reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Izu > fajnie ze juz kupilas łóżeczko no i kaske wreszcie dostałaś :-)
ja polecam taka pościel od tego sprzedaawcy 3 cz.piękna pościel 120x90 z haftem PROMON (1326477683) - Aukcje internetowe Allegro
ochraniacz jest rewelacyjny bo sie nie wygina tylko ladnie caly czas prosto i nic z nim sie nie dzieje a jak kupilam inna posciel z ochraniaczem na szczebelki, tansza to niestety Mala robi co chce z tym ochraniaczem, zwija go i wygina i taki polamany wisi ;-)
posciel (wklad) jeden kupilam na allegro ale nie moge znalesc tego sprzedawcy... napewno byl to jakis producent a drugi mam z ikei i jest tam super poduszeczka taka plaska dla maluszkow ale zwroc uwage bo koldry dla dzieci w ikei maja nietypowe wymiary i tylko ich posciel pasuje...

Mnsmile > ładna ta pościel i fajne sanki :-)

Diana, Kasia > Pozdrawiam :-)

coś Ola ostatnio mało sie udziela ;-)

Ola coś się skarżyła ostatnio że Sebusia jej podmienili :) i pewnie daje jej do wiwatu :)

Zuza śliczna ta pościel! Nie widziałam jej wcześniej! Dzięki :D

a my byłyśmy dzisiaj na kontroli...
Mała waży 9830g a myślałam że więcej bo ręce mi odpadają od noszenia jej ;-)
i ma 73cm :-)
Jest zdrowiutka, bioderka też ok i prawidłowo się rozwija!
Ale to co mnie zdziwiło to po rozmowie na temat tego co i ile Mała je w ciągu dnia Pani dr kazała nam to zmienić ...
bardzo mnie to zastanawia... co prawda ostatnio nie dojadała do końca ale ja myśle że to przez zęby a dr. że nie.
Teraz jadła tak:
> 210ml mleka
> 150ml kaszki lub 1,5 kromki chlebka z jakims dodatkiem
> duży słoiczek obiadku
> duży słoiczek deserku lub owoce lub danonki albo jakies ciastko, chrupka przegryzala w miedzy czasie
> i po kapieli na noc 180ml mleka
i pomiedzy troche herbatki

A dr kazala jej dawac:
> chlebek + 150-200ml kaszki z mlekiem
> herbatka
> obiadek + jogurt lub owoc
> herbatka
> chlebek + 150-200ml kaszki z mlekiem
a jezeli w ciagu dnia wypije ponad 500ml mleka to niedawac juz wit.D

a to dlatego ze teraz tyle juz nie powinna przybywac na wadze jak do tej pory...
czyli do 12mc wiecej tyla a pomiedzy 12-24mc tylko ok 3kg...

i teraz siedze i sie zastanawiam jak mam dziecko karmic :confused:

Izu > no tak sobie tez pomyslalam ze pewnie Sebuś jej szaleje ale mam nadzieje ze nie jest tak zle i daje jakos tam rade...
ciesze sie ze podoba Ci sie posciel :-) naprawde jest dobra jakosciowo i porzadnie wykonana...

a tak sobie jeszcze mysle nt. tego jedzenia.... bo dziecko przeciez teraz coraz wiecej sie rusza i zaczyna chodzic i spala wiecej, przynajmniej takie jest zawsze podejscie w PL a tutaj mimo ze teraz nie jest Mala jakas gruba bo na siatce centylowej jest pośrodku to i tak mam zmienic jej diete ... hmm....

ide położyć ja spąc bo stęka mi tu już okropnie....

Cześć dziewczyny.
Sebek juz troszkę lepiej, dziś w nocy obudził aię raz o 2 i potem o 7.30:) więc pospałam prawie 5 godzin:)

Zuza co do tego karmienia...Jesli mała jest po środku siatki centylowej to waży akurat tyle co powinna:) Ja bym sie nie przejmowała zaleceniami p. doktor, w końcu to Ty decydujesz jak karmić swoje dziecko. Jeśli je dobrze to po co zmieniać cokolwiek? wg mnie Lenka wcale nie wazy za dużo - pomiar na siatce mówi sam za siebie:) I jak sama mówisz, coraz wiecej się rusza, więc spala więcej, sama Ci się zaraz odchudzi chociaż podkreslam - nie ma z czego jej odchudzać:)

mało się odzywam bo siedzę nad aukcjami i zdjęciami i to pożera większą ilość mojej energii, jaka mi tam jeszcze sie tli w glowie.
w dodatku jakieś okrutne mdłości mam od jakiegos czasu i w niewielu wolnych chwilkach jakie mam modlę się żeby to znowu ciąża nie była..@ spóźnia się, dziś każę P. test kupić...ech te nerwy a przeciez niby sie zabezpieczamy...

Ola > no ja tak sobie mysle ze bede jej dawala dalej tyle ile potrzebuje ;-)
Super że Sebuś troche lepiej i udało Ci się przespać chwilke!
nono to rób ten test kochana :-) i nie martw sie na zapas bo co ma byc to bedzie!

tylko nie wiem dlaczego się nie wkleja link :(
Holly kiedyś też tak miała. Próbowałam na kilka sposobów i niestety trzeba przekleić do przeglądarki.

reklama
niezle:/ i tak odziez dziecieca do tanich nie nalezy i bedzie jeszcze drozej...masakra...a zasilku na dziecko nie dadza a jak jest to marny....POLSKA!!!!
Izu widze ze porod tuz tuz,gdzie bedziesz rodzic?

Do góry