reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
hej
co u Was Kobietki :)
jak po swietach?

ja sie tak najadlam ze po porodzie moge isc na diete do nastepnych swiat hihi

zlapal mnie dzisiaj jakis paskudny katar i caly czas z chusteczkami siedze :(
a dzidzia szaleje i to baardzo :)
mam wrazenie ze jest juz bardzo nisko no i przez swieta znowu mialam twardnienie brzucha i troszke mnie ciagnelo w podbrzuszu ale musze jeszcze troche wytrzymac :)
juz za tydzien mam wizyte u gina wiec zobaczymy co mi powie....

a co u Was? jak sie czujecie?

msdracula > witaj miedzy nami kangurkami :D
napisz cos wiecej o sobie :)
ja chodze do dr. Dąbrusia (przyjmuje na NFZ w przychodni na Zabobrzu i w przychodni na MSWiA na Nowowiejskiej). Jestem bardzo zadowolona bo wczesniej to rozne mialam sytuacje z lekarzami....
tez zamierzam rodzic w szpitalu w JG mimo ze moj lekarz tam nie pracuje. W czasie ciąży bylam tam juz 2x i powiem szczerze ze opieka jest bardzo dobra.
Niewiem w ktorym jestes tygodniu ale jak juz bedziesz blizej porodu to jak zadzwonisz do szpitala to wszystkiego sie dowiesz. Ja tez chcialabym porod indywidualny ale narazie z polozna umowilam sie ze zadzwonie do niej na poczatku stycznia no i zobaczymy co mi powie....

Jeżeli chodzi o dr. Kałdonka do niezbyt przyjemne mam z nim doswiadczenia :(
i ja osobiscie nie polecam. Nawet ostatnio rozmawialam prywatnie na jego temat z jednym z lekarzy ze szpitala w bukowcu i teraz juz jestem pewna ze nigdy wiecej do niego nie pojde... No ale opinie sa rozne......
O wiekszosci lekarzy sa dobre opinie do czsu gdy niema komplikacjii... gorzej jak cos sie zaczyna dziac .... a wtedy przydaje sie naprawde dobry lekarz!
To jest tylko moja prywatna opinia :)

Al.Szyszkowska > ja sie ciesze ze sniegu niema bo przynajmniej nie jest mi przykro ze wszyscy z nartami biegaja :) co prawda dzisiaj w szklarskiej zauwazylam troche smialkow z nartami i deskami ktorzy wyszli chyba na poszukiwania sniegu hihi
Trzymaj sie kobietko - tak do Nowego Roku :)
ooo activia mowisz ... musze chyba sprobowac :)
Napisz jak na wizycie!!! :)

Czarnuszka88 > u mnie tez zaparcia i juz niemam pomyslu co robic. Mama syrop homeopatyczny i wczesniej od razu na mnie dzialal a teraz ni huhu :(
Chyba za duzo tych kombinacji jedzeniowych w swieta hihi

mona124 > o widze kobietko ze masz tak jak ja... ja tez noce nie przespane i w swieta mialam juz stracha ale obiecalam sobie ze musze jeszcze 2 tygi wytrzymac hihi
Damy rade :) Kiedy masz wizyte u gina?

Czarnuszka88 > u mnie tez dzisiaj pomidorowa :D

msdracula > z tego co ostatnio mi powiedzieli w szpitalu to aktualnie zostala tylko jedna polozna ktora moze przyjmowac porody indywidualne (maja jakies zawirowania prawne i to dlatego) ale nie wiadomo jak to bedzie wygladac po Nowym Roku. Jak tylko sie skontaktuje z ta polozna to dam Ci znac co i jak :)

ach i musze sie pochwalic > bylam we wrocku przed swietami i zajrzalam do H&M i akurat bylo troche fajnych rzeczy dla dzieciaczkow na wyprzedazy :) a najlepsze jest to ze kupilam kombinezonik dla Malutkiej ten ktory chcialam i jak kosztowal wczesniej 149zl to zaplacilam 49zl!!! :D no i jeszcze pare *******ek kupilam
a dzis zaczelam przegladac na alleggro fajbanki pod materacyk do lozeczka bo moj kochany mezus wczoraj zrobil rewolucje w domu i juz przyszykowal wstepnie caly kacik dla dzidzi.
Stoi juz lozeczko i przewijak :)

Czarnuszka wizytę mam na 16.15, więc chyba się miniemy :sorry2: z tego co pamietam to masz na 20
- ooooo no ja na 20 ....a szkoda moze innym razem :) trzymam kciuki za wizytke :) i za fasolke w brzuszku!!! i oby maz mial milą nieposdzianke :)):-);-)

msdracula > witaj miedzy nami kangurkami :D
napisz cos wiecej o sobie :)
ja chodze do dr. Dąbrusia (przyjmuje na NFZ w przychodni na Zabobrzu i w przychodni na MSWiA na Nowowiejskiej). Jestem bardzo zadowolona bo wczesniej to rozne mialam sytuacje z lekarzami....
tez zamierzam rodzic w szpitalu w JG mimo ze moj lekarz tam nie pracuje. W czasie ciąży bylam tam juz 2x i powiem szczerze ze opieka jest bardzo dobra.
Niewiem w ktorym jestes tygodniu ale jak juz bedziesz blizej porodu to jak zadzwonisz do szpitala to wszystkiego sie dowiesz. Ja tez chcialabym porod indywidualny ale narazie z polozna umowilam sie ze zadzwonie do niej na poczatku stycznia no i zobaczymy co mi powie....
- ja tez byłam kilka razy u Dąbrusia po porodzie pierwszym na sciaganie szwow bo mojej nie było i jest swietnym lekarzem :))
Moja lekarka tez nie pracuje w szpitalu a mialam bardzo dobrą opieke i bylam zadowolona bardzo, wiec mysle ze to nie ma reguły.

zuza-anna - ja dzisiaj wzielam wszystkie ciuszki dla dzidzi po synku i galy mi wyszly tyle tego ło ho ho hehe :) W tesco sa teraz promocje - 70% i kupilam ostatnio dla dzidziolka taki malenki polarek blekitny w paseczki :)) cuuudny przeceniony z 34 na 17.... :) wszystkie ciuszki sa przecenione. Jeszcze wlasnie kombinezonik musze kupic bo po synku mam na 68 pozatym bedzie wiosna i niewiem jaka pogoda. Ja jeszcze nie bylam we wroclawiu na zakupach ale chyba sie wybiore po nowym roku, uwielbiam centra handlowe :)) juz nie moge sie doczekac kiedy wybuduja nasze w jeleniej :)

Ostatnia edycja:
czarnuszka88 > zgadzam sie z Toba ze nie ma reguly :)
a z tymi ciuszkami ja juz chyba musze wystopowac hihi poczekam az teraz rodzinka troche pokupuje :) a kombinezonik kupilam r.68 bo tak doradzila mi siostra ale martwie sie czy nie za duzy....

zuza-anna aż się boję położyć mimo, że padnięta jestem, mała znowu wierci się niemiłosiernie, aż brzuch cały chodzi, czasami płakać mi sie chce z tego wszystkiego. Też myslę, żeby wytrzymać jeszcze chociaż 2 tygodnie.
Ja mam wizyte 5 stycznia, choc już nie mogę się doczekać.
Muszę jeszcze porobić badania. Nie wiecie ile się czeka na wynik z hbs?
Mój widział w nocy jak sie męczę więc teraz całkowicie nie pozwala mi nic robić, wystraszony od wigilli chodzi, bo go nastraszyłam że rodzić będę:-D

zuz-zanna ja jestem na samym początku, czekam na pierwszą wizyte, prawdopodobnie teraz 5 tydzień się zaczął :tak: ale już ciekawią mnie wszystkie formalne sprawy związane ze szpitalem, dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi :-) to czekam na informację jak będziesz coś wiedzieć od połoznej

czarnuszka dziękuje :-D mam nadzieję,że już coś będzie widać :tak:i ustali jakis termin

reklama
Dzien doberek :)
U nas nocka przespana. Mlody w brzuchu spi nadal...jakis taki leniwy ostatnio jest - chyba po tatusiu:-D
Nie lubie zimy:-( nie ma co robic. Ale w styczniu bede szykowac wszystko dla dzidzi - moze zechce wczesniej wyjsc..:-D oczywiscie mam na mysli luty.

Ide jakies sniadanko zjesc i cos porobic.
Zaglądne pozniej :))
Miłego dzionka:-)

czarnuszka88 > zgadzam sie z Toba ze nie ma reguly :)
a z tymi ciuszkami ja juz chyba musze wystopowac hihi poczekam az teraz rodzinka troche pokupuje :) a kombinezonik kupilam r.68 bo tak doradzila mi siostra ale martwie sie czy nie za duzy....
- No tak ale Ty masz ternim na luty z tego co wiem a ja dopiero na koniec marca, wiec licze na to ze pogoda bedzie łada - bardzo bym chciała ale zobaczymy , w tym roku w marcu jeszcze snieg był:baffled: I mam nadzieje ze kombinezonik nie bedzie mi az tak potrzebny :))

Do góry