reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć dziewczyny.
Ja też dzisiaj miałam pobudkę z rana, bo musiałam iść na badania. Zakręcona jestem strasznie i zamiast oddać siuśki do pojemniczka, to ja poszłam do ubikacji:no: i teraz nie wiem, czy wyniki będą dobre, bo musiałam męczyć później na 3 razy:-D
Czarnuszka na HIV musisz zrobić jeszcze raz badania napewno, a gr krwi chyba też bo moja koleżanka też robiła przy drugiej ciąży, bo tam przy okazji badane są przeciwciała, nie no napewno gr krwi też będziesz musiała powtórzyć.;-)

reklama
Cześć dziewczyny.
Ja też dzisiaj miałam pobudkę z rana, bo musiałam iść na badania. Zakręcona jestem strasznie i zamiast oddać siuśki do pojemniczka, to ja poszłam do ubikacji:no: i teraz nie wiem, czy wyniki będą dobre, bo musiałam męczyć później na 3 razy:-D
Czarnuszka na HIV musisz zrobić jeszcze raz badania napewno, a gr krwi chyba też bo moja koleżanka też robiła przy drugiej ciąży, bo tam przy okazji badane są przeciwciała, nie no napewno gr krwi też będziesz musiała powtórzyć.;-)

przeciwciała mam juz zrobione bez grupy krwi. Moja gin powiedziala ze nie trzeba z grupa tylko zebym miala wypis z porodu pierwszego tam jest napisana grupa krwi

Czarnuszka skoro masz przeciwciała zrobione to spoko, nawet nie wiedziałam, ze tak można, bo ja jak poszłam na sudecką zrobić przeciwciała, to zrobili mi z gr krwi odrazu i wyniki były ze szpitala;-), a jak na poczatku ciązy robiłam gr krwi w szpitalu, to odrazu przeciwciała miałam:tak:

Witajcie
ja dzisiaj nawet nie musialam sie specjalnie budzic rano bo cala noc nie spalam :(
tak mnie strasznie plecy i uda bolaly ze nie moglam lezec i zasnac. A o 11 i 2 w nocy dostalam takiego krwotoku z nosa ze rak mi braklo do lapania krwi zanim do lazienki dobieglam :( dzidzia byla spokojna i tylko troszke kopala ale ze mna to ja juz niewiem co sie dzialo. I caly dzien na nogach... i znowu 3x krwotok w ciagu dnia..... moze dzisiaj padne ze zmeczenia i troszke pospie

Hej dziewczyny,

ZUZA-ANNA ja bym te krwotoki zgłosiła lekarzowi i to szybko. wydaje mi się że to nie do końca objaw w porządku. kiedy masz wizytę?? Może wybierz się wcześniej, pojedyńcze krwawienie z nosa jeszcze można zaakceptować ale 6 razy w ciągu kilku godzin to za dużo i na Twoim miejscu poszłabym szybko do lekarza.Nie lekceważ sprawy bo się to może coś poważnego okazać, niestety. A nawet jeśli nie to przynajmniej Cie lekarz uspokoi. Więc prędziutko na wizytę bez ociągania!!!

Ja byłam sobie dzis na badaniach. Na Sudeckiej jest taki jeden facet co pobiera krew i tylko jemu pozwalam sobie ręce kłuć bo w zasadzie tylko on umie mi krew pobrać- bardzo mam żyły pochowane i trudno cokolwiek znaleźć, jemu zawsze udaje się już za drugim podejściem co uważam za sukces- rekord nieudanych prób to przed porodem natalki- 17 wkłuć na darmo. Więc za drugim razem to niezły postęp:tak: Sama się śmieję że niezły ze mnie materiał na krwiodawcę albo wręcz narkomana;-) A szkoda w sumie bo chętnie bym krew oddała, mam dość rzadka grupę- BRH- pewnie by się komuś przydała, ale co zrobić jak moje żyły kompletnie odmawiają współpracy.
Co do miejsca wykonywania- macie rację że Sudecka robi swoje badania w szpitalu:-D Dziś zapytałam wprost:-) Ale wszystkie wyniki mam mieć na jutro rano wiec krótkie jakies to czekanie:happy2: no i dobrze bo niewiadomo kiedy mi się przydadzą:-p
Dziewczyny, jutro Sylwester- ja w końcu pójde po prostu wieczorem do teściowej na chwilkę a potem grzecznie do łóżka spać. Ale rano chcemy podjechać jeszcze do tesco- mówiłyście że wyprzedaże są, może coś upoluje fajnego dla synka albo Natalki:-D Choć pewnie nie powinnam wcale sie tam wybierac bo szczerze mówiąc głupieje na widok malenkich ubranek, kocyków i zabaweczek:blink: I potem przy kasie się boję czy napewno mi starczy:sorry2:
No to szalonej zabawy kangurki;-) Do usłyszenia:-D

zuza-anna Ty się nie wygłupiaj tylko leć do lekarza sprawdzić o co chodzi z tym krwawieniem, bo to normalne nie jest.
Al.Szyszkowska szybciutko będziesz miała wyniki, jak widać szpital najpierw robi badania dla sudeckiej, a później dla siebie, bo ja też byłam dzisiaj na badaniach w szpitalu i mam odebrać dopiero po nowym roku, a tak zawsze odbierałam na drugi dzień, a na hiv czekałam tydzień, ale miałam za darmo;-)
Zresztą i tak mi sie nie spieszy muszę mieć na 5 stycznia, chociaż bardzo jestem ciekawa jak tam mój mocz:tak:

wiem... tez sie troche martwie tymi krwotokami... ale mam teraz tak kruche zyly ze to moze dlatego. Ostatnio jak mi robili badania to zylka pekla i mialam pozadnego siniaka no i mam pelno pajaczkow na nogach i twarzy... wizyte mam w poniedzialek wiec chcialabym juz wytrzymac do tego czasu...
a jutro jeszcze chce jechac do wrocka :) przed chwila zarezerwowalam bilety do kina na Avatar bo moj maz bardzo chce to zobaczyc :) ale wczesniej musze Ikee i H&M zahaczyc hihi

przed chwilka z Mama rozmawialam i zlozylam u niej zamowienie na pokrowce na przewijak i falbanke pod materacyk do łóżeczka :) powiedzialam ze chce biala falbanke na dole obszyta rozowa tasiemka :) teraz Babcia musi usiasc i uszyc hihi

reklama
zuza-anna tylko tam uważaj na siebie tym Wrocku, oszczędzaj sie do poniedziałku;-)
Ja się do wrocka wybieram w połowie stycznia, mam nadzieję, że bedę jeszcze na chodzie:tak:chociaż jakbym już wtedy rodzić zaczęła to też bym się nie obraziła:-)
A babcia pewnie szczęśliwa, że może coś dla wnuczki uszyć;-)
Chyba idę się położyć spać, bo jakaś zmęczona się czuję.
Dobranoc.

Do góry