reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olkusz i okolice

Witaj Goniaa witaj eldcia fajnie ze do nas dołączyłyście:)

Zgadzam sie z jsorbek jeśli chodzi o te nkładki silikonowe na piersi. Tez już się w nie zaopatrzyłam:-)
Synek mojej kuzynki tak jej podraznił brodawki że az biedny wymiotował krwią...:-(

reklama
co do nakładek to przy obu dzieciaczkach je miałam :tak: ale nie każde dziecko umie z nich je. Mój syn jak je tylko widzial to się darł ;-) a Dominika bez nich jeść nie chciała :tak:

co do nakładek to przy obu dzieciaczkach je miałam :tak: ale nie każde dziecko umie z nich je. Mój syn jak je tylko widzial to się darł ;-) a Dominika bez nich jeść nie chciała :tak:

Mika85 a mam takie pytanie...czy są jakieś rozmiary tych nakładek? Te co kupiłam (avent )wydają mi się za duże.Kupowalam je w aptece i pani nie zapytała o rozmiar tylko takie dała...

Wiolcia ja już szłam tym nowym systemem nauczania więc chodziłam do Liceum Profilowanego. Ale coś mi się wydaje że jednak ja Cię znam właśnie ze szkoły a Twój mąż to pewnie ma nazwisko na literkę K...? Taki wysoki chłopak z czrnymi włosami? A może jeszcze chodził do klasy z pewnym chłopakiem co mówili na niego mazak? Jeśli tak to znam Ciebie ale raczej Ty mnie tylko z widzenia....
O to widzę, że dobrze mnie znasz ;-) A raczej Nas bo męża też. Z profilowanego znam parę osób, ale skoro mówisz że ciebie nie to przynajmniej muszę cię kojarzyć ;-) Mam nadzieję, że nie słyszałaś o mnie nic złego ;-)

Mika jasne możemy się spotkać, w któryś weekend :tak: Jeszcze się zgadamy co i jak bo w ten przed wszystkimi świętymi nie dam rady. Skoro teraz goniaa do nas dołącza to już nie będziesz sama jak wylądujemy na porodówce poza tym widzę, że to kolejna grudniówka :D

Witaj goniaa i dzięki za cynk gdzie mogę kupić te majtki z siateczki :)

Ostatnia edycja:
goonia witaj grudniówko super że dołączasz do nas jak tam mała? mój Wojtek już chodzi
Noo zaczyna stawiać pierwsze kroki, ale najlepiej się czuje jak idzie do kogoś i ma pewność że ktoś ją złapie, ale potrafi sobie np przejść do rzeczy która ja interesuje. pewnie jeszcze sporo czsu upłynie zanim pójdzie ze mną na nogach na spacer
Witaj goniaa i dzięki za cynk gdzie mogę kupić te majtki z siateczki :)
nie ma za co:-) polecam sie na przyszłość:tak:

co do nakładek z aventa to jest rozmiar uniwersalny i taki pewnie ci dała, ale sa tez mniejsze "mini", tylko ponoć ciężej go dostac

Co do nakładek to ja kupiłam z babyono i mam rozmiar M - S byłby za mały a L za duży - ale M tez jeszcze nie widziałam takze pewności czy bedzie dobry nie mam
W smyku były oba rozmiary Aventu z tego co pamiętam

Wiolcia
City tez jest dobry - zresztą maxi cosi moim zdaniem robi jedne z najlepszych fotelików :)

Dziewczyny jak juz tak sobie polecamy to i owo :-D to na jeszcze cos chciałam zwrócić uwagę Wam ;-)bo ja za pierwszym razem dałam w tej kwestii plamę :zawstydzona/y:- kupiłam nie rozpinana koszulę nocna i sie sporo namęczyłam karmiąc :sorry:

Co do płci ja jak Mika chciałam mieć dwie córeczki i narazie wszytko wskazuje na to że moje marzenie się spełni :)

A i jeszcze koleżanka polecała mi preparat do brodawek podobno rewelacja czytałam n necie tez chwala choc na inne dolegliwości tzn nie brodawkowe :) - koleżanka jest głęboko przewrażliwiona :-D:-Dwiec jestem pewna ze spokojnie moge nim smarować brodawki i karmić tym bardziej ze przeciwwskazań brak - poza tym jej to poleciał lekarka po porodzie w szpitalu :tak:
A lek nazywa się Avilin - balsam Szostakowskiego

Ostatnia edycja:
Wiola no wlasnie mi tez nie sprawdzal,wogole od poczatku ciazy moze z 4 razy badal mnie ginekologicznie.....powiedzial ze to dlatego ze mam idealne wyniki moczu,zero bakteri itp co bardzo rzadko zdarza sie w ciazy.A Tobie co mowi?

Wiola no wlasnie mi tez nie sprawdzal,wogole od poczatku ciazy moze z 4 razy badal mnie ginekologicznie.....powiedzial ze to dlatego ze mam idealne wyniki moczu,zero bakteri itp co bardzo rzadko zdarza sie w ciazy.A Tobie co mowi?
Mnie nie sprawdzał ani razu szyjki mimo, że bakterie wychodzą mi w każdym badaniu :baffled: Mówi, że brzuch miękki, macica miękka więc nic się nie dzieje - chyba wie co mówi:confused: 2 listopada jestem na wizycie u niego to go wypytam dokładnie o wszystko;-)

reklama
Wiolcia być może i mnie kojarzysz znowu szkoła nie była jakaś wielka żeby osób nie poznawać ale wiesz jak to jest czasem ktoś zostanie niezauważony. Ja kilka osób z agrobiznesu znam w tym jak się okazuje i Twojego męża ale Jego akurat nie osobiście tylko z widzenia:) A o Tobie nic złego nie słyszałam nigdy i Ciebie tylko kojarze właśnie z przerw. A skoro znasz kilka osób z LP to może i mnie też może nie tylko z widzenia... W każdym razie fajnie że jesteście razem taka szkolna miłość można by powiedzieć przetrwała. Mam nadzieje że niczym Cię nie uraziłam w mojej wypowiedzi.:)

Anusiak Wiolcia mi też wychodzą bakterie w moczu ale jeszcze ani jednego badania ginekologicznego nie miałam i rochę się tym zaniepokoiłam ale jak się okazuje nie każda dziewczyna w ciąży ma takie badania. Mi lekarz mówił że jeśli nie ma potrzeby to nie robi się tego badania. W końcu chyba zna się na tym co robi:)

Fajnie że napisałyście o takich nakładkach przynajmniej wiem że muszę je sobie kupić:) Dołącze je do listy żeby nie przeoczyć ich.

Ostatnia edycja:
Do góry