reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć Dziewczynki:)
Aż się pisac chce jak taka ładna pogoda za oknem:):) chyba zabiorę swoją niuńke na podwórko po obiadku:) Natala szczepienie przeszła bez mrugnięcia okiem- żadnej goraczki ani nic. Tyle w tej głupiej przychodni strasznie długo zeszło- byłyśmy o 11.45 a zaszczepili małą dopiero o 14.10 i jeszcze kazali pół godziny siedzieć w poczekalni po. ale już wzięłam ja na własną odpowiedzialnośc do domu bo wymęczona była strasznie a o 14 zwykle juz ma popołudniowa drzemkę. ale tak trafiłysmy że były 3 młode mamy z noworodkami a to zawsze przeciez schodzi długo- a te miały jeszcze dodatkowe szczepienie do wypicia przeciw pneumokokom.... hm, nie ma co narzekac zaraz sama będę znów taka mlodą mamą:) u nas 30 tydzien się zaczął- powolutku dobijam do końca 7 miesiąca, zostało jeszcze do rozwiązania dwa z hakiem. ale tak szczerze mówiąc to chcialabym żeby to już....strasznie puchną mi nogi no i pracowac coraz ciężej bo brzuch i wieczna zgaga przszkadzają:)wczoraj kończyłam zdjęcia ostatniej partii ciuchów i chyba sie przeforsowałam bo dziś plecy tak bola że ruszyc sie po prostu nie mogę. ale mozliwości poleżenia sobie moge wam tylko pozazdrościć- przy tym moim małym natalkowym czorcie to jest nie do wykonania:):)ale jest taka fajna dziewczyny że wszystko jej wybaczam i rozpieszczam. teraz ma etap gadania o wszystkim- szkoda że narazie w swoim własnym języku, którego nie rozumie nikt poza nią. ale sa i tez smieszne chwile- jak cos zobaczy nowego albo cos po co chce sięgnąć to mówi A HA i to z taki fajnym akcentem jakby własnie odkryła nowy kontynent:):)
no uciekam- znów wypracowanie napisałam- powinnam jakąś polonistką zostać albo literatką, ale nie po co? zostałam historykiem sztuki:):):) albo histerykiem raczej:):):)
miłego dnia i ciszmy sie sloneczkiem póki jest i ogrzewa nas w te jesienne dni:):)
MONA 124 fajnie że do nas dołączyłaś, szkoda że HEKSA jakoś przestala sie w ogóle odzywac. buziaki:)

reklama
Al.Szyszkowska a ja Ci zazdroszczę takiej Natalki;-)wolałabym zamiat leżeć posłuchać tej malutkiej niuńki i teraz zamiast pobolewania głowy napewno byłby uśmiech na mojej twarzy:tak:Ale niedługo wszystko przedemną, jak narazie powinnam się cieszyć lenistwem, jeszcze tylko 3 miesiące:-).Nie mogę się już doczekać, aż będę tulić moją córeczkę.
Biedna Natalka tyle się naczekała na tą szczepionkę, straszna jest ta nasz służba zdrowia, taka niezorganizowana:-(
Miłego dnia!!!

Witam:-)
Piszcie dużo, ja sporo przy kompie, więc chętnie czytam:tak:
Natalce współczuję.. o służbie zdrowia nawet pisać mi się nie chce.. daleko jej do ideału..:-(
Heksa, co z Tobą?? Odezwij się wreszcie, tęsknimy:tak:
Mona - ja tez kanapowa się stałam. I też słodycze uwielbiam, szczególnie takie batony "Jacek" mi podchodzą teraz:-D Obowiązkowo muszą być, bo jak nie to M. do sklepu leci;-)
Spacerki polecam, czasami zmusić się ciężko, ale po spacerku jaki nastrój..:happy2: Warty poświęcenia:-)

Laski, co z Wami?? Cisza na forum:-(
Więc ja Wam powiem, że prawie 1:00 na zegarze a ja wcinam kanapki:tak:
M. powiedział, że oszalałam ale później zwątpił chyba w to co mówi i poprosił o jedną;-) To ja na to, że jednej się nie opłaca robić.. i jemy po dwie:-D
Poza tym byłam dzisiaj w sklepie z renomowaną bielizną, który mam pod domem zapytać o figi ciążowe, bo taka piękna reklama wisi i kusi. Figi firmy Anita, jedyne 116zł:szok::wściekła/y:
Zakupiłam więc 10 razy tańsze na allegro:-)
To się pochwalę a jak dostanę to napiszę jakie jakościowo;-)
Figi CIĄŻOWE zakrywające brzuszek __ CANPOL __M (804707549) - Aukcje internetowe Allegro
Figi/Majtki CIĄŻOWE pod brzuszek ___CANPOL ___ L (804712834) - Aukcje internetowe Allegro
No i jeszcze od tego samego sprzedawcy śliwkowe i czarne rajstopy ciążowe nabyłam;-)
Rajstopy CIĄŻOWE__ MIKROFIBRA __ 80 DEN ___ 3 /L (812181922) - Aukcje internetowe Allegro
W sumie to ja brzuszka jeszcze nie mam, ale premia w związku z awansem była to postanowiłam na zapas zaszaleć;-)
Życzę Wam teraz dobrej nocy albo lepiej miłego dnia, bo pewnie to już rano przeczytacie:-) i zmykam lulać:tak:

Ja jakoś ostatnio narzekam na brak czasu, dlatego na forum mnie nie było;-)
116 zł. za majtki?:szok::szok::szok:naprawdę ich pogięło.
Koniecznie daj znać jak ta bielizna z allegro, ostatnio też się zastanawiałam nad kupnem tych majtek, ale pod brzuch.
Szukałam też jakiejś koszulki do spania też na allegro, ale jakoś nie udało mi się znaleść, a powoli zaczynam się stresowac, że w każdej chwili mogę potrzebować jej do szpitala. Ale na weekend chyba pojadę na zakupki do Wrocławia i przy okazji rozejrzę się za wózkami i może znajdę jeszcze parę ciekawych gadżetów dla córeńki;-)
Miłego wieczoru

Cześć dziewczyny.
ELVIE- faktycznie ponad 100 zł za gatki jakiekolwiek by nie były to przegiecie:):) Ja ekstra na ciążę sobie nie kupuję bo na brzuch takich wysokich nie znoszę a i pod brzuszkiem noszone jakoś niewygodnie mnie gniotą. Noszę więc zwykłe, takie elastyczne że sięgaja troszkę poniżej pępka i nie zjeżdżają ani sie nie rolują bo tego nie znoszę. a cena- aż głupio sie przyznac ale 10 12 par za jakieś 20 zł:)
FIGI PASECZKI 12 SZTUK 3 STYLE GRAFICZNE TANIO (803816812) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
i powiem Wam że jestem super zadowolona- rewelacyjnie sie naciągają i nie uciskają w ogóle:):)
Zaczął się 31 tydzień, zaraz zaczyna się 8 miesiąc:) do końca coraz bliżej:) w pon mam wizytę u gina to Wam powiem jak tam mój synuś rośnie. ostatnio powyciągałam ciuszki na 56 cm po natalce i nadziwic sie nie mogłam że to takie maleńkie- Natala nosi teraz 86 albo 92, przyrównałam jedno body do drugich to aż szok, że takie maleńkie te na 56:) i zaraz będzie taki okruszek w domu:) aż sie boję jak to będzie, jak sobie poradze z dwójką takiego drobiazgu, no i jeszcze praca. po macierzyńskim chce legalizować ten swój handel i zakładac własną firmę, ale kurcze czy sobie poradzę? mam spore watpliwości, zwłaszcza że z natalką miałam ogromne problemy z karmieniem i przez 8 miesięcy walczyłam o naturalne. A jak wy macie zamiar karmic swoje maluszki? Ja bardzo bym chciała piersią ale juz wiem że nie zawsze bywa różowo, mam ciężkie doświadczenia, jak chcecie kiedys wam opiszę:):) a w ogóle dziewczyny- jak już się dzieciaki porodzą i będziecie chciały karmić naturalnie to wam wyślę link do rewelacyjnego forum doradców laktacyjnych:) dla mnie było wielkim wsparciem kiedy sama karmiłam Natalę.:)
ELVIE podjadanie o 1? skąd ja to znam??? tyle że mnie nachodzi o tej porze chęć na grejpruty albo inne owoce.....
Uciekam, buziaki na dziś:)

Al Szyszkowska wcale te majtaski nie wyglądają źle, a do tego jeśli wygodne, to czemu nie;-)
Mi najbardziej podpasowały tego typu SLOGGI Game of Love czarne z kartami NOWE S (816005545) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. nic nie obciskają i są bardzo wygodne jak dla mnie
Ja koniecznie chciałabym karmić piersią, ale jak wyjdzie zobaczymy, mam nadzieję że dam radę:tak:
Dla mnie rozmiar 56 jest zupełnie niewyobrażalny, ponieważ to moja pierwsza dzidzia.
A jaki rozmiar wyprawki kupujecie 56?
Mnie powoli panika ogarnia, bo ja dalej w lesie, wózka jeszcze nawet upatrzonego nie mam, a czas tak szybko leci:-(. Mam nadzieję, że uda mi się w nabliższym czasie podjechać do Wrocławia.
Miłego wieczoru;-)

Hej Brzuszki;-)
U mnie weekend gościnny i świąteczny.
Nie pytajcie mnie jak to robię, ale... znowu awansowałam:happy:
Jeszcze uwierzyć nie mogę!! Wczoraj zobaczyłam magiczne 6600 na koncie a dzisiaj zaglądam co chwilę, czy to nie sen:-D;-)
Opijam się szampanem bezalkoholowym i objadam wszystkim, co w zasięgu ręki;-)
Przytyłam 1kg!! I chyba brzuszek troszeczkę widoczny się stał.
W środę idziemy Bobasa podglądać to zdam relację:-)
Jak myślicie, będzie już widać płeć jak się dobrze ułoży??
Kiedyś słyszałam, że chłopców to widać wcześniej;-)
W którym tygodniu Wy się dowiedziałyście, kto w brzuszkach mieszka?

Jeśli chodzi o karmienie to również zamierzam karmić piersią, a co z tego wyjdzie to zobaczymy;-)
A wyprawkę chyba jednak w rozmiarze 62 kupię, bo ja wysoka a mój M. duży chłop, więc zakładam, że Bobas duży będzie;-)

elvie3 gratuluję!!!!
Ja płeć dowiedziałam się dopiero w 22 tygodniu, bo wcześniej mój gin nie był pewny i nie chciał powiedzieć. Ale teraz wiem, że napewno dziewczynka, bo potwierdziło dwóch lekarzy:-)
Ale w 17 tygodniu powinno być już widać chłopczyka, bo mojej koleżance mój gin już wtedy powiedział, że chyba będzie chłopiec, a ja będę miała dziewczynkę i mi jeszcze w 17 nie powiedział, może obawiał się, że jeszcze może coś tam wyrosnąć:-D

reklama
Hallo, żyjecie dziewczyny??????
Elvie- GRATULACJE!!!!!!!! aż zazdrość bierze:):):):) ja jeszcze w życiu tyle kasy nie zarabiałam:):) no ale nie narzekam też, jakoś wiążemy koniec z końcem mimo że status finansowy mamy duuuużo niższy od Twojego- u nas nawet z dwóch pensji tyle nie ma:):):) Jeszcze raz gratulacje:):):) Przynajmniej nie będziesz się martwić za co kupić wyprawkę dla maluszka:):):) Miałaś coś napisać- czy już wiecie co wam sie urodzi??? Kiedy wizyta, ciekawa jestem czy będziesz miała dziewuszkę czy chłopczyka..... Napisz koniecznie.
ja jestem juz po wizycie, przytyłam 1,5 kg więc ekstra, ogólnie od poczatku ciąży mam 8 kg plusów więc ide sobie przepisowo aż lekarz się ucieszył. Bo przecież ja mam sporo nadwagi i musze uważać na tycie w ciąży:):) Niestety okazalo się że żylak który mam po pierwszej ciąży bardzo daje o sobie znac i zaczyna stanowic zagrożenie. mam się nie przeciążac i uważac, obserwować. nosić rajstopy żylakowe- ufff, jedna para 70 zł, ale już kupione:):) i jak tylko będą jakies niepokojące objawy to natychmiast do lekarza- bo może wystąpić zakrzepica. Więc się troszkę martwię.... No ale lekarz powiedział że jak narazie nie jest jeszcze xle ale odserwowac trezba i w razie czego od razu działać.
U nas zaczął się 8 miesiąc- jeszcze dwa do końca, najcięższe bo najwięcej do dzwigania a tu jeszcze porządki przedświąteczne no i praca przy allegro cały czas. Chyba za mycie okien wezmę sie teraz bo przed samymi swiętami nie wiem czy bedę miała jeszcze na tyle siły:):):):)
Porobiłam już sobie troszkę zakupów dla maluszka na początek i dla siebie do szpitala, oczywiście wszystko przez internet- właściwie nie chodze po sklepach bo mi szkoda czasu i sił, poza tym robiąc zakupy z domu mogę jednocześnie pilnowac dzicka i gotowac np obiad, więc przy wszechobecnym braku czasu jest to nie do przecenienia.
Uciekam dziewczyny, piszcie coś. Słabo sie jakoś odzywamy do siebie:):):)Miłego dnia, dzis taka ładna pogoda że az wyjść się z domku chce:):)

Do góry