reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

we Wrocku masz prawie w każdej knajpie w rynku dostęp do netu, w całym centrum jest net bezpłatny bezprzewodowy, więc spokojnie będziesz miała jak:tak:
poza tym masz pewnie jakieś wózki z których chcesz wybierać, to zapisz sobie ceny i ze ściągą jedź;-)
aha, pamiętaj że -5% przy zakupie za gotówkę to na dzień dobry muszą zejść, inaczej nawet nie kupuj, tylko wychodź i.. będą Cię wołać:-D

reklama
Oooo to super, że w razie czgo będę mogła skorzystać z neta we Wrocławiu, choć i tak wątpię,że będę miała na to czas;-),ale fakt mam kilka upatrzonych modeli, więc zanotuję sobie ceny i choć nie umię się targować, to jakoś postaram się zbić cenę:tak:

Trzymam kciuki!!
A zmieniając temat to..
Mojego M. dziś wzięło na wymyślanie imion.. Oczywiście głupich..
No i wpisał sobie w google "najgłupsze imiona"..
Wyskoczyła cała lista.. Padło na Dziewogrzmot:-D
A więc.. jak nazwę córkę Lena to On syna Dziewogrzmot:wściekła/y:
No i negocjujcie tu z takim;-):-D

Ale się uśmiałam z tego Dziewogrzmota:-D
My też jesteśmy na etapie wymyslania imion dla naszej córeczki i jak narazie myślimy o Milence, ale jeszcze do końca nie jesteśmy pewni. Dzisiaj byliśmy w sklepie Bojko zobaczyć wózeczki i porażka tylko 1 był z gondolą:wściekła/y:. Spytałam czy z wózków mają tylko to co widać odburknęły, że tak, a w d.... z nimi;-)
elvie3 a w tym Wrocławiu do tych knajp z netem trzeba przyjść z własnym laptopem, czy jak to wygląda?

HEJ
POTRZEBUJE POMOCY;) jESTEM NA ETAPIE SZUKANIA NIANI, ALE PRZYZNAM NIE JEST TO PROSTE ZADANIE;) mOŻE KTÓRAŚ Z WAS ZNA KOGOŚ GODNEGO POLECENIA, NAJLEPIEJ Z ZABOBRZA, NA CAŁY ETAT:) DZIĘKI WIELKIE Z GÓRY

Hej dziewczyny:)
Mona124 internet we Wrocku jest bezprzewodowy ale kompa to trzeba mieć swojego:) z wrocławskich sklepów sporo dobrego słyszałam o babymax- taki duży dom towarowy dziecięcy chyba na wylocie na trzebnicę- maja ponoc sporo fajnych promocji na wózki no i wybór spory.Co do jeleniogórskiej bojki to widze że wszystkie mamy równo mają negatywne zdanie na jej temat- w pełni popieram:) tylko w takim razie z czego oni sie utrzymują jak tak klientki traktują i wszystkie mamy maja złe zdanie na temat tego sklepu????
ilizkacz nie pomogę Ci- sama stanowie pełnoetatową nianię dla swojej córki a zaraz dojdzie jeszcze synuś:) ale wiem że sa problemy- sporo mam z mojego otoczenia szuka bezskutecznie- może spróbuj poprzez jakąś agencję- przynajmniej będzie sprawdzona?
elvie Dziewogrzmot pierwsza klasa:):)można też spojrzeć na to inaczej- napewno będzie oryginalnie:):):)
Jakos tak zimowo dzis sie zrobiło, chlapie śniegiem z nieba aż się z domku wychodzić nie chce. Ale ja muszę bo mamy ostatnie szczepienie Natalki. Na szczęście udało mi sie jakoś ochronić ja przed przeziebieniem co przy takiej durnej pogodzie nie było proste:)zobaczymy jak mała zniesie szczepienny atak wirusów. wszyscy mówią że przynajmiej jedno szczepienie dziecko musi odchorowac temperaturą i płaczem- my mamy dzis ostatnie a jak dotąd po Natalce wszystkie spłynęły jak woda po kaczce:):)
Trzymajcie się ciepło:) i do napisania:)

W centrum Wrocka trzeba mieć własnego, ale w wielu knajpach jest taki na stanie, w "Pasażu pod błękitnym słońcem" (sam rynek, obok BZ WBK) są na 100%:-)
W McDonald's też net bezprzewodowy, nawet w Jelonce jest:tak: Tylko własny laptop konieczny.
Co do BOJKI to byłam raz i nie polecam. A czemu to funkcjonuje? Hmm.. może ma lokalizację dobrą i mamy wioskowe (tzn. te z okolicznych wiosek) mając blisko tam kupują..?
Trzymam kciuki za Natalkę, aby przeszła ostatnie szczepienie równie gładko i bez powikłań:tak:
Co do niani to się zupełnie nie orientuję, więc nie pomogę:-( Ale pomysł z agencją uważam za godny rozważenia,
U mnie dziś biurowo, więc temperatura nie straszna;-) Teściowa mnie rozpieszcza, ugotowała pyszną grzybową zupkę i babę drożdżową i takie inne drożdżowe coś, co zawijane jest jak makowiec, ale nadziewane grzybkami - podobno super do czerwonego barszczu:-) Więc siedzę i się objadam.
Jutro zaczyna mi się 16tydzień a w najbardziej obcisłe rurki się dopinam, waga w miejscu - oby jak najdłużej;-)

No to w takim razie wezmę lapotopa z sobą, tak będzie najbezpieczniej;-)
Z tego co się orientuję, to bardzo ciężko jest znaleść opiekunkę do dziecka na terenie Jeleniej Góry, a jak już się znajdzie, to też mają swoje wymagania. Także dobrze jest pomyśleć o agancji, tylko czy u nas w Jeleniej jest taka agencja, bo nie słyszałam?:sorry2:
Elvie3 super masz z teściową, moja też się stara jak może, ale niestety ma mało czasu;-)

Moja żyje z dzierżawy, więc na brak czasu raczej narzekać nie może;-)
Dziś karmiła nas pierogami z pysznym sosem koperkowym, mniam mniam:tak:
Jutro gotuję już sama, chodzą za mną gołąbki, ale robić mi się ich nie chce:zawstydzona/y:
Może jednak się przemogę;-)

Póki co leżę i zajadam lizaki nimm2, w PL nie widziałam, ale takie pyszne, że dwie torby z Niemiec przywiozłam:-D Teraz leżę na kanapie, obok 2 piloty, papierki po lizakach, słonecznik i w ogóle jeden wielki burdel:-D

reklama
Uwielbiam pierożki, zwłaszcza ruskie :tak:
Dzisiaj mam okropnego lenia, więc postanowiłąm,że poleniu****ę sobie dłużej w łóżeczku przed kompem, może jakiś film sobie oglądnę;-)
Tylko szkoda, że zapasy słodyczy mi się pokończyły, a do sklepu iść mi się nie chce, ale jakoś wytrzymam:tak:a jak nie to zwlekę tyłeczek z łóżeczka i podskoczę do sklepu, taka ładna pogoda, że aż wstyd, że mam takiego lenia:no:

Do góry