reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

sloneczko85 > a z tym gdzie rodzic to napewno spotkasz sie z mnostwem roznych opini :)
Pewnie tak jednak wazne jest dla mnie czy w Jeleniej jest jako tako w szpitalu bo chcialabym tylko aby miec polozna ktora sie mna zajmnie juz nie zalezy mi na osobnym pokoju bo to i tak nie ma sensu(chyba). Jesli chodzi o lekarzy to zanam p.Gilowska i p.Drozdowska, ktora robila mi przeziernosc karkowa i wyleczyla mnie z przeziebienia bo ciezko znosilam. Jednak nie wiem szczerze mowiac co zrobic bo to moja pierwsza ciaza i chcialabym aby wszystko bylo dobrze zreszta jak kazda z nas:blink: Moze Wy macie jakies rady.

reklama
Cześć wszystkim brzuchatkom:-)
Wczoraj byłam na wizycie, lekarz pooglądał i powiedział że daje mi pozwolenia na to by rodzić:tak: Ale mówi że szyjka wciąż zamknieta i żebym sie szykowała na Sylwestra w domku:-D Potem powiedział żebym zrobiła ostatnie badania- właśnie WR, Hbs i Hiv, jak zapytałam kiedy to powiedział że nawet jutro bo inaczej moge sie nie doczekac wyników a dobrze żebym miała w szpitalu- czyżby przewidywał że już niedługo??? Więc jutro raniutko pędzę na sudecką owe badania wykonać- to Wam napiszę bo któras pytała ile się czeka na hbs. narazie dowiedziałam się że za te trzy badanka muszę zapłacic 70 zł:szok: Wygląda mi na sporo, ale zrobic trzeba:happy2: No i potem umówiliśmy się na wizytę za dwa tygodnie, czyli wypada na 11 stycznia ale powiedział też że spodziewa się mnie wcześniej w szpitalu:blink: Więc spokojnie sobie czekam, choc myśle sobie że mogłoby to byc już. W poczekalni było fajnie bo byłam jedyna z taaakim wielkim brzuchem- inne ciężaróweczki na mniejszym stopniu zaawansowania, no i mały zaczął mocno fikać tak że cały brzuch podskakiwał i falował az sie babki wszystkie śmiac zaczeły:-D
Co do spania w nocy- dziewczyny, ja już spię tylko na siedząco, inaczej nie mogę, krzyż boli tak że czasem aż się popłaczę, ale to i tak nic w porównianiu z bólem w pachwinach:no: Po prostu masakra, jedyna ulge przynosi mi taka twarda gąbkowa poduszka którą kupiłam do karmienia:-p A jak uda mi się zasnąć i obsune sie na poduszkach niżej to zaraz budzi mnie kwas wlewający się do ust- zgaguch koszmarny:wściekła/y: Końcówka ciąży to same przyjemnoście, nie ma co:baffled: A co do spania na plecach to w ogóle nie ma o czym mówić bo mały tak naciska na płuca że od razu brakuje mi powietrza:zawstydzona/y: W dodatku moja córka ostatnio chyba przez wiruski ma niespokojne nocki i budzi się co chwilę więc nawet jak uda mi sie przysnąć to i tak muszę co chwilke wstawać:-( Więc rewelacja.....
Trzymajcie się dziewczyny, uciekam córci i męzusiowi jakiś obiadek zmontować:-D

sloneczko85 > no niestety zazwyczaj to ubezpieczenie z innego kraju nie pokrywa porodu w PL, ja tak mam dlatego zalatwilam sobie tutaj ubezpieczenie. Musisz dokladnie sprawdzic to ubezpieczenie ktore znalazlas....
no 6 mc to faktycznie lepiej juz tutaj byc. Ja wrocilam do PL pod koniec 6mca po wczesniejszych odwiedzinach pogotowia w NL... a jak juz tu dotarlam to od razu mnie w szpitalu zatrzymali wiec trzeba uwazac i nie ma co przesadzac....
Ja chce rodzic w szpitalu w JG i w styczniu bede sie widziec z polozna i dowiadywac wszystkiego bo chce porod indywidualny :)

Al.Szyszkowska > to sylwester jeszcze w domku :) czyli najprawdopodobniej jednak dzidzia bedzie 2010 :) super! hihi to mialas wesolo u lekarza :)

sloneczko85 > no niestety zazwyczaj to ubezpieczenie z innego kraju nie pokrywa porodu w PL, ja tak mam dlatego zalatwilam sobie tutaj ubezpieczenie. Musisz dokladnie sprawdzic to ubezpieczenie ktore znalazlas....
no 6 mc to faktycznie lepiej juz tutaj byc. Ja wrocilam do PL pod koniec 6mca po wczesniejszych odwiedzinach pogotowia w NL... a jak juz tu dotarlam to od razu mnie w szpitalu zatrzymali wiec trzeba uwazac i nie ma co przesadzac....
Ja chce rodzic w szpitalu w JG i w styczniu bede sie widziec z polozna i dowiadywac wszystkiego bo chce porod indywidualny :)

Al.Szyszkowska > to sylwester jeszcze w domku :) czyli najprawdopodobniej jednak dzidzia bedzie 2010 :) super! hihi to mialas wesolo u lekarza :)
To jak cos daj znac co Ci powiedziala polozna bo tez bym chciala porod indywidualny poza tym chce aby maz byl przy porodzie chyba moze prawda? A czemu bylas na pogotowiu w NL? Dziekuje za rady:-)

sloneczko85 > napisze co i jak jak bede juz cos wiedziec :)
w NL w ciagu paru godzin zlapal mnie straszny bol plecow z prawej strony i dostalam wysokiej goraczki. Pojechalam wiec na pogotowie a tam w sumie nic konkretnego mi nie powiedzieli tylko dostalam antybiotyk Agumentin i odeslali mnie do domu z zaleceniem - agumentin co 8h.
Wiec na drugi dzien jak nic mi nie przechodzilo po kilku tabletkach przyjechalam do PL i od razu do szpitala podjechalam a tam sie bardzo wystraszyli bo juz mialam caly brzuszek obolaly i dotknac go nie mozna bylo a poza tym dzidzia przestala sie ruszac :( od razu kroplowki, zastrzyki i do szpitalnego lozka! a ran bylam juz jak nowonarodzona i dzidzia takze :) tak wiec gdyby nie pomoc tutaj w szpitalu to niewiem jak to by bylo....

:-D
Cześć wszystkim brzuchatkom:-)
Wczoraj byłam na wizycie, lekarz pooglądał i powiedział że daje mi pozwolenia na to by rodzić:tak: Ale mówi że szyjka wciąż zamknieta i żebym sie szykowała na Sylwestra w domku:-D Potem powiedział żebym zrobiła ostatnie badania- właśnie WR, Hbs i Hiv, jak zapytałam kiedy to powiedział że nawet jutro bo inaczej moge sie nie doczekac wyników a dobrze żebym miała w szpitalu- czyżby przewidywał że już niedługo??? Więc jutro raniutko pędzę na sudecką owe badania wykonać- to Wam napiszę bo któras pytała ile się czeka na hbs. narazie dowiedziałam się że za te trzy badanka muszę zapłacic 70 zł:szok: Wygląda mi na sporo, ale zrobic trzeba:happy2: No i potem umówiliśmy się na wizytę za dwa tygodnie, czyli wypada na 11 stycznia ale powiedział też że spodziewa się mnie wcześniej w szpitalu:blink: Więc spokojnie sobie czekam, choc myśle sobie że mogłoby to byc już. W poczekalni było fajnie bo byłam jedyna z taaakim wielkim brzuchem- inne ciężaróweczki na mniejszym stopniu zaawansowania, no i mały zaczął mocno fikać tak że cały brzuch podskakiwał i falował az sie babki wszystkie śmiac zaczeły:-D
Co do spania w nocy- dziewczyny, ja już spię tylko na siedząco, inaczej nie mogę, krzyż boli tak że czasem aż się popłaczę, ale to i tak nic w porównianiu z bólem w pachwinach:no: Po prostu masakra, jedyna ulge przynosi mi taka twarda gąbkowa poduszka którą kupiłam do karmienia:-p A jak uda mi się zasnąć i obsune sie na poduszkach niżej to zaraz budzi mnie kwas wlewający się do ust- zgaguch koszmarny:wściekła/y: Końcówka ciąży to same przyjemnoście, nie ma co:baffled: A co do spania na plecach to w ogóle nie ma o czym mówić bo mały tak naciska na płuca że od razu brakuje mi powietrza:zawstydzona/y: W dodatku moja córka ostatnio chyba przez wiruski ma niespokojne nocki i budzi się co chwilę więc nawet jak uda mi sie przysnąć to i tak muszę co chwilke wstawać:-( Więc rewelacja.....
Trzymajcie się dziewczyny, uciekam córci i męzusiowi jakiś obiadek zmontować:-D
- jednak jeszcze poczekasz ::))) ale kto wie w kazdej chwili moze sie cos wydarzyc....No i niby sie mówi ze ciaza to piękny stan...moze by taki był bez tych wszystkich dolegliwosci. Myslalam ze to tylko ja tak narzekam hehe ale widze ze nie jestem sama....
Ale fajnie juz 38 tydzzien....ja juz sie nie moge doczekac kiedy bede miala 34

sloneczko85 > napisze co i jak jak bede juz cos wiedziec :)
w NL w ciagu paru godzin zlapal mnie straszny bol plecow z prawej strony i dostalam wysokiej goraczki. Pojechalam wiec na pogotowie a tam w sumie nic konkretnego mi nie powiedzieli tylko dostalam antybiotyk Agumentin i odeslali mnie do domu z zaleceniem - agumentin co 8h.
Wiec na drugi dzien jak nic mi nie przechodzilo po kilku tabletkach przyjechalam do PL i od razu do szpitala podjechalam a tam sie bardzo wystraszyli bo juz mialam caly brzuszek obolaly i dotknac go nie mozna bylo a poza tym dzidzia przestala sie ruszac :( od razu kroplowki, zastrzyki i do szpitalnego lozka! a ran bylam juz jak nowonarodzona i dzidzia takze :) tak wiec gdyby nie pomoc tutaj w szpitalu to niewiem jak to by bylo....
no to przezylas swoje....ale dobrze ze wszystko tak sie skonczylo:tak:wiec moze rzeczywiscie nie jest tak zle w szpitalu JG

zuza-anna też jestem bardzo ciekawa co nam lekarz powie w styczniu, no i czy niuńka w końcu podrosła;-)To widzę, że grzecznie czekasz tak jak Ci lekarz kazał do stycznia:tak:
słoneczko85 z tego co piszą dziewczyny, to widzę, że szpital w JG nie jes taki zły, a jeszcze jeśli masz zamiar wybrać własną położną, to wydaje mi się, że nie powinnaś narzekać, ale różnie to bywa;-) co do ubezpieczenia, to tak jak dziewczyny piszą zanim wykupisz jakieś dokładnie je sprawdź.
Al.Szyszkowska, to ja pytałam ile się czeka na wynik z hbs, ale jutro idę też zrobić wyniki, bo boję się, że do 5 stycznia ich nie otrzymam,a wtedy mam wizytę;-). Już myślałam, ze jutro się spotkamy na badankach, ale ja niestety przestałam chodzić na sudecką, bo ta pani blondynka 2 razy mocno mnie wkurzyła, więc chodzę do szpitala, a co do badania na HIV to z tego co pamiętam w szpitalu w środy w godz 16-17 robią to badanie za darmo, bo mi lekarz powiedział, a na wynik testu czekałam tydzień, także jeśli na sudeckiej duzo koszuje to upewnij się w szpitalu czy napewno w srody w tych godzinach robią za darmo. Zresztą ciekawa jestem czy przypadkiem sudecka nie wysyła tego badania do szpitala, czy sami robią, bo mi np grupę krwi wysyłali do szpitala, a płaciłam więcej niż zapłaciłabym w szpitalu;-)

A ja robię kolejne pranie ciuszków szkrabinki i jeszcze parę wkładów do pralki mi zostało. Tyle mam tych ciuchów, że ho ho. Dzisiaj jeszcze od koleżanki odebrałam i jeszcze od jednej mam dostać, ale chyba już podziekuję, bo nie mam gdzie tego wszystkiego upychać. Śpiworki, rożki, kołderki, nawet 5 kombinezonów mam i 2 kurteczki dla małej, ale będę ją stroić:-)
Mój zobaczył dzisiaj koleżanki dzidziusia pokoik i tak mu się spodobał, że postanowił, ze jego córcia też taki będzie miała mimo, że i tak narazie w nim nie będzie spała. Jak chce to niech robi ja tam się z nim kłóic nie będę;-)

reklama
Dzien doberek :))
Ja pobudka po 7, mezowi jedzonko do pracy zrobic i tak sie bujam i niewiem co robic:-D
pada deszcz:-( wiec chyba nici ze spaceru:-(
Mój maly jakis bardziej ruchliwy niz ostatnio . To dobrze bo ostatnio to prawie wogole sie nie ruszał:-( ale juz daje czadu hehe

A widze ze rozmowa o badaniach. To jak ja juz robilam w pierwszej ciazy ( rok temu ) badanie na HIV i grupe krwi to w tej ciazy tez musze to miec ???

MIłego dnia brzuszki:-)

Do góry