reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

heja laski:-)

Ja mam dziś dzień roboczy-domowy. wyprasowałam 3 prania, odkurzyłam chatę, pozmywałam podłogi, wyszorowałam łazienke i kibelek, ugotowalam obiad z rozpędu od razu na dwa dni... teraz łapię oddech bo po prostu spływam i zaraz biore się za robienie zdjęć do aukcji. moje niuńki póki co śpią ale pewnie zaraz będą wstawać. więc na 100 % zamiast zdjęcia robic do aukcji to wyjdę z nimi na taras...

ledwie żyję przez te upały....

AGABE- zazdroszczę Ci tego morza...pochwal się gdzie bylaś?

ZUZA-ANNA pochowałyśmy się w mysich norkach przed upałem...;-) Jak tam gardło? Wciąż boli?

reklama
a moje gardlo dalej boli :-( zachcialo mi sie wczoraj loda! ale taki upal ze az ciezko odmowic.....

dzisiaj moja Mala dostala pierwszy raz deserek z truskawkami! :-) tzn. drugi bo wczoraj dalam jej 2 lyzeczki na probe czy jej nie uczuli ;-)
ale nic jej nie bylo wiec dzisiaj zjadla caly! az sie zdziwilam jak spotkalam w sklepie taki deserek ze znaczkiem ze od 4 miesiaca :szok: bo powiem szczerze ze tutaj nie ma za bardzo wyboru dla takich maluchow, troche wiecej jest dopiero od 6 miesiaca. a jak bylismy na szczepieniu to Pani doktor zdziwlila sie ze Mala je juz obiadki :-)

a jutro same calyyy dzien... pewnie wybierzemy sie na dlugi spacer popoludniu :-)

agabe > a Maluszka z kim zostawisz jak pojdziesz do pracy?
napisz jak wazenie :-) kiedy Twoj Mały sie urodzil bo nie pamietam?

anulka > super ze udalo sie rozliczenie zrobic :-) ja niestety zawsze sie w tym gubie ale na szczescie ksiegowa to zalatwi ...

Al.Szyszkowska > oj szalejesz szalejesz :-)
co z dziecmi zrobilas ze tyle roboty odwalilas? ;-)
to moze zdjecia na tarasie zrob.....

hallo Kobietki
melduję posłusznie, że w poniedziałek późnym wieczorem skończyliśmy rozkładanie basenu na firmie, a wczoraj pogoda nam nie dopisała, bo akurat zebrało się na burzę, później, mimo, że popadało, wcale chłodniej nie było tylko duszno, więc z K. pozwoliliśmy Tadzikowi się chwilę popluskać, tak długo na to czekał, w sumie to od rana do wieczora w poniedziałek i wczoraj byliśmy na firmie, dziś też i pewnie jutro tak samo, niby to fajnie, bo Tadzik cały dzień jest na powietrzu, ale mnie praca w domku stoi odłogiem, bo jak wracamy najwcześniej o 22giej to jestem tak zmęczona, że nie chce mi się nic poza spaniem. Zrobiłam sobie kawę słabiutką, może uda mi się poprasować po powrocie, masakra, 4 prania, ehh, jakoś dam radę na raty

przed chwilą rozmawiałam z K. niedługo skończy spawać lemiesz od deta, który mu się urwał przy wyrównywaniu terenu pod basen i wrócimy dziś wcześniej do domku, coś koło ósmej wracamy, super

Ostatnia edycja:
buuuu K. jeszcze spawa:dry:, a ja chcę do domu :-:)-( zjadłam zimnego arbuza, myślałam że jak słodki to chałwy mi się odechce, wczoraj makrela wędzona za mną chodziła, aż pod pretekstem kupna arbuza namówiłam K. na zakupy i dorwałam się do tej makreli kupionej "przy okazji" jak głupia, a dzisiaj chałwa za mną chodzi i parówka na ciepło z musztardą:szok:, o jejku, dopadają mnie zachcianki jak na początku, ja chcę chałwę, najlepiej przed parówką, albo naleśniki z serem, albo krokiety, oooo zwariuje tu na tej wyspie:crazy:

hello,

DOBRACZAROWNICO- pogoń tego swojego chłopa, powiedz mu że ci,ężarówki swoje prawa mają!!!!

i jeszcze kwiatki opieliłam na swoich dwóch grządeczkach przed tarasem:)

a teraz oczywiście zdycham.....

Hej!

W niedzielę wróciliśmy do domu. Cudnie było nad morzem - aż nie chciało się wracać. A teraz jeszcze tylko 3 tygodnie z synkiem i do pracy:-( Mały rośnie jak na drożdżach. Już chyba ma dobrze ponad 8 kg. Jutro będziemy na ważeniu, to zdam relację. W nocy dalej je - co prawda tylko 1 raz, ale jednak. W dzień przyzwyczajam go do tego, że od 6-tej do 16-tej będzie musiał wytrzymać bez cyca. Co do upałów, to też mamy dosyć.
Kończę, bo synuś właśnie przebudził się i woła jeść:-)

Pozdrawiam.
super ze urlop sie udał:tak::tak::tak::tak::tak:
buuuu K. jeszcze spawa:dry:, a ja chcę do domu :-:)-( zjadłam zimnego arbuza, myślałam że jak słodki to chałwy mi się odechce, wczoraj makrela wędzona za mną chodziła, aż pod pretekstem kupna arbuza namówiłam K. na zakupy i dorwałam się do tej makreli kupionej "przy okazji" jak głupia, a dzisiaj chałwa za mną chodzi i parówka na ciepło z musztardą:szok:, o jejku, dopadają mnie zachcianki jak na początku, ja chcę chałwę, najlepiej przed parówką, albo naleśniki z serem, albo krokiety, oooo zwariuje tu na tej wyspie:crazy:
oooooooooooo
kochana ale masz zachcianki:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
za mna chodza fast foody bo otatnio z kasa baaaaardzo kruchutko i nie moglam sobie pozwolic ale jutro po m wyplate jade wiec sie obezre jakims hamburgerem:-D:-D:-D:-D:-D

a ja dzis mam chyba dyzur nocny
jak wrocilismy od mamy mlody poszedl spac po 19
no i sobie wstal przed 22
teraz bajki oglada mam nadzieje ze jak pojde do lozka to zasnie:sorry2:
no i chyba czeka mnie oduczanie mlodego spania ze mna bo cos drugi dzien mi sie do lozka gramoli i ze mna spi:sorry2:
m mial teraz prztyjechac i dupa za tydzien dopiero przyjezdzaja:dry::dry:
a ja dzis ie za maszyne wzielam bo na dworze wielka masakra a ja nawet zadnych krotkich spodenek ani spodniczki wiec stara mamy sukienice sobie po rozpruwalam i uszylam z niej sukienke baaaardzo cieniutka i przewiewna i do tego kamizelke na ramiona bo ramiona sa gole:tak::tak::tak::tak:
jestem zadowolona nawet bardzo:tak::tak:

NATALINECZKA- chylę czoła przed Twoim talentem. Ja to co najwyżej guzik umiem przyszyć albo jakies drobne uszkodzenia zeszyć. Ale to???? WOW!!!!

DOBRACZAROWNICO- dobrze że choc na zgodę coś zafundował. Nie ma ten Twój chłop dla Ciebie litości a przeciez wielkimi krokami zbliżasz się do konca więc powinien byc bardziej wyrozumiały... A Ty kobieto dasz radę doturlac się na nasze spotkanko??W sumie tak sobie pomyślałam że nie wiadomo czy będziesz jeszcze w dwupaku:-)

ZUZA-ANNA co do karmienia maluchów- ja swojemu jeszcze nie podaję nic poza cycem i jak bylismy teraz na szczepieniu w poniedziałek to pytalam czy zaczynac juz cos podawać. Pani doktor obejrzała młodego i powiedziała żeby się nie spieszyć- przyrasta pieknie, nawet ponad tzw.piersiowa normę, do tego jeszcze te alergiczne problemy. Powiedziala żeby spokojnie do końca 6 miesiaca jechac jeszcze na samej piersi potem pomalutku wprowadzać cokolwiek, pojedynczo, z dużymi odstępami czasu i obserwować. tak wiec u nas zupelnie w inna stronę;-) A dajesz młodej obiadki i deserki słoiczkowe? Może spróbuj ze świeżych warzyw? będziesz miala wiekszy wybór no i możliwość różnych kombinacji:tak:

reklama
NATALINECZKA- chylę czoła przed Twoim talentem. Ja to co najwyżej guzik umiem przyszyć albo jakies drobne uszkodzenia zeszyć. Ale to???? WOW!!!!
e tam ;-)
poprostu lubie szyc i takie amatorskie rzeczy moge:-p:-D:-D
czasem wyjda a czasem trza wyrzucic:-p:-D:-D:-D

witam sie z ranka

dzis mily dzien bo dzien wyplaty
wiec z mama idzeimy zaszalec na miasto bez dzieciakow
jak podliczylam w tym mies to tak zaszaleje ze 1550 musze oddac:sorry2::sorry2::sorry2:
trudno:dry:

Do góry