reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
franiowa mamo poczytalam troszke waszej histoirii i rzeczywiscie jest straszna za duzo tego na tym swiecie i jeszcze na dzieci trafia
mniej wiecej wiem przez co przechodzicie bo widze jak moja kuzynka walczy z synkiem
&&&&&&&&&
wiem ze bedzie dobrze skoro juz tyle przeszliscie
teraz musi byc tylko lepiej:tak::tak::tak::tak:

ok zmykam chyba za ten dywan sie brac bo juz mnie nosi:-D:-D:-D

NATALINECZKA- dawaj do mnie- u mnie sprzatanko czeka....dawaj te fluidki do mnie, przydałoby się....

Z tego co widzę to same młode laski u nas na forum. Czy tylko ja taka stara du....jestem?????

FRANIOWAMAMO- oczywiście że jeszcze mnóstwo pracy przed Wami. Nie ulega wątpliwości że pewnie całe lata. Ale cud nastąpił i Franio przetrwał najtrudniejszy początek, żyje i rozwija się. Masz we mnie fankę kochana, będę wam kibicować w Waszej pracy...
Nie wiem czy znajdziesz czas- my tu z dziewczynami pomału planujemy spotkanie w końcówce lipca, chyba padło na to że u mnie na tarasie. mieszkam w maciejowej więc rzut beretem od Ciebie przez jasiowa dolinę. może by się udało w Twoim "tańcu węża" z terminami upchnąć i nas? tak dla chwilki relaksu? oczywiście z dzieckami:):tak:

ANULA witaj:-)

Dziękuje za zaproszenie:) 25.07 wracamy z turnusu, 1.08 mamy dopełnienie chrztu św. Pewnie od piątku zacznie zjeżdżać się rodzina. Jeśli więc będzie to między 26 a 29 to baaaaardzo chętnie:)
Co do wieku to śmiem twierdzić, ze najstarszą d.. jestem ja;-)

Własnie napisałam u mam sierpniowych, i Wam przytoczę, bo jeszcze szczęki nie pozbierałam z kompa:
Franek powinien mieć terapię wg metody hellwicka na basenie. Znajoma terapeutka z b daleka przysłała mi maila, ze w Kowarach jest licencjonowany ośrodek tej metody (!!!). mało nie spadłam z krzesła z radości. Wykorzystałam mistrza google do odnalezienia onego. I jest. W Jeleniej Strudze. No myślese - to cena będzie pewnie pikna. Zadzwoniłam i spytałam. Jest, tak, od 8 do 18, codziennie.
- A jaka cena?
- 350 zł za godzinę
:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Niezłe co? Oczywiście tę terapie z wiadomych względów sobie darujemy.

Kuźwa, czemu nie wpadłam 20 lat temu żeby zostać terapeutką metody hellicka?????

a prosze cie bardzo juz fluidki leca w twoja strone
dywan juz odkurzony kuchenka blyszczy i pranie ino powiesic:tak::tak:
wiec zaraz dzwonie do cioci co by mi chwilowo synka przypilnowala
to odrazu skocze po zakupki
leje i wieje wiec go raczej nie zabiore ze soba:no::no:

franiowa mama to ile ty masz latek:confused:

no i wlasnie jak z tym spotkaniem stanelo:confused:
gdzie kiedy i jak:confused:
babki zlatywac sie na sabat i ustalac:-D:-D:-D:-D

moja Mala wlasnie wytrabila 250ml (!) kaszki :-)
dalam jej na sprobowanie kaaszke taka gotowa z kartonika jablowo-marchiwowa a ze bylo jej 250ml to pomyslalam ze wleje do butli wszystko bo co mam z tym zrobic po otwarciu (?)
a Mala Śmieszka wytrabila wszystko i to momentalnie tak jej smakowalo hihi

FraniowaMama > niestety tak czesto jest ze wysokosc czynszu rowna sie racie kredytu... a te dojazdy.... oooo cos o tym wiem bo przez jakis czas musialam ze szklarskiej zima dojezdzac do pracy do JG i codziennie byly przygody ;-)
Twoj Franiu to widac ze uroczy chlopczyk i slicznie sie usmiecha! a niemyslalam ze takie sa problemy z leczeniem i specjalistami...
Nawet niewiem czy moglabym Ci jakos pomoc i ta mysl nie daje mi doslownie spokoju... Caly czas mysle o Was i o wszystkich moich kontaktach z roznymi ludzmi....

dobraczarownica > Ty sie niemartw ze jestes najmlodsza! tez bym tak chciala... a tu latka leca wrr...
Jak mija dzien? Tort juz byl?

anulka1979 > witaj :-)
zapraszamy do nas!
Co u Ciebie?

natalineczka > ooo to Cie energia rozpiera :-)
tylko uwazaj na brzuszek!
Moj M. tez lubi tak odkladac rzeczy na bok niewiadomo po co hhihi
Jakie tym razem pyszne przetwory bedziesz kombinowac?

Al.Szyszkowska > zastanawiam sie nad naszym spotkaniem... a moze nie bedziemy sie do Ciebie zwalac tylko gdzies na neutralnym gruncie sie spotkamy :-)
no i ja sie zastanawiam czy z Mala bede czy sama...
aaa i juz wiem ze 29 lipca nie moge bo mam wizyte u ortodontki :-(

kobietki > musimy pomyslec tak nad tym terminem zeby kazdej pasowalo!
moze 28 lipca?

FraniowaMama > 350 za godzine... to troche duzo :-(
a w szpitalu w bukowcu nic niema? niespecjalnie sie orientuje niestety...

reklama
Zuza... uwierz mi, nie ma. ja na leczenie jeżdże z Frankiem do Instytutu Matki i Dziecka do Warszawy.. Tam mały ma kompleksową opiekę.
Jeśli moge prosić - jeśli masz jakieś kontakty, z firmami np, prześlij im proszę informację o Franiu. Ja już łapię się każdego sposobu, żeby zebrać kasę na leczenie krasnala, dumę dawno schowałam do kieszeni.
Dziewczyny z sierpnia zaczęły zresztą kilka dni temu akcję na BB dla Frania. Tu są informację o Franiu "w pigułce":
https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/franek-waleczny-pomoz-mu-byc-zdrowym-41825/
Darowizny na konto fundacji można odpisać sobie od podatku.

Jeśli macie dziewczyny jakieś kontakty, to bardzo proszę, prześlijcie informację dalej. Będę Wam bardzo wdzięczna:)

Do góry