reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Kurczę dziewczyny, nie wiedziałam że takie problemy z tymi wynikami będą i u mnie i u Was:wściekła/y: Jak do tej pory nigdy nie było kłopotów- ja do tej pory robiłam zawsze na Sudeckiej i zawsze były na dzień, na który obiecali. A teraz też mi zresztą powiedzieli że nie wiadomo czy w szpitalu zdążą zrobić, bo święta sylwester itd.

ZUZA-ANNA specjalnie tak sie rozpisałam bo własnie pomyślałam sobie że może któraś gdyby- ODPUKAĆ!!!!!- miała jakies problemy z karmieniem swojej pociechy to podeprze się moją historią i znajdzie gdzies w sobie jakies niespodziewane pokłady sił o 4 nad ranem:-D

A tak w ogóle laski to co Wy się spieszycie z tymi porodami- każda się juz szykuje a po suwaczkach patrząc to mniej więcej 35-36 tydzień. Czekac mi tu grzecznie na swoją kolej, najpierw ja!!!!!:-) A tak na poważnie- nadal siedzę w domku, niby czuje jakies skurcze ale bardzo nieregularne i prawie nie bolące więc narazie do szpitala się nie wybieram. Za to mam umówioną wizytę w poniedziałek u gina i chyba zdążę na nią jeszcze sie wybrać;-) Uff, znów 110 zł pęknie- głupio o tym mówić ale z kaską liczyc sie trzeba, nie ma łatwo:no: Chciałam sobie na czas porodu wziąć salę porodów rodzinnych, ale w tej chwili nie moge sobie pozwolić na taki koszt, niestety. No nic, nie ma co narzekać. Czekam juz z wielka niecierpliwością aż coś sie zacznie dziać:tak: Chodzę jak kaczor wagi ciężkiej, czuje się jak słoń i zmęczona jestem ciążą że chwilowo odeszła mi ochota całkiem na posiadanie dzieci:-D

no uciekam, idę z Natalką na chwilkę na sanki.

reklama
Witajcieja dzisiaj jakis zakrecony dzien mam.do poludnia ledwo funkcjonowalam i caly czas mnie mdlilo tak ze na jedzenie nie moglam patrzec i na nogach ustac bo strasznie slabo mi bylo... a teraz energia mnie rozpiera hihibylam godzinke na spacerze i lepiej sie czuje :)dzwonilam dzisiaj do laboratowium na Zabobrzu spytac ile bede czekac na badania i Pani mi powiedziala ze 2 dni :)ale i tak zrobie tydzien wczesniej zeby miec pewnosc hiidzwonilam tez do szpitala spytac o te porody z wybrana polozna i oczywiscie dalej nic nie wiedza jak to wyglada po nowym roku hehewiec zadzwonilam do poloznej ktora juz w sumie wybralam i wstepnie umowilam sie z nia na spotkanie w sobote :) bardzo jestem ciekawa co mi powie a mam mnostwo pytan do niej :)pozdrawiam

hej kobitki.
Ja dzisiaj jakiś męczący dzień miałam, za wcześnie wstałam i później chodziłam nieprzytomna. Dopiero teraz się zdrzemnęłam i pewnie znowu spać nie będę mogła.
Al.Szyszkowska nawet nie śmię pchać się przed Tobą do porodu;-)chiałabym wytrzymać jeszcze 3 tygodnie i wtedy mogę rodzić.

zuza-anna,a co Ty konkrtetnie chciałaś zapytać w szpitalu, może ja spytam jak będę na ktg?
Dziewczyny, a Wy chodzicie już na ktg?

mona124 > chcialam spytac jak wyglada sposob zalatwiania porodu z wlasna polozna i co jeszcze bede potrzebowala do szpitala :) ale Pani byla tak mila ze jak ostatnio chciala mnie zbyc i dopiero jak powiedzialam ze jestem juz w tym tygodniu to sie niby usmiechnela i poweidziala ze porody caly czas odbieraja hehe a te indywidualne to najlepiej jak zadzwonie do wybranej poloznej hihi udzielanie informacji w tym szpitalu mnie zaskakuje :) ale tak jak juz pisalam w sobote prawdopodobnie spotkam sie z polozna ktora chce miec wiec moze wreszcie bedzie wiecej konkretow. Mam duzo pytan dotyczacych tego jak jest zorganizowany taki porod indywidualny :)

a na ktg nic mi lekarz nie wspomnial ze mam chodzic :(

Hej dziewczyny!
Al. Szyszkowska ja też nie mam zamiaru Cię wyprzedzać :-) Masz całkowite pierwszeństwo hihi..
mona mi lekarz też nic o ktg nie mówił.

Mój M miał dzisiaj jechać kupić mi autko, jednak okazało się ZUPEŁNIE nie takie jak na zdjęciach.. No i pech trzeba szukać dalej , a ja nie mam już siły sama dźwigać zakupów i w ogóle nie mam siły się poruszać :-) a jazda autobusem mzk to porażka

Dziewczyny kupowałyście Fride do noska? Jak tak to gdzie ją można kupić, w aptece??

A i muszę się pochwalić że zrobiłam dzisiaj zakupy dla Sebastianka... Kilka śpioszków, spodenki, dresik - w lumpie oczywiście, ale naprawdę fajne

Ostatnia edycja:
alexandriaa > super ze zakupki sie udaly :)
kiedy masz nastepna wizyte? dostalas skierowanie na jakies badania? pytam bo my chyba mamy tego samego gina D. :)
ale masz fajnie ze mezus chce ci autko kupic :) jakie? ja narazie podbieram rodzicom hihi ale moze za kilka miesiecy juz sie doczekam :)
"Fride" co to takiego? chyba jeszcze czegos niewiem ... hmmmm....

Wizytę mam w piątek - już się nie mogę doczekać. Tak, z tego co pamiętam mamy tego samego lekarza :-)
Jakie autko? Podobała mu się alfa romeo 147, ja nie jestem przekonana, wolałabym skode fabie , narazie jesteśmy na etapie poszukiwań
Frida to aspirator do noska zamiast gruszki , tutaj masz b. zachwalany Aspirator Frida do nosa na katar+20 filtrówGRATIS (856662710) - Aukcje internetowe Allegro

a pediatrę, przychodnię już wybrałyście?

Ostatnia edycja:
ooo to bedziemy czekac na nowinki z wizyty :)
my sie zastanawiamy nad Cady albo jakies audi bo wczesniej mielismy audi i mi bardzo dobrze sie nim jezdzilo :)
aaa ... ok, kojarze juz co to "frida" hihi niewiedzialam tylko ze to tak sie nazywa :) ale mi moja mama kupila zwykla gruche ... hmmm... moja mama mowila ze bardzo zadko musiala uzywac gruszki jak ja i siostra bylysmy malutkie :)

reklama
wlasnie zastanawiam sie jak to jest..... bo ja jestem zameldowana w JG ale chwilowo mieszkam w Szklarskiej a dzidzie tez bede meldowac w JG. Co prawda skladalam w przychodni w szklarskiej kiedys deklaracje i wybralam lekarza i polozna itd.... niewiem jak to dziala....

Do góry