojego męża ale Jego akurat nie osobiście tylko z widzenia:) A o Tobie nic złego nie słyszałam nigdy i Ciebie tylko kojarze właśnie z przerw. A skoro znasz kilka osób z LP to może i mnie też może nie tylko z widzenia bo kiedyś częściej byłam "obok" agrobiznesu ale to już dłuższa historia dlaczego... W każdym razie fajnie że jesteście razem taka szkolna miłość można by powiedzieć przetrwała. Mam nadzieje że niczym Cię nie uraziłam w mojej wypowiedzi.:)
Oczywiście, że mnie nie uraziłaś wręcz przeciwnie ;-) Fajnie, że znasz nas z widzenia może i ja kiedyś poznam ciebie :tak: Albo "przypomnę" sobie ciebie ;-)
Co prawda rocznikowo między naszymi synami będzie różnica roku ale tak naprawdę to tylko 2 miesiące więc w sprawach dziecięcych będziemy na bieżąco :biggrin2:
A jak się czujesz w ciąży? Wszystko dobrze oprócz bakterii w moczu?? Mnie Baran kazał zrobić posiew moczu (jeśli wyszłoby dużo bakterii to antybiotyk) ale mnie wyszedł posiew ujemny, biorę urosept a bakterie dalej są :eek:

co do nakladek to mnie sie wydaje ze wszysko zalezy jakie ma sie suteczki....czy male,duze,wklesle itp i od tego jak przzystawia sie maluszka do piersi.ja niby sutki wypukle eleganckie(jak mowily polozne) przy pierwszym dziecku maly sassal fajnie,ale zle chwytal piers i dlatego poxniej moga pojawiac sie krwiaki itp.Dlatego wazna jest pomoc poloznej zeby pokazala jak to sie robi.Dzidzia musi zassac cala brodawke i jak dobrze zassa tozadne krwiaki nie beda sie robily a i nakladki nie beda potrzebne:0
Tylko ponoć na niemowlakach w szpitalu nie pokazują jak dostawić dziecko i szczerze się tym przejęłam bo nie mam pojęcia jak powinno się prawidłowo przystawić maluszka:baffled: A co do nakładek to kupie je dopiero jak będa potrzebne a na poranione brodawki biopathen a znajome polecały również ten krem na odparzenia u niemowlaka.

Wiola ja po prostu poprosilam zeby mi pokazaly,brodawki bolaly,maly sie denerwowal i krzyczal wnieboglosy a ja strasznie chcialam karmic bo pokarmu mialam na caly oddzial:))) no i jak pokazaly to wszystko wrocilo do normy a nakldki zawsze mozna dokupic jak juz wyjscia nie bedzie:)

Dziewczyny Bepanthen jest do kitu mnie kompletnie nie pomagał :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i inne dziewczyny miały podobna opinie :sorry:
Podobno ten specyfik co wam wczoraj pisałam jest super ale tego niestety nie potwierdze wam do czasu az nie spróbuje ;-)

Mnie nakładki uratowały życie a właściwie głodne w nocy dziecko :-Dwiec wole mieć na wszelki wypadek :-D
Z tym dostawianiem to jest tez różnie czasami po prostu dziecko pogryzie dziąsełkami i nic nie pomaga dopóki się brodawka nie zahartuje :zawstydzona/y:
a pielęgniarki rzeczywiście nie bardzo pomagają na noworodkach :baffled: ciekawe jak mi tym razem pójdzie nauka karmienie :-p

Wiolcia może i kiedys się spotkamy:) Ja na szczęście mam już przetrenowaną opiekę nad noworodkiem bo zajmowałam się od pierwszych chwil dziećmi siostry ona ma parkę więc i na chłopcu i na dziewczynce potrenowałam:) Ale wiadomo własne dziecko to większy stres. Ale powinno być dobrze przeciez włączy nam się instynkt macierzyński:) Dasz sobie radę ze wszystkim a jak nie to możesz poprosić położna wkońcu ona od tegojest żeby pomóc i wytłumaczyć wszystko świeżo upieczonej mamie:) Co do wyników to miałam bardzo silną anemię że groziła mi transfuzja krwi a wszystko dlatego że przez 16 tyg miałam wstręt do mięsa... Ale miałam przepisany sorbifer durules i unormowało się teraz mam tandyferon ale biore go zachowawczo co 3 dni. A poza tym żadnych dolegliwości ciążowych nie miałam:) no oprócz bolących piersi...

A Ty jak się czyjesz przed tym wielkim dniem? Mój mąż już panikuje że co będzie jak nas ostro zasypie śniegiem i nie będzie można dojechać do szpitala. Zreszta stwierdził że on już od połowy grudnia się będzie szykował:)
Teściowa mi przepowiada szybszy poród, bo mój mąż tez miał być na styczeń a wyszedł na początku grudnia przez cc więc twierdz że skoro to jej pierwszy wnuk to u mnie sytuacja może się powtórzyć. Niby takie głupie gadanie ale człowiek sie przejmie jak tak mówi i mówi...

jsorbek moja siostra stosowała Bepanthen i była zadowolona ale wiadomo każda pieś jest inna że sie tak wyraże dlatego tez zaopatrze się tak na wszelki wypadek w te nakładki bo sutki to ja mam strasznie wrażliwe....

Anusiak teraz to już masz wprawę i wiesz co i jak z maleństwem robić żeby jadło z piersi ja niby przewijanie kąpanie itd mam w małym palcu ale karmienia sie strasznie boję że sobie nie poradzę. Wkońcu co innego własne dziecko a co innego siostry....

reklama
Kurcze dla mnie wszystko co związane z porodem, połogiem i opieką nad niemowlakiem to czarna magia. Szkoda, że nie ma jakiejś idealnej instrukcji obsługi od razu dołączonej do bobasa ale mam nadzieję, że tzw. instynkt macierzyński mi troszkę pomoże:-D

Do góry