reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Dziewczyny- padła propozycja spotkania na 28 lipca. Jak narazie Franiowamama, Zuza-Anna i ja jesteśmy na ok. Piszcie jak reszcie pasuje ten termin, ustalimy w koncu jakies konkrety. Co do miejsca spotkania- zapraszam do siebie, mam sporo miejsca na podwórzu, duży taras. Ale może wolicie gdzies w mieście to czekamy na propozycje.

FRANIOWAMAMO- moja kropelka do Franiowej rzeki płynie już na konto fundacji z odpowiednim dopiskiem. Mała bo moja rzeczka też prawie już wyschła, ale jeszcze odrobinke udało się uzyskać...niech i ode mnie Franuś ma jakąś tam małą cząstkę do tych szczepionek. Postaram się częściej:-)

Al. S., serdecznie dziękuję:)
Co do spotkania, to bardzo się cieszę. jesli zgodzisz się nas ugościć to wydaje mi się, że jest to najlepsza opcja przy małych dzieciach:)

moja Mala wlasnie wytrabila 250ml (!) kaszki :-)
dalam jej na sprobowanie kaaszke taka gotowa z kartonika jablowo-marchiwowa a ze bylo jej 250ml to pomyslalam ze wleje do butli wszystko bo co mam z tym zrobic po otwarciu (?)
a Mala Śmieszka wytrabila wszystko i to momentalnie tak jej smakowalo hihi
super
maly glodomorek:-D:-D:-D
Jakby ci to powiedzieć... badania prenatalne miałam ze względu na wiek za free:)
oj tam gadaj
ja mam brata ktory ma w tym roku 3 latka w październiku:tak::-):-):-)
jest o 11 miesiecy starszy od mojego smyka:tak::tak::tak:
Zuza... uwierz mi, nie ma. ja na leczenie jeżdże z Frankiem do Instytutu Matki i Dziecka do Warszawy.. Tam mały ma kompleksową opiekę.
Jeśli moge prosić - jeśli masz jakieś kontakty, z firmami np, prześlij im proszę informację o Franiu. Ja już łapię się każdego sposobu, żeby zebrać kasę na leczenie krasnala, dumę dawno schowałam do kieszeni.
Dziewczyny z sierpnia zaczęły zresztą kilka dni temu akcję na BB dla Frania. Tu są informację o Franiu "w pigułce":
https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/franek-waleczny-pomoz-mu-byc-zdrowym-41825/
Darowizny na konto fundacji można odpisać sobie od podatku.

Jeśli macie dziewczyny jakieś kontakty, to bardzo proszę, prześlijcie informację dalej. Będę Wam bardzo wdzięczna:)
bede wysylac gdzie tylko sie da:tak::tak::tak::tak:

Dziewczyny- padła propozycja spotkania na 28 lipca. Jak narazie Franiowamama, Zuza-Anna i ja jesteśmy na ok. Piszcie jak reszcie pasuje ten termin, ustalimy w koncu jakies konkrety. Co do miejsca spotkania- zapraszam do siebie, mam sporo miejsca na podwórzu, duży taras. Ale może wolicie gdzies w mieście to czekamy na propozycje.

ja jeszcze dokladnie nie wiem bo 27 mam imieniny wiec nie wiem jak to bedzie:baffled::baffled:
ale ale wlasnie sprawdzilam ze 28 to sroda wiec nie ma problemu
no chyba ze cos wypadnie ale mam nadzieje ze nie:no::no::no:
ja wolalabym gdzies w ustronnym miejscu bo rzeczywiscie z dzieciaczkami w miescie to za bardzo nie ma jak:baffled:
a ja sama na pewno nie przyjade tylko z mlodym:tak::tak::tak:

wlasnie niedawno wrocilismy od mamy mojej bylismy na malym spacrku z malym bo przestalo padac a on dzis na dworze nie byl wiec go wzielam

synek teraz chwilowo u cioci bo ja padnieta juz jestem jak detka:sorry2:
jak zaleglam na wersalce to mi sie wszystkiego odechcialo:sorry2:
nawet po dziecko mi sie isc nie chce:no::no:
ale trza odbyc ta wedrowke:sorry2::-D

no to jest nas już cztery na spotkanie. mi sie też wydaje że w mieście średnio tym bardziej że dzieci będą w różnym wieku i pewnie te starsze zaczna się nudzić a jeśli chodzi o mlodsze to musimy mieć w razie czego dostęp do przewijaka i czajnika z wodą. więc tym bardziej zapraszam do siebie. jak będzie gorąco to się starszym basenik rozstawi, jest piaskownica, mała i duża huśtawka.....

dobraczarownico- jak Ci termin pasuje?

To ja od razu deklaruję, ze jakieś napoje/soki/kawałek ciasta jakowegoś przywiozę.

Ale jakich miejsc? W naszej okolicy? Chodzi o instytucje czy jakoś bardziej ogólnie? Mamom karmiącym czy z dziećmi?

Ostatnia edycja:
To ja od razu deklaruję, ze jakieś napoje/soki/kawałek ciasta jakowegoś przywiozę.

Ale jakich miejsc? W naszej okolicy? Chodzi o instytucje czy jakoś bardziej ogólnie? Mamom karmiącym czy z dziećmi?
o i wlanie kto co przyniesie bo wszystkie przyjdziemy z tym samym ciastem :-D
a pozniej szyszkowska bedzie musiala jesc je przez tydzien :-D:-D:-D

kochana wszystkim mamom i tym z maluszkami miesiecznymi jak i tym z wiekszymi :)

reklama
I rozumiem że nie ma doprecyzowania jakie to ma być miejsce i gdzie?
Może byc problem z tymi przyjaznymi, nieprzyjaznych aż nadto:(

Jeśli chodzi o ciasto to ja na pewno nie zdążę nic upiec, kupię kawałek jakiegoś.

Do góry