reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

No to dobrze ze w szpitalu.
Słuchaj, złap dr K gdzieś w szpitalu, bo KCM zdziera jak cholera.
Widzisz a ja nie wpadłam na to, żeby poprosić dr A o umówienie nas z dr K w szpitalu (walę głową w ścianę jak pomyśle ile wydalismy na wizyty w pieprzonym KCMie).

Holly, teraz nie myśl o operacji. Albo inaczej. Mysl.
Pomyśl, czy nie chcecie zrobić tego gdzie indziej, w innym szpitalu.
Np we Wrocławiu. Jest szpital chirurgii dzieciecej i urologii. Byłam tam z Fr. Rewelacyjni lekarze, baaardzo doświadczeni (jesli bedziesz zainteresowana podam ci nazwiska dwóch do których najlepiej sie umawiać), tylko terminy jak z kosmosu, ale wy macie trochę czasu. Franulec został tam zakwalifikowany do operacji w trybie pilnym. Tryb pilny oznaczał 3 mies oczekiwania, tryb planowy...9 mies... My w rezultacie pojechalismy do warszawy, żeby małego operowac w trybie pilnym właśnie. Przedyskutujcie to.
Dlaczego:
1. doświadczony zespół chirurgów
2. Bardzo doświadczeni anestezjolodzy (a to baaaaaardzo ważna część operacji).
U nas za Wrocł przemówiło doświadczenie anestezjologów, anestezjolodzy w JG otwarcie powiedzieli ze z takimi płucami nie znieczulą małego. Zreszta i tak bym tu nie dała dziecka na operację.
Franulec bedzie miał jeszcze jedną operację. Tez zoperujemy go w Wawie.
Pomyslcie, przedyskutujcie. W razie czego pukaj po szczegóły.

reklama
Dzięki Kochane za pamieć:)
ja na chwilke, musze zgrać foty na kompa i opróżnić aparat:)
Dareczka jak bedzie po napisze co i jak:) Impreza na 16, w sumie już prawie wszystko przygotowane, został stół do nakrycia i jakieś małe rzeczy, ale dużo czasu:)
Holly 3mam kciuki za Leosia:) swoja drogą Lenka też ma dziurke w tym miejscu i sie zaczełam zastanawiać. Kiedys neurolog nas pytała o ta dziurkę czy nic nie wycieka, no nic nie wycieka. Wiec powiedziała zeby raczej sie tym nie martwić, a teraz nie wiem;/
Milego dnia dziewczyny:***

Lenko! Wszystkiego, wszystkiego najlepszego! Samych słodkich dni!!!

Aga - dzięki wielkie za rady. Kwiatuszewski zapewniał (ale w sumie co mógł innego powiedzieć), że ma świetnych anestezjologów i że on przeprowadzi dobrze ten zabieg... Na pewno będę do Ciebie jeszcze pisać i pytać... Najważniejsze jest dobro Leosia i mogę pojechać z nim gdziekolwiek, byleby wszystko dobrze się skończyło...

Lenko, sto lat sto lat!!!!!!!

Holly, to sa b trudne decyzje. Musicie sami zdecydować.
Ja moge sie ino z Wami podzielić swoim doświadczeniem.

Holly bardzo mi przykro że jednak Leoś musi mieć tą operacje :-(
I to oczywiste że jak każda Mama nie chcesz żeby dzieciątko cierpiało....
Ale jeżeli lekarze uważają że nie ma co się oglądać i że to najlepsza pora żeby się tym zająć to trzeba to zrobić a Leoś jest malutki więc szybko zapomni o bólu i szybko będzie się dobrze czuł!!! Takie małe dzieci mają wspaniały dar radzenia sobie z różnymi problemami i ich organizmy szybko wracają z powrotem do formy! A narkozą nie martw się kochana bo napewno będzie pod dobrą opieką! Buziaczki dla Was!

Ostatnia edycja:
My po imprezie, fajnie było ale padam na twarz... tyle latania szykowania, a pozniej sprzatanie;p ale dzieki Bogu ktos wymyslil zmywarke:):)
Ogolnie bylo super, bylo nas 12 osob, w tym: my, babcia i dziadek Lenki(rodzice R.) 3 prababcie, moja siostra ze swoim M i córeczką i dwie kuzynki R. Zabrakło moich rodzicow bo mieszkaja w Anglii, i moja siostra-chrzetna Lenki z Nimi, a ona w piatek rodzi:D wiec nie dała by rady, a moi rodzice zostali z Nia w razie potrzeby bo ma jeszcze synka 2,5l:)
Niunia wybrała ksciazke, pozniej kase:D a nastepnie rozaniec, na kieliszek nie spojrzała:D
Pojadła torta no i wszystko co sie dało, odkurzacz maly, studnia bez dna;) hehe:D
Powiem wam ze nie wiem czemu ale mialam stresa na poczatku jakiegos...;/ a krojac torta to lapki mi niezle chodzily, nie wiem, chyba sie bardzo przejelam rola:D zawsze tak mam w waznych momentach, a dzisiejszy dzien był dla mnie mega wazny:D
Teraz Misia spi, mam nadzieje ze da pospac, ostatnio w nocy sie budzila i pchala do nas nie chciala sama spac:D ja ją odkładam do łóżeczka, a ona spowrotem:D wie juz co dobre:) ale jakos specjalnie mi to nie przeszkadza:)
dobra lece, bo juz bredzic zaczynam, trzeba sie wykapac i spac, bo troche dostalam popalic w ostatnich dniach:( to buziole:*
I zapomniałam o najwazniejszym: dzięki Kochane za życzenia dla Lenki, buziak od Niej dla forumkowych ciotek i ich dzieciaczków:):*

reklama
Do góry