reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres bez skrzepów???

paula101095

Zaciekawiona BB
Sytuacja wygląda tak. 1 września miałam sluz plodny więc pomyslalam że ok za 2 tyg dostanę okres.
Chodzi o to ze to co opiszę czy jest ze sobą powiązane?
Od 1 września zle się czuję, biegunka z krwią, bóle straszne podbrzusza, Kopania w brzuchu jakby w jelitach, mdłości brak apetytu, zaparcia na zmianę z biegunkami, sluz w stolcu oraz sam sluz z odbytu , piekący ból w podbrzuszu itp.
11 września poszłam do lekarza rodzinnego, opisałam wszystko co mi dolega, zbadała mi brzuch dotknęła w prawym boku obok pępka zabolało strasznie mowi że chyba dwunastnica.
Dala mi skierowanie na gastroskopie i kolonoskopie. Oraz leki ipp , nospe max 3x
W tym czasie schudłam 5kg bez przyczyny.

15 września powinnam dostac okres. I dostałam ale ten okres inny niż zazwyczaj.
W sensie zawsze miałam gęstą krew ze skrzepami, a teraz to byla sama krew bardzo czerwona okres trwał 6 czy 7 dni.
W pierwsze 2 dni nie mogłam wytrzymac z bólu w sensie ogromne bóle podbrzusza promieniujące do pleców i nóg. Wtedy też z pochwy coś mi wypadło nie wiem jak to opisać to był jasnoróżowy śluz majacy kilka cm. To nie był skrzep.

I tu moje pytanie czy to jest okres ?
Czy okres zawsze musi mieć skrzepy?

Nie wiem czy to okres czy co.
Dodatkowo podczas tego okresu , z odbytu wypłynęła mi krew dość sporo czy tak powinno byc podczas okresu?

Dodam ze żyje w stresie od miesiąca, schudłam 5kg. Mało jem bo wszystko mi szkodzi, jedyne po czym się czuję ok to bułka wiec praktycznie jem 1 bułkę na dzień. Czasem talerz zupy.

Czy stres , zle odżywianie może wpłynąć na wyglad okresu?
Dodam że ten okres to pierwsze 2,3 dni musiałam wymieniać podpaske czasem co 10 min.
Najpierw ta krew była żywo czerwoną, potem wiśniowa a na końcowych dniach brązowa.

Do ginekologa będę dzwonić jutro.

proszę o porady czy któraś tak miała..

reklama
Watpie ja nigdy tak nie miałam i nie czytałam tu o takim przypadku.
Twoje objawy nadają się na szpital
Krew z kałem to nic dobrego .
Dziwne że nie wylała Cię na oddzial

Sytuacja wygląda tak. 1 września miałam sluz plodny więc pomyslalam że ok za 2 tyg dostanę okres.
Chodzi o to ze to co opiszę czy jest ze sobą powiązane?
Od 1 września zle się czuję, biegunka z krwią, bóle straszne podbrzusza, Kopania w brzuchu jakby w jelitach, mdłości brak apetytu, zaparcia na zmianę z biegunkami, sluz w stolcu oraz sam sluz z odbytu , piekący ból w podbrzuszu itp.
11 września poszłam do lekarza rodzinnego, opisałam wszystko co mi dolega, zbadała mi brzuch dotknęła w prawym boku obok pępka zabolało strasznie mowi że chyba dwunastnica.
Dala mi skierowanie na gastroskopie i kolonoskopie. Oraz leki ipp , nospe max 3x
W tym czasie schudłam 5kg bez przyczyny.

15 września powinnam dostac okres. I dostałam ale ten okres inny niż zazwyczaj.
W sensie zawsze miałam gęstą krew ze skrzepami, a teraz to byla sama krew bardzo czerwona okres trwał 6 czy 7 dni.
W pierwsze 2 dni nie mogłam wytrzymac z bólu w sensie ogromne bóle podbrzusza promieniujące do pleców i nóg. Wtedy też z pochwy coś mi wypadło nie wiem jak to opisać to był jasnoróżowy śluz majacy kilka cm. To nie był skrzep.

I tu moje pytanie czy to jest okres ?
Czy okres zawsze musi mieć skrzepy?

Nie wiem czy to okres czy co.
Dodatkowo podczas tego okresu , z odbytu wypłynęła mi krew dość sporo czy tak powinno byc podczas okresu?

Dodam ze żyje w stresie od miesiąca, schudłam 5kg. Mało jem bo wszystko mi szkodzi, jedyne po czym się czuję ok to bułka wiec praktycznie jem 1 bułkę na dzień. Czasem talerz zupy.

Czy stres , zle odżywianie może wpłynąć na wyglad okresu?
Dodam że ten okres to pierwsze 2,3 dni musiałam wymieniać podpaske czasem co 10 min.
Najpierw ta krew była żywo czerwoną, potem wiśniowa a na końcowych dniach brązowa.

Do ginekologa będę dzwonić jutro.

proszę o porady czy któraś tak miała..

A dlaczego Twój post jest pełny linków do innego forum?

Oprocz ginekologa to idz do gastroenterologa i to na pilnie. Obok pepka nie ma dwunastnicy. Takie objaey to moze byc w najgorszym przypadku rak jelita, w najlepszym jakies zmiany zapalne w jelicie, ktore trzeba leczyc. Juz widzialam takie przypadki w swojej pracy. Skierowanie na gastro i kolo powinno byc w trybie PILNYM!

Edit ja bym jechala do szpitala. Dostalas ipp, a to na zoladek. Swieza krew to raczej z jelit.

Oprocz ginekologa to idz do gastroenterologa i to na pilnie. Obok pepka nie ma dwunastnicy. Takie objaey to moze byc w najgorszym przypadku rak jelita, w najlepszym jakies zmiany zapalne w jelicie, ktore trzeba leczyc. Juz widzialam takie przypadki w swojej pracy. Skierowanie na gastro i kolo powinno byc w trybie PILNYM!

Edit ja bym jechala do szpitala. Dostalas ipp, a to na zoladek. Swieza krew to raczej z jelit.
Nie dostalam skierowania w trybie pilnym . W skierowaniu mam tylko wpisane niestrawność i inne choroby jelit

Watpie ja nigdy tak nie miałam i nie czytałam tu o takim przypadku.
Twoje objawy nadają się na szpital
Krew z kałem to nic dobrego .
Dziwne że nie wylała Cię na oddzial
To byla krew osobno z odbytu. Nie mam hemoroidów. Raz czy dwa tylko widzialam czarne skrzepy krwi w kale ale teraz nie widzę

reklama
Do góry