reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Holly:)
Według Franiowej najlepsza jest dr Siejka - przyjmuje prywatnie w MEDIKORZE na Wiejskiej

Regi:) oraz inne karmiące mamuśki:)
Ja tez uważam że nie ma czegos takiego jak dieta karmiącej matki. trzeba jeść normalnie:) dopiero kiedy okazuje się że dziecko na coś się uczula można próbować sprawdzać na co, choć trudno znaleźć winowajcę bez sprowadzania własnego jadłospisu do chleba i wody. Mój Sebek nie toleruje orzechów. za to po zjedzeniu dżemu truskawkowego czy żółtego sera albo czekolady nie ma żadnych objawów. Wiem, bo po prostu zrobiłam na nim test. wstrętne ale jak inaczej sprawdzić czy będzie reagował alergicznie? 3 - 4 dni jeść danego produktu wiecej i jeśli będzie jakas reakcja to napewno pojawi się problem brzuszkowy albo wysypka... wiadomo są pewne produkty podejrzane - nabiały, cytrusy, czekolada, orzechy. każda musi trochę potestowac na własnym dziecku żeby wiedziec czy się uczula czy nie:) Tak jak pisze Regi ostrożnie tylko z typowymi wzdymaczami - kapusta itd oraz potrawy smażone bo mogą spowodowac problemy z brzuszkiem. gdzies czytałam jeszcze że trzeba uważac na czosnek - ale to dlatego że potrafi zmienić zapach i smak mleka i maluszek może się dąsać:) poza tym dieta jak normalna - dużo warzyw, ryb, mięsko, taka zwyczajna, zdrowa dieta:):) z korzyścią dla mamy i malucha.

reklama
Dzięki Kochana, od razu tam zadzwoniłam - najbliższa wizyta planowana jest na koniec stycznia (jak wszystko dobrze pójdzie) :szok: W każdym razie zapisałam Leosia... Mam nadzieję, że to tylko rozwianie moich wyolbrzymionych wątpliwości.

A u nas pada i pada...

Zuza... widzisz... jak się mocno czegoś chce to się spełni hihi. Tylko nie chciej jeszcze za mocno bo podejżewam, że jeszcze się znudzi i przeje :D
Ola... mam takie same uczucia co do faceta jak Ty, no ale chyba tak już ma być :D Ja to się śmieję do mojego, że jakaś musiałam być zdesperowana :D Ale suma sumarum nie zamieniłabym go na żadnego innego.... chociaż potrafi naprawdę dopiec, oj tak, że mam czasami ochotę... (tu nie dokończę :D)

Wiecie, że dzisiaj wyszłam do domu o 13 i wróciłam o 19!!! :D Cały dzień na nogach i tylko przez godzinę byłam w szkole rodzenia. :D Nałaziłam się jak dziki osioł... i do tego nieźle spociłam. Tak się opatuliłam i ubrałam czapkę uszatkę, że mi było mega ciepło. Przyznaje się bez bicia, że już pod koniec tego łażenia kręgosłup mi wysiadał i jak doszłam do carefura to musiałam odsapnąć na ławce. Odbiłam sobie to siedzenie przez weekend w domu.

Odebrałam wyniki (ostatnie) i na szczęście żadnej bakterii nie mam :D A wyniki z morfologi idealne... żadnego odchyłu :D

Holly trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Szkoda że trzeba tyle czekać :(

Ale dzisiaj wypaliłam do takiej dziewczyny z SR... aż mi się głupio zrobiło. Ale co tam :D Spytałam się na kiedy ma termin, a ona że na luty!!! Na to ja... ale co? bliźniaki widzę? heheh a ona... nieeee. upsss Teraz sama się zaczęłam martwić. Albo urodzę kruszynkę albo tak jest ściśnięta, że się biedaczka tam ciśnie.

No właśnie nie wiem co zrobić, znajoma z wątku listopadowego powiedziała, że miała podobny przypadek i jej pediatra jak się dowiedział, że ma termin u neurologa na grudzień to kazał jej iść do innego bo to za długie czekanie w tym przypadku... W Jeleniej oprócz pani dr Siejki jest jeszcze jedna ale opinie o niej są mało pochlebne... Zresztą pewnie też ma dalekie terminy. Ech, może w szpitalu w Jelonce jest też neurolog dziecięcy? Wtedy postarałabym się o skierowanie od Aleksandrowicza.

Izu:)
Nie wiem jak inne dziewczyny, co Ci powiedzą. Ja napiszę z wlasnego podwórka. swojej córci kupiłam łóżeczko z szufladą i powiem Ci że dziś bym juz takiego błędu nie popełniła:) najarałam się bo pomyślałam sobie że będę tam mogła schować kocyk albo kołderkę...tez była przykrywana...w praktyce okazało się że po kilku użyciach rolki zaczęły się blokować, potem wyskakiwać, potem wypaczyły sie prowadnice a potem jak już mnie całkiem szlag trafił to ją wyjęłam i wystawiłam na strych. ot i moje doświadczenia z szufladą...
Bukowe fajne - twardsze niż sosnowe, choc w sumie ja mam sosnowe i nie narzekam na nie. ale kolor Twojego ładniejszy.
fajne - 3 -stopniowa regulacja dna jest baaardzo ważna, podobnie jak wyjmowane szczebelki. no i materacyk GPK najlepszy z tych mi znanych. więc moja ocena SUUUPER ale bez szuflady?:):):)

no właśnie ja też się jaram szufladami, że można będzie coś schować... kurczaczek zabiłaś mi ćwieka :D
Ja właśnie pomyślałam, że można będzie schować jakieś ciuszki albo pieluchy... cokolwiek, już kompletnie nie mam w pokoju miejsca :/
Zachęciła mnie ta cena...
w sumie tak sobie myślę że jak z szufladami będzie się coś dziać to zawsze można wyjąć jak już będą wkurzać :D

reklama
Ola > ja tez wigilie i święta spędzam zawsze u teściów lub u mojej Mamy i siostry :-)
w tym roku u teściów w szklarce a po swietach jade odwiedzic Mame i Siostre...
Jak Sebuś dzisiaj?

Regi > ja tutaj spotkałam obiadek w sloiczku od 4mc z fasolka szparagowa i moja Mala jadla i nic jej nie bylo :-)

Holly > hmmm... mysle ze warto rozejrzec sie za jakims lekarzem moze we Wrocku ale zeby byl szybszy termin bo tyle czasu dla takiego Maluszka to bardzo duzo uwazam...
a mowilas tutaj ze z takim Maluszkiem?

Izu > no snieg wreszcie troche popadal ale tak tylko ze bialy krajobraz sie zrobil :-)
Bałwana napewno nieda sie zrobic ;-)
oczywiscie wszyscy tutaj przerazeni i wszedzie korki i stluczki.... wczoraj w calej NL bylo 800km korkow gdzie normalnie jest ok 100km ...
ale oni dalej na letnich oponach i na zapalke jezdza > nie znosze ich sposobu jezdzenia wrrr :wściekła/y:
ooo ale zaszalałaś z tym spacerkiem dzisiaj ;-)
a jak jest w SR? cos ciekawego ucza? ja tez mialam isc ale za pozno sie obudzilam hihi wiec te pieniazki przeznaczylam na polozna i mialam super porod :-)
Gratuluje dobrych wynikow! Super i oby tak dalej!
Wydaje mi sie ze kazda kobieta inaczej wyglada w ciazy... ja mialam taki malutki brzuszek ze jak stalam tylem to nie bylo widac ze w ciazy jestem hihi a moja siostra w kazdej ciazy byla ogrooomna :-D
Izu widze ze za lozeczkiem sie rozgladasz...
dobre linki podalas > bardzo polecam ci tego sprzedawce i jego towary! ja mam od nich przewijak Regał Przewijak 100% BUKOWY 3 kolory PROMOCJA (1325119394) - Aukcje internetowe Allegro tyle ze kolek nie montowalam i jestem baaardzo zadowolona!
jest bardzo porzadnie wykonany, stabilny i ladny :-)
no i ceny maja ok!
z tych linkow ktore dalas mi bardziej podoba sie drugie :-)
ja tez mam materacyk GPK i jest fajny a na temat szufaledy sie nie wypowiem bo niemam...
przewijak zamawialam w kolorze teak i jest ladny taki troche ciemniejszy...

a ja juz obiad szykuje hihi
Mala oczywiscie mi steka i jeczy caly czas....
zimno sie zrobilo brrrr a my jutro mamy kontrole u lekarza i czeka nas spacerek rano w ten mroz :-(

Do góry