reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Jutro gra Hiszpania z Niemcami, mam nadzieję, że Hiszpanie ich zleją :-)

Czy temat "miejsca godne polecenia" jeszcze aktualny?

Jeśli tak to polecam włoską restaurację w Karpaczu - "Mamma Mia" - rewelacyjne, zdrowe jedzenie, zakaz palenia, kilka krzesełek dla najmłodszych, wprawdzie przewijaka jeszcze brak ale ma się to zmienić, na zewnątrz czyściutka piaskownica, montują huśtawkę, jest specjalne menu dla dzieci, dbająca o dzieci obsługa i zdecydowane przyzwolenie dla kobiet karmiących piersią - co niestety w Karpaczu normą nie jest. Właścicielka ma świetne podejście do maluchów i chętnie pokazuje jak powstają przygotowywane potrawy :-)

Czy chodzi tylko o nasz region - jeśli nie to się rozwinę. Z tego pamiętam - całkiem miło jest też w Pałacu Wojanów - również menu dla dzieci, czyściutko itd.

Jutro gra Hiszpania z Niemcami, mam nadzieję, że Hiszpanie ich zleją :-)

Czy temat "miejsca godne polecenia" jeszcze aktualny?

Jeśli tak to polecam włoską restaurację w Karpaczu - "Mamma Mia" - rewelacyjne, zdrowe jedzenie, zakaz palenia, kilka krzesełek dla najmłodszych, wprawdzie przewijaka jeszcze brak ale ma się to zmienić, na zewnątrz czyściutka piaskownica, montują huśtawkę, jest specjalne menu dla dzieci, dbająca o dzieci obsługa i zdecydowane przyzwolenie dla kobiet karmiących piersią - co niestety w Karpaczu normą nie jest. Właścicielka ma świetne podejście do maluchów i chętnie pokazuje jak powstają przygotowywane potrawy :-)

Czy chodzi tylko o nasz region - jeśli nie to się rozwinę. Z tego pamiętam - całkiem miło jest też w Pałacu Wojanów - również menu dla dzieci, czyściutko itd.
dzieki kochana
wrzucaj jak najwiecej z calej polski :)

jupiiii Holandia wygrała:happy2::happy2: byliśmy wczoraj do późna na rynku w jeleniej i właśnie mecz holandia -urugwaj ogladaliśmy, super było, nie pamiętam, kiedy tak wyszliśmy gdzieś ze znajomymi, mam nadzieje, że dziś też się wybierzemy, mam takie samo zdanie jak holy101 niech hiszpania niemców zleje!!!

aleście się dziewczynki rozpisały, dobrze, że nam forum ożyło

postaram się w miarę składnie poodnosić

NATALINECZKA dobrze zrozumiałam ze jesteśmy z tego samego (87)roku w dodatku z lipca i jest między nami 5 dni różnicy?? ekstra:-):-) co do miejsc to kilka razy byliśmy w pizzy hut na rynku w jelonce, krzeselka dla dzieci były, przyjazna dzieciom obsługa też(chociaż Tadek tak potrafi kelnerki czarować, że zawsze są miłe i dostaje jakieś gadżety), koleżanka z karmieniem piersią tez nie miała tam problemów(śmiesznie to zabrzmiało);-) menu dla dzieci też, z tego co dobrze pamiętam to był przewijak w łazience i dzieci dostawały obrazki do kolorowania i mogly korzystać z będących na miejscu kredek czy flamastrów, podpytam koleżanki może coś sobie przypomną

AL.SZYSZKOWSKA mnie pasuje 28 lipca, mam nadzieję, że w dwupaku jeszcze bedę, dziś w nocy po meczowych szaleństwach to się przestraszyłam, bo przyplątały się skurcze B-H :szok:, tak od 23.30 to były w odstępach 15-20 min, w dodatku na każdym dzidzia tak się wściekała,że aż bolało, robiła mniej więcej tak, że nóżkami odpychała się od żeber i wgniatała tam w środku w podbrzusze i takie cyrkowanie trwało do 2.30 bo wtedy ostatni raz spojrzałam na zegarek,kiedy skurcz przeszedł, zasnęłam. Rano spojenie bolało nieziemsko, najlepszy w tym wszystkim był K. po pierwszym skurczu go pytam, jaki mamy plan rodzenia (chce być ze mną) na co on, że w piątek da mi znać:shocked2: a ja wystraszona, że to może już, a z przygotowaniami to gdzieś daleko w lesie, muszę się wziąść, od dwóch dni wieczorami jakiś niepokój mnie dopada

ZUZA-ANNA mały głodomorek z Lenki, nadrabia to, co w czasie upałów odpuszczała, wspominałaś, że niechętnie jadła, co do tortu, to nie było, dzień minął miło i wesoło, akurat wczoraj przyszła paczka z karmnikami z melissy i miałam super prezent, jedek pasuje mi super, z drugim to mi "fason" nie odpowiada, więc odeślę na wymianę, ale jestem przeszczęśliwa, że dostałam wygodny karmnik w mojej rozmiarówce

FRANIOWAMAMO nie będę wymyślać frazesów,bo historię Frania przeczytałam tylko do połowy, dusiło mnie w gardle i dalej nie dałam rady, ale się zbiorę, rzucę wici, gdzie się tylko da, pokombinuję, nie mogę nic obiecać, ale się postaram się, dużo za Wami, ale pewnie jeszcze będzie Ci trudno, na pewno możesz na mnie liczyć kiedy będzie potrzebny kierowca, auto czy mechanik do auta, tutaj mam spore pole do popisu i chętnie pomogę

ANULKA1979 witaj w naszej gromadce, skrobnij co nieco o sobie

spadam coś w domku grzebnąć bo mnie północ zastanie i koniecznie w torbę spakuję to co już mam, nie chciałabym dać się zaskoczyć, całusiam:happy2:

dobra czarownico dzieki juz wrzucilam:tak::tak::tak::tak:
ano tak my prawdziwe rówieśnice :-D:-D:-D:-D
ino 5 dni:-D:-D:-D
my ju wrocili z miasta
w portfelu 10 zł do 15:sorry2:
ciekawie bedzie nie ma co
dobrze ze dzemu duzo to do chleba bedzie:-D:-D

ogorki tanie a kasy ni mo dopiero 15 zakupie
i sie zabiore za przetowry a co:tak::tak::tak::tak:

a ja czekam....
ma dzisiaj ktos przyjsc w sprawie szczepien dla Malej :-)
niestety niewiem czy to bedzie narazie tylko wywiad czy od razu tez zrobia szczepienia....
Moj M. tez juz jedzie do domku bo ja sobie do konca chyba niedam rady w kwesti dogadania sie hihi
A wczoraj po meczu ludzie chodzili i krzyczeli, trabili trabkami i autami hihi myslalam ze mi Mala obudza ale na szczescie miala mocny sen...
cos czuje ze obojetnie jaki bedzie wynik to w niedziele w NL bedzie jedna wielka impreza :-)

dobraczarownica > super ze spedzilas tak milo wieczor :-)
wytrzymaj jeszcze troche! tak do 28 lipca zebysmy mogly sie spotkac a pozniej to juz mozesz rodzic ;-)
na kiedy dokladnie masz termin?
a twoj mezczyzna jest mechanikiem?

natalineczka > do 15 juz calkiem blisko ;-)
ale bym zjadla takiego ogora malosolnego......

reklama
Dzien dobry...;-)

dziekuje za mile przyjecie... :-):-):-):-)

widze, ze tu ruch jak na Marszalkowskiej:-D:-D jest co czytac;-);-);-)

Franiowa Mamo... dzis wkleilam linka o Franiu na moim forim (listopadowki 2007), dodam jeszcze linka na NK... naprawde az mnie serducho boli jak mysle przez co takie malenstwo musialo przejsc... Dzielny chlopczyk...

Co do meijsc przyjaznych dziecim w Jeleniej Gorze to Czekoladziarnia - Kawiarnia na Sobieskiego2 (wejscie za przystankiem na Podwalu). Maja kacik dla maluchow, menu dla dzieci itp... nie moge cos znalezc ich stronki w neci, bo tam bylyby zdjecia... :sorry2::sorry2:

No i zdecydowanie IKEA, tam to jest dla mnie mega wygodnie, pokoj gdzie mozna pokarmic, przebrac, przewinac maluszka, a nawet uspic (fajne stonowane swiatelko). No i oczywscie starszka mozna tez posadzic w krzeslku do karmienia... takze jak jechalismy do Wroclawia, to Ikea zawsze byla punktem zaczepienia.

Hmmm, a jesli chodzi o mnie to...
15 lipca stuknie mi 31 latek... mieszkamw Jeleniej Gorze... mam meza, 2 dzieci (widac na suwaczku:-))... mieszkamy w bloku.
Poki co jestem z dziecmi w domciu, mamy wlasna dzialalnosc - mala drukarnie, hmmm, choc czasem ta niemoc w wielu sprawach w naszym kraju nas dobija zaczynamy myslec o wyjezdzie z Polski... tyle ze na mysleniu jakos tak sie konczy:-D:-D:-D

aaa mam pytanko, poszukuje auta osobowego badz busa do wynajecia na dobe.. (musimy jechac do Katowic) musimy zapakowac sie z dziecmi (wiec 2 osoby dorosle + 2 foteliki) i przewiezc 1 palete (k.900kg - papier) ...i nie moge znalezc nic sensownego... achhh, to nasze miasto to juz prowincja...:baffled::baffled:

Nic zmykam powolutku, zupka ugotowana, dzieciaki spia jeszcze, ale zaraz pewnie bedzie pobudka... i moze na jakis spacerek sie wybierzemy, pogoda nawet ladna sie zrobila:tak:

Do góry