reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Al.Szyszkowska super, że wyniki masz wszystjkie dobre.
Ja nie wiem z jakim nastawieniem iść jutro do tego laboratorium, czy zrobić awanturę, czy grzecznie poprosić je żeby mi wydrukowały chociaż wyniki z morfologii i moczu, bo to chyba problem jest tylko przez ten hbs.
Ja też mimo, że nie miałam podstaw martwić się o badanie z hiv, to mimo wszystko jak i Ty jakieś wątpliwości miałam. Tak samo teraz martwię się o hbs, zawsze można zarazić się gdzieś w szpitalu.
Ale mimo wszystko staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli;-)

reklama
hej
bylam dzisiaj u gina :)
wszystko jest ok z czego bardzo sie ciesze :) Malutka ma juz 2,5 kg ale jest szczupla i ma dlugie nogi hihi
dostalam skierowanie na badania: WR, morfologia, glikemia, mocz+osad.
Lekarz wypisal mi juz zwolnienie do dnia terminu i nastepna wizyte mam pod koniec miesiaca ale zobaczymy czy dotrwam :)
Lenka jest juz od dluzszego czasu w pozycji glowka na dol i jest juz bardzo niziutko, nawet brzuszek mam juz nisko...
Cisnienie pielegniarka mierzyla mi 2x bo nie chciala wierzyc ze mam tak niskie i jeszcze siedze :) mialam 60/90 wiec sobie strzelilam red bulla hihi i tak w nocy niespie wiec mi bez roznicy a gazowanego chcialo mi sie juz bardzo...
ale mam dzisiaj dobry humor hihi :)

Al.Szyszkowska > kurcze, niezla ta twoja historia z karmieniem! Dobrze ze wszystko sie tak dobrze skonczylo. Podziwiam Cie za wytrwalosc z tym odciaganiem ale po przeczytaniu tego wiem ze jak bede miala chwile slabosci i ciezko bedzie mi wstac to przypomne sobie Twoja historie bo naprawde jest budujaca :)
Ja chcialabym przynajmniej przez 12 miesiecy karmic piersia :)

sloneczko85 > tak tez myslalam ze tak bedzie z tym ubezpieczeniem :( ale pamietaj ze zawsze mozesz sobie w PL wykupic sama ubezpieczenie w NFZ (koszt ok.400zl/mc) i wtedy masz wizyty i porod za to.
Krwawienie z nosa jest u mnie masakryczne. Nieraz mam okropne krwotoki i to nawet w nocy. Dzisiaj rano jak wstalam znowu mialam nochalka we krwi i na poduszce slady :( ale staram sie juz tym nie przejmowac.

Alexandriaa > 1 tydzien lub 2 to i tak super :) u nas zawsze minimum 3 tygodnie w samotnosci :( a pozniej tylko tydzien razem.... a jak urodze to moze wyjatkowo uda sie mojemu Kochanemu przyjechac na 2 tygodnie...

zuza-anna to super że wszystko ok z Lenka!! a mówiłaś mu o tych krwotokach? Dzisiaj chyba wizytę ma mona - trzymam mocno kciuki!!! Daj znać jak będziesz po.

A ja nie mam planu na dzisiejszy dzień - wszyscy zajęci, nie ma nawet kogo zaprosić lub z kim połazić po sklepach :-/ Miłego Dnia dziewczyny!!

Alexandria pewnie,ze sobie radziły,ale nie miały tak wygodnie;-) Ja po porodzie byłam cała obolała,kręgosłup mi wysiadał i nie wyobrażam sobie przebierać dziecka na łóżku i pochylać się nad nim minimum 15 minut za jednym razem...Chyba bym się połamała:-p Poza tym miała bym przynajmniej kilka razy dziennie zasikane łóżko.I mąż musiałby w nocy wstawać żebym mogła zmienić pościel;-) Więc Twój na pewno przekona sie do tego wynalazku;-)

Hej kobitki.
Ja właśnie po wizycie u gina.
alexandriaa dzięki za pamięć i ze trzymałaś kciuki;-)bo z malutką wszystko ok i urosła pięknie, waży 2310, czyli idealnie:tak:brzuszek tylko chudy, ale taka cały czas była.
Następną wizytę mam pod koniec stycznia, jeśli nie urodzę wcześniej tak powiedział lekarz;-)a za 2 tygodnie zaczynam chodzić na ktgco tydzień.
Już do końca ciąży nie musze robić żadnych badań tylko posiew z przedsionka pochwy w kierunku stepto B, czy coś takiego;-)miałyście już takie badanie?
Ja też byłam zdania, że nie bedzie potrzebny mi przewijak, że jakos kiedyś kobety sobie radziły bez przewijaków, ale skolei mój się uparł, że trzeba kupićięc kupimy taki z wanienką odrazu.
zuza-anna super, że z Twoją malutką wszystko ok i ładnie rośnie a co lekarz powiedział na te krwotoki? chociaż w ciąży to chyba spotykane, bo w necie czytałam, że dziewczyny też miały krwotoki.
Miłego wieczorku.

witajcie :)ja dzisiaj prawei caly dzien przelezakowalam hihistrasznego lenia mialamale jutro to juz obiecalam sobie ze na spacerek sie wybiore i na nozkach do ksiegowej przejde... trzeba troche pochodzic a nie tylko wszedzie autkiem jezdze hihiMoje krwotoki wygladaja na normalne w czasie ciazy wiec juz staram sie tym nie martwic :)mona124 > super ze wszystko dobrze u Was i Malutka ładnie rośnie :)Widze ze u Ciebie tak jak u mnie > kolejna wizyta pod koniec stycznia i mi lekarz tez tak powiedzial ze jezeli sie jeszcze spotkamy na tej wizycie hihi ale takiego badania nie robilam i nie dostalam teraz skierowania na takie ... nawet niewiem co to jest....mona124 > to moze sie spotkamy na porodowce hihimilego wieczorku

mona124 to super że wszystko ok!!! i że malutka ładnie rośnie!!! Następna wizyta dopiero pod koniec stycznia? a to nie jest tak że teraz powinnyśmy chodzić co 2 tyg? ja do gin idę dopiero w piątek! mam nadzieję że mój Sebastianek też ładnie przybrał na wadze. ps o tym badaniu też nic nie słyszałam, a jak tam odebrałaś te hbs

zuza-anna widzę że u Ciebie też dzisiaj leniwy dzień :-) ja się obijałam strasznie ale za to jutro stwierdziłam że nie będę siedziała sama w domu i wyruszę chociaż do mamy posiedzieć trochę....tym bardziej że będą tam na mnie czekać pierogi ruskie hihihi
aaa i poczekajcie z tym rodzeniem bo ja też chcę się z wami spotkać na porodówce hehhe
papapa

Ostatnia edycja:
zuza-anna całkiem możliwe, że się spotkamy na porodówce;-)
A to badanie to jest na jakąś bakterię sepsy, jeśli wyjdzie, że jest bakteria to wtedy muszą podać jakiś antybiotyk.
alexandriaa ja też myślałam, że teraz częściej trzeba będzie chodzić do gina, ale kazał mi przyjść za 3 tygodnie, więc dla mnie lepiej, bo mniej kasy wydam;-)
A w sumie chyba nie ma potrzeby częściej do niego chodzić bo co tydzień mam mieć robione w szpitalu ktg, więc bedę go widziała znacznie częściej;-)
alexandriaa nic się nie martw poczekamy na Ciebie z porodem, a zresztą kto wie może to Ty na nas nie poczekasz, teraz to już wszystko możliwe;-)

reklama
A wynik z hbs odebrałam, mimo ze mnie chciano spławić, obstawiałam przy swoim, że pytałam przed zrobieniem badań czy będę miała do 5tego wyniki, bo mam wtedy wizytę i powiedziano mi ,że będę miała. To każdy mi dzisiaj mówił co innego jedna kobieta, że może wynik będzie ok 14, druga, że jutro w końcu jak ja się upierałam dalej przy swoim, ze mam mieć dzisiaj i koniec to pan poszedł się zapytać i po chwili przyniósł wszystkie moje wyniki:tak:

Do góry