reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Dziękuję Wam dziewczyny za wszelką formę pomocy:)

Ja dziś trochę do tyłu chodzę - dużo spraw do pozałatwiania przed wyjazdem i jeszcze o 19 na pulmonologię musimy lecieć z Frankiem bo mimo sterydów koszmarnie charczy - produkuje duuuże ilości śluzu. A my chcemy za chwilę jechać na turnus więc wyjaśnić trza czy coś się zaczyna dziać czy spokojnie.

Czekoladziarnię potwierdzam!:)

Lece dalej, miłego dnia:)

Ps. Anulka - zgadzam się w 100%, to nasze miasto to jednak prowincja.. Cholera, dobrego gospodarza tu trza żeby coś się zmieniło..

reklama
ZUZA-ANNA tak, z wykształcenia i zamiłowania jest mechanikiem, "walczył" z autogazem, teraz siedzi w zupełnie innej dziedzinie(hydrologia) ale "grzebania" w aucie o mu z głowy nie wybijesz, choćbyś sto lat próbowała hehe, ja to chciałabym jeszcze trochę w dwupaku pochodzić, przynajmniej do końca lipca, tak do 31, bo K. ma urodziny i chciałby prezent, hehe i akurat jakby dobrze poszło to na 3.08 na Tadzika urodzinki do domku byśmy wrócili, ale sobie zaplanowałam, nie ma co, tylko że to wszystko to od dzidzi zależy, kiedy sobie wybierze

ANULKA jeśli chcesz to spytam dziś wieczorem kolegę, Jelcar prowadzi i chyba wynajmują auta, z tego co wiem,

aaaa spadam, Tadzio wstał ze spóźnionej popołudniowej drzemki i marudzi

Co do meijsc przyjaznych dziecim w Jeleniej Gorze to Czekoladziarnia - Kawiarnia na Sobieskiego2 (wejscie za przystankiem na Podwalu). Maja kacik dla maluchow, menu dla dzieci itp... nie moge cos znalezc ich stronki w neci, bo tam bylyby zdjecia... :sorry2::sorry2:

No i zdecydowanie IKEA, tam to jest dla mnie mega wygodnie, pokoj gdzie mozna pokarmic, przebrac, przewinac maluszka, a nawet uspic (fajne stonowane swiatelko). No i oczywscie starszka mozna tez posadzic w krzeslku do karmienia... takze jak jechalismy do Wroclawia, to Ikea zawsze byla punktem zaczepienia.

Hmmm, a jesli chodzi o mnie to...
15 lipca stuknie mi 31 latek... mieszkamw Jeleniej Gorze... mam meza, 2 dzieci (widac na suwaczku:-))... mieszkamy w bloku.
Poki co jestem z dziecmi w domciu, mamy wlasna dzialalnosc - mala drukarnie, hmmm, choc czasem ta niemoc w wielu sprawach w naszym kraju nas dobija zaczynamy myslec o wyjezdzie z Polski... tyle ze na mysleniu jakos tak sie konczy:-D:-D:-D

aaa mam pytanko, poszukuje auta osobowego badz busa do wynajecia na dobe.. (musimy jechac do Katowic) musimy zapakowac sie z dziecmi (wiec 2 osoby dorosle + 2 foteliki) i przewiezc 1 palete (k.900kg - papier) ...i nie moge znalezc nic sensownego... achhh, to nasze miasto to juz prowincja...:baffled::baffled:

Nic zmykam powolutku, zupka ugotowana, dzieciaki spia jeszcze, ale zaraz pewnie bedzie pobudka... i moze na jakis spacerek sie wybierzemy, pogoda nawet ladna sie zrobila:tak:
a co to ta Ikea to ten meblowy i z wyposazeniem:confused:
czy jakas kawiarnia

czekoladziarnie wklejam juz :tak::tak:
dzieki

my wlasnie wrocili od mamy mojej dostala @ i powera:-D:-D:-D:-D
i za sprzatanie sie wziela:-D
ja wczoraj mialam kopa i sie zawzielam i juz mam porzadeczek a ze ladnie na dworze to nie ma mi kto w domku balaganic;-):-):-)

mlody u cioci na dole szaleje a ja odpoczywam:tak::tak::tak:
na bb:-p:-D:-D

dziecko juz spi a ja mam wreszcie chwilke dla siebie :-)
poszlam z Mala wieczorkiem na 1,5h spacerek po porcie i bylo SUPER! cieply wiaterek, ludzie sie plazuja, dzieciaki biegaja, latawce puszczaja i plywaja ....
az nie chcialo sie wracac do domku....
Byla kobieta z tutejszej "przychodni". Zrobila wywiad i poczatkowo umowila nas na szczepienie na 14 lipca ale pozniej zadzwonila ze rozmawiala z lekarzem i udalo sie wcisnac nas na piatek :-)
wreszcie Mala dostanie szczepionke...
przy okazji byla troche opowiadania jak to jest w PL a jak w NL z takimi dzieciakami hihi
ale spoko, fajna babka i szybko zalatwila nam ta sprawe!

zgadzam sie calkowicie z anulka nt. czekoladziarni i ikei :)

anulka > po co chcecie wyjazdzac? ja chce wracac!!! :-)
musisz miec wesolo z dwoma takimi Szkrabami

dobraczarownico > tak pytam o tego mechanika bo my musimy kupic jakies auto i mamy straszny dylemat jakie ....
nikt nam nie potrafi doradzic ....

hej dziopki

wlasnie gadalam z kolezanka wyprzedaje wyprawke po swoim synku :tak:

chyba raczej napewno juz mam wózek dla malutkiej ksiezniczki :-):-):-):-)
mowi ze chce za niego 180 zl a taki wozio mi sie strasznie podoba:tak::tak:
zaraz wrzuce zdjęcia i linka na allegro
http://www.allegro.pl/item1107682665_wozek_wielofunkcyjny_baby_active_breaker_fotelik.html
to jest tylko przykladowy link nie tej kolezanki
ale kolory sie zgadzaja ten nr 12
powiedziala ze mi go wstrzyma :tak::tak::tak::tak:

jesli ktoras bylaby zainteresowana ma do sprzedania łózeczko z pościelą też przesliczne
moge zdj wrzucic jak ktoras chce:tak::tak::tak:
tylko jeszcze ceny nie zna

sorki za ta kryptoreklame:-p:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
wiekszosc mam po Czarku
łózeczko czarek dostal na chrzciny wiec mamy nowe
tylko materacyk dokupic bo mamy pozyczony od kuzynki
i wozek bo mielismy po Wiktorze moim bracie a teraz ten wozio ma marcel moj siostrzeniec i wozek ten to juz kupa zlomu:no::no:
wiec trza jakis nowszy model zakupic
a wiem ze ta kolezanka ma zdbany ten wozio:tak::tak::tak:
i zostanie nam jeszcze czarkowi łóżko kupic no bo łóżeczko pojdzie dla malusiej
te łóżko dla czarka to najwiekszy problem:dry:
bo musimy mu jakies ladne kupic zeby chcial w nim spac bo teraz nie zasnie nigdzie indziej jak w "swoim malusim łóżeczku":no::no::no:
no i to bedzie na tyle:tak::tak:
oczywiscie oliwki i inne takie to nawet nie mowie bo to wiadomo:tak::tak:

reklama
Nam ok godz. 20 wysiadł prund. Okazało się, że coś sie pali w skrzynce na zewnątrz domu:wściekła/y: Trza elektryka, ale mecz się zaczął:no: W końcu znalazł się jeden litościwy, który zgodzil się nam pomóc. I wiecie co się okazało? Slimakowi zachciało się urządzić solarium w naszym liczniku!!! Nie mamy pojęcia jak się tam dostał, ale tak się opalił bidaczek że galaretka się z niego zrobiła:szok::tak: Ta galaretka kosztowała nas opłacenie p elektryka i...jutro mają przyjechać z energetyki i założyć nową plombę na licznik. Za jedyne 130 zł! Fuck and shit!!:wściekła/y:
Ale poza tym jest cuuudownie:-) Pięknego wieczoru dziewczyny:tak:

Do góry