reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Dareczka ładny suwaczek :-) moze powrzucaj jej jakies misiaczki do lozeczka zeby bylo jej milo :-) moja Mala tak sie nauczyla i teraz codziennie sie przytula do pieska hihi

Diana az zazdroszcze hehe ja to nie pamietam kiedy ostatnio mialam okazje sie pobawic :zawstydzona/y: oooo zdrowka zycze dla Malutkiej!!! a jakie kropelki kupilas? ja polecam Dentinox -> moim zdaniem najlepszy...

Mnsmile co u Was?

Izu hehe lepiej pozno niz wcale ;-)

reklama
hej:)
zuza:* u nas ok:) Mala juz śpi,wkońcu pozno, a mnie doskwiera ból zeba, a raczej dwoch, te osemki, daja o sobie znac, wspolczuje maluszkom jak sie mecza przy zabkowaniu, ja ledwo daje rade... Dzis bylismy o mojej sis, odwiedzic kuzynke Lenki i dziewczyny poszalaly:) a jutro one do nas przyjezdzaja bo nasi M jada na mecz:)
Zuza a co ciekawego udalo Ci sie upolowac? Ja ogolnie jak wpadne w manie zakupow na okraglo cos kupuje, ostatnio co chwila cos, bo to wyprzedaze i sie oprzec nie moge, dzis u Oli zrobilam male zakupy i juz sie miska cieszy:D ale najbardziej lubie Lence kupowac:)
teraz juz lece sie kapac, jutro musze wstac wczesniej i jakis obiad wymyslic.
Dobranoc:*

Zuza-anna Ja mam ten Dentinox ale mala nie bardzo daje sobie cos do buzi wkladac a co mowic juz o masowaniu dziasel :/ a krople Camilia podobno bardzo dobre . takze jak sie uda daje masc a jak nie to krople.
Dareczka Ja jak mala miala 3 miesiace drastycznie polozylam ja do lozeczka i podawalam tylko smoka kiedy wypadl , siedzialam z nia tak przez kilka wieczorkow ( czy drzemek dziennych ) okolo 2-3 dni to rwalo . Poprostu przytulalam dalam buzi ( wieczorem czytalam ) , i siadalam obok lozeczka zeby wiedziala ze jestem obok. Latwo nie bylo ale to tylko 3 dni a od tamtej pory mala zasypia sama w lozeczku , Mleczko , bajeczka, przytlasek i buzi a potem mala pieknie spi ;) ma rowniez 2-3 maskotki w lozeczku takze jak jeszcze sama chce to sie bawi ... Polecam ten sposob i jak chcesz mala sama nauczyc to to ostatni dzwonek zaraz bedzie za bardzo rozumna i bedzie wieeeelki problem !
U nas dzis juz bez goraczki na szczescie , nocka mimo moich obaw tez nawet ladnie nam zleciala , sloneczko wychodzi wiec pewnie bedzie niedzielny spacerek ;) ehh a my z mezem nadal kichamy i prychamy ...
Ola co u dzieciaczkow ???
Franiowa mama Jak maluszek ?? Nati pewnie sie nudzi bo ferie co ?

Dziewczyny, najlepszy jest Orajel Gel. Znieczula dziąsła całkowicie. Używany jest w gabinetach stomat. Jak Fr leżał w szpitalu i ząbkował to tylko to mu podawałam.. dośc miał innych doznań bólowych i wtedy mu tym zelem znieczulalam. Żel jest w wersji nocnej (mocniejszy) i dziennej. Można spróbowac na języku - drętwieje zupełnie.

Diana, Natka sie nie nudzi, bo ona narciara. Codziennie, oprócz weekendów, Radek wozi ją na 4 godz do karpacza, przyjeżdża tak wypompowana, że nogą ruszyc nie może..:) Postanowilismy jej wykupić jazdy na ferie w szkółce narciarskiej, bo nie może być tak, że na franka ida grube pieniądze a na drugiem dziecku jest ciągle oszczędzane, bo..Franek. To wiekszy problem niestety.. Jak w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne, to wszyscy zwracają uwagę tylko na nie, niewiele osób pomyśli co przeżywa drugie dziecko.. A to drugie ma tez b trudno, bo ciagły strach - co bedzie dalej, bo zmęczenie mamy, bo brak kasy itd. Stąd nasza decyzja.
Tak, tłumacze się, bo wiem jak jest to odbierane i wiem czego się oczekuje od nas.. Wy jestescie normalne i zyczliwe wiec moge napisac tu otwarcie, ale uwierzcie, wiele osób patrzy wilkiem na to, ze zbieramy 1% na Franka a Nata na nartach.. bo to kosztuje. Ale nart z 1% nnie finansujemy. I Nata nie może płacic za niepełnosprawność brata. I tak płaci,..niestety:(
Oj dobra, wygadałam sie trochę:)

Agus bardzo dobrze sie wygadalas i ze Natka moze choc troche poczuc ferie ! ja nie potepiam bo domyslam sie jak trudno jej zrozumiec , to przeciez jeszcze dziecko , dlatego Agus podziwiam cie !! za sile i walke za determinacje , za milosc do dzieciaczkow za wytrwalosc ;* moglabym tak pisac bez konca ;))) W takim razie dla Natki caluski i udanej zabawy , wkoncu ma jeszcze kilka dni , dobrze ze dziewuszka ma pasje ;)
Caluski

Witam w niedzielne południe :-)
u nas dzisiaj krokietowo wiec M. zadowolony hihi bo mu Mamusia (moja Tesciowa) krokieciki robi :-D a ja tylko biegam co chwile bo jeszcze nalesniki smaze....

mnsmile ooo to wspołczuje bolu :no: a masz je do wyrwania czy nie?
ja to jestem strasznie ciezka na zakupach hehe bo ciezko mi zawsze cos znalesc dla siebie... ale udalo mi sie w C&A kupic jakies bluzki i szalik/chustke hihi a w New Yorker znalazlam bluzke za 3euro ;-)
mojej Małej uwielbiam kupowac ciuszki i inne drobiazgi hihi ale teraz postanowilam przystopowac troche bo ma tyle ciuszkow ze na polkach mi sie nie mieszcza :-) zreszta teraz taki dziwny rozmiar ma ze 80 czesto jest juz troche mala a 86 jeszcze za duza :-( wiec dopiero bede jej kupowac letnie ciuszki ale to pozniej....
aaa a dostalam teraz bon na 10% znizki na wszystko z nowej kolekcji w h&m i tak mnie kusiiiiii :-D

Diana moja juz sie przyzwyczaila do Dentinoxu i jak tylko widzi ze go zbiore to kladzie sie grzecznie i daje sobie posmarowac dziaselka :-) ale ja go mam w kropelkach bo jest bardziej wydajny niz masc... korpli Camilia nieznam wiec sie nie wypowiem.... u nas od 3 dni Mala mecza zabki i ciagle smarujemy....
moja nie chce sama zasypiac w lozeczku tylko klade sie z nia na naszym lozku a oan od razu pada i pozniej przenosze.... a tam przytula sie juz do swojego pieska :-)

Franiowa ja Ciebie rozumie ta sytuacje i popieram ze nalezy sie tez Natce troche od zycia!!! to troche tak jak w domu urodzi sie mala dzidzia a jest starszy brat lub siostra --> wszyscy przychodza w odwiedziny, wisza ciagle nad łózeczkiem i sie zachwycaja Malenstwem a starsze rodzenstwo stoi z boku... i oczywiscie wszyscy kupuja malemu prezenty ;-) dlatego ja np. jak ostatnio poszlam do dzidzi kuzyna to kupilam starszemu braciszkowi prezent i wcale mu nie zalowalam --> niech dziecko ma tez troche usmiechu przy okazji :-)

Zuza-anna, Diana dzięki za rady będę próbować bo niedługo nasze łóżko zrobi się za małe dla trójki.

FraniowaMamo podziwiam Cię! Mimo, że Natalka jest zdrowa, to przecież jeszcze dziecko a pomysł ze szkółką narciarską super - na pewno dzięki temu będzie ferie miło wspominać :)

Brr ale dziś zimno :(

czesc dziewczynki, jestem po .... uffff
wypakowana na Walentyny ;) o porodzie chcę zapomnieć chociaż ponoć szybko poszło. Pamietam tylko tekst z którego nie mogłam ... leże kwicze bóle 100 % a mój mąż do mnie ... zobacz Kasieńka śnieżek prószy hehehehehhe dobre :)

Miłosz urodził się 14 lutego o 10.25. Ważył 3250 i mierzył 55cm. Jesu wywalił mi świat do góry nogami ale kochany jest !
Zobacz załącznik 329526

Aga masz rację! Nata też musi coś od życia dostać !
Kurcze już się obsrał ................ wrrr

reklama
Kasiu, czytałas juz pewnie wszystkie gratulacje
bo ja tu donosiłam..:)

Ale jeszcze raz: duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka Miłoszku i szczęscia w życiu:)

Do góry