reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć Dziewczyny!! Melduję, że żyję;-)Na walizkach i bez netu, ale jest ok:biggrin2:
TP nas wyrolowała i mimo podpisania zlecenia nie podłączyli nam nadal netu ani tel.
Wpadłam tylko na moment wiec nie mam czasu nadrobic zaleglosci w czytaniu, ale obiecuje się poprawic w Nowym Roku:tak:
Póki co zdąrzyłam się przeprowadzić do nowego domku, przenieść biuro w nowe miejsce i trochę przytyć:-D
Pomyślności w 2010!! Ściskam Was mooooooocnooooooo!!

reklama
Hej dziewczyny!!!!
ELVIE- miło że się odezwałaś, zastanawiałam się gdzie się zagubiłaś;-)Jak tam rosnie Twoje maleństwo???

Widzę że odpoczywacie po szaleństwach sylwestrowej nocy. U nas z nowości tyle: wyników jednak nie odebrałam bo nie zdążyli zrobić- czekamy do poniedziałku. Poza tym prawie spakowałam torbe do szpitala dla siebie i drugą dla maluszka:tak: Jestem gotowa do rodzenia, ale obiecałam sobie że czekamy do poniedziałku żeby mieć komplet badań:-D

Noc sylwestrowa u nas niespokojna. Najpierw byliśmy z mężem u jego mamy- Natalka bez większych trudności dotrwała prawie do północy, potem niestety już nie było tak fajnie, ciagle się wybudzała, w końcu chyba katarek spowodował odruch zwrotny i zwymiotowała. więc koło 2.30 przebieranie łóżeczka, maleńkiej, uspokajanie- do 3.30. w końcu przysnęliśmy ale Natalka wybudzała się co chwilke aż do rana. Nie można powiedzieć żebyśmy sie wyspali. Teraz Natalka odbija sobie drzemką, mój małżonek też a ja pisze do was:happy2:

Dzis brzuch ciągle mi się napina i boli, chyba podświadomie szykuje się do wielkiej chwili. W dodatku rozbolał mnie ząb, ale wzięłam panadol i przeszło. Buszuje sobie po allegro i zastanawiam się co by tu jeszcze małemu kupić;-)Byliśmy wczoraj w tesco pooglądac wyprzedaże, ale tak- sobie nic nie wybrałam bo nie wiem kiedy uda mi się do dawnej figury po porodzie wrócić a dla dzieciaków rozczarowałam się-ciuszki juz po przecenach do 50-60 zł. Dla mnie za dużo jak na ubranko które może uda się małemu założyć raz lub dwa. pepco zdecydowanie pod tym wzgledem wygrywa- też fajniutkie ubranka, ale ceny do 50 % niższe. No i w koncu kupilismy tylko chusteczki nawilżane- fajna promocja 6 opakowań za 24 zł, kupiliśmy też paczkę pampersów już dla najmłodszego:tak: Po czym wieczorem od szwagierki dostaliśmy drugą- też była w tesco:-D

No i to tyle u mnie, a jak Wam minął Sylwester???

Dzień dobry mamuśi :)

U nas po sylwestrze dobrze , nawet wyspani :) dzisiaj jakis dziwny dzien , nie lubie takich sobót

pogoda wstretna ciagle snieg pada i tu ani na dwor isc ani nic...

Zycze Wam miłego dzionka kochane

Al.Szyszkowska - nadal w dwupaku ??:-)

Hej:-)
U nas Sylwester spokojny, za to wczoraj po północy zachciało mi się pieczonych ziemniaków a później jeszcze lodów i przez to Lenka nie dała mi spać, bo po takim mixie kopała jak szalona do 2.30 Później do rana się budziłam przez koszmary:-(
Dziś się wzięłam za kompletowanie wyprawki. Wiem, że jeszcze 15tyg. przede mną, ale mam już tyle rzeczy kupionych, że chciałam to noworocznie posortować by nie powielać zakupów, bo niedługo wyjdzie, że pięcioraczki ubiorę:-D
Pokój Lenki już pomalowany, posprzątany, łóżeczko stoi.. - jak znajdę chwilkę to fotki zrobię.
Netu nadal nie mam, może w poniedziałek M. coś w TP wywalczy..
Al.Sz. - życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki za w miarę bezboleseny poród. No i z niecierpliwością czekam na zdjęcia Maluszka:-)
Wszystkie Jelonkowe Mamy gorąco pozdrawiam!!

Witajcie :)
Jak Wam minął Sylwester?
Ja cały dzień spędziłam we wrocku :) zajrzałam z moim Mężem do kina na Avatar 3d - w sumie to myslalam ze ciekawe beda tylko efekty natomiast sama tresc filmu bedzie do du...ale bylam mile zaskoczona :) Film bardzo mi sie podobal :) efekty bardzo fajne no i fabyla tez ciekawa. Jedyna wada tego filmu to czas trwania - 160minut :( - juz niewiedzialam jaka pozycje mam przyjac w tym fotelu hihi

Pozniej wieczor i noc sylwestrowa spedzilismy w domku z tesciami. Bylo ok tyko ze od g.23 brzuszek zaczal mnie bolec i bardzo twardniec - troche sie wystraszylam ale na drugi dzien troszke minelo ...
No i te moje krwotoki wrrr... dalej zdarza sie kilka razy dziennie i w nocy ale juz nie sa tak intensywne. Chyba moj organizm jest juz bardzo przemeczony bo zawsze tak reagowal na oslabienie.
Poza tym wczoraj pozadnie sie wystraszylam i juz myslalam ze czeka mnie wycieczka do szpitala... Wstawalam powolutku (inaczej juz nie daje rady :) z lozka i nagle poczulam straszny bol na wysokosci prawego jajnika. doslownie jakby ktos mi z lokcia tam zasadzil :( tylko zsunelam sie na podloge z placzem i szybko przybiegl moj mezus. Pozniej dalej bolalo i pieklo w tym miejscu - niewiedzialam co sie dzieje. Maz chcial mnie juz do szpitala odstawic... ale polozylam sie i po pol godziny troszke przeszlo a pozniej calkiem. Teraz jeszcze czasem czuje tam jakis dziwny bol i pieczenie ale jutro mam juz wizyte u gina wiec chce wytrzymac!
Troche sie tym martwie bo przed ciaza mialam niezle historie z prawym jajnikiem ( zrosniety z macica) i bardzo bolal...

No ale jutro wizyta wiec mysle ze duzo rzeczy sie dowiem i ze bedzie dobrze :)

elvie3 > witaj :) u nas tez bedzie Lena :D bardzo podoba mi sie to imie!

Al.Szyszkowska > trzymaj sie Kobietko! zycze szybkiego i lekkiego porodu!
No i czekamy na informacje jak juz wrocisz do domku z Maleństwem :)
w ktorym szpitalu bedziesz rodzic?
Tez mialam sie wybrac do tesco ale braklo mi czasu :) ale z tego co piszesz to widac ze niema sensu bo takie ceny to byly tez wczesniej - poprostu wyprzedazowe nabieranie ludzi w balona z tymi cenami wrrr...
A "pepco" ?? Co to takiego? Nie znam chyba ....

Czarnuszka88 > pozdrawiam :)

aaa zapomnialam sie pochwalic :)
moj maz przygotowal juz caly kacik dla dzidzi. Poniewaz dzisiaj rano musial juz wyjezdzac i przyjedzie teraz dopiero za 3 tygodnie :( lub wczesniej jezeli zaczelabym rodzic... to postanowil wszystko juz mi przyszykowac zebym sie niczym nie martwila :)
Bardzo sie martwilam jak to bedzie bo chwilowo mieszkam u tesciow :/ ale jak tylko urodze i bedzie wszystko ok z dzidzia i ze mna to od razu zmykam z Pl hihi
Ale wracajac do tematu :) Stoi juz lozeczko, komoda z przewijakiem. Baldachim i karuzelka tez jest juz zamontowana i wczoraj mężuś ubral posciel i cale lozeczko przyszykowal. nawet torbe do szpitala mam juz spakowana :) nie pozostaje nic innego jak juz tylko czekac spokojnie na dzidziusia :)

reklama
Hej dziewczyny.
Ja dzisiaj na imieninkach byłam;-)
zuza-anna na Sylwestra byliśmy u znajomych, myśleliśmy, że wpadniemy do nich na chwilkę, ale zleciało jakoś do 3 niewiadomo kiedy. Dobrze się czułam, to posiedzieliśmy trochę, bo niewiadomo kiedy znowu będzie okazja;-)
Ja mam podobne bóle jajnika, ale lewego. Tylkow moim przypadku ból objawia się jak mnie mała kopnie w te okolice,czuję wtedy taki ból miesiączkowy i ból jajnika. Nie wiem, czy to nie jest przypadkiem spowodowane tym, że mam mięśniaki.
Jutro idę odebrać wyniki, a pojutrze wizyta u gina. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Całe szczęście, że to już coraz bliżej:tak:
zuza-anna trzymaj się dzielnie do jutra i koniecznie daj znać co i jak po wizycie u gina;-)
pozdrawiam i miłego wieczoru Wam życzę:happy2:

Do góry