reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ojciec nn

8. Ciezko mi go zlokalizowac, poniewaz wyjechal i powiedzial, ze kontaktu nie chce miec

Wiesz co ciężko za Toba nadążyć, w tamtym tygodniu pisałaś, że się z nim widziałaś a teraz raptem on wyjechał i Ty nie wiesz gdzie....wiesz co mam wrażenie, że w swoich wypowiedziach często koloryzujesz i naginasz rzeczywistość, ale mniejsza o to.

1.Nikt Ci nie każe zakładać sprawy o alimenty.
2. Nikt Ci nie każe zakładać sprawy o odebranie praw.
3. Skąd wiesz, że on zabierze Ci dziecko?(szczerze wydaje mi się że mało który facet porwie się na taki krok)

Chcemy Ci tylko uzmysłowić żeby wychować zdrowe emocjonalnie dziecko, radzące sobie w życiu, wiedzące jak wygląda rodzina musi ono wiedzieć, że ma ojca, wiedzieć kim on jest i jesli ma chęć spotykać się z nim, tylko tyle...dla Ciebie to aż TYLE.

reklama
Poki co, to ja decyduje za dziecko, ktore ma 5 miesiecy wiec nie bede sie meczyla widywaniem z nim. Planuje sobie w przyszlosci ulozyc zycie i w ogole nie uwzgledniac go w nim. Kazdy popelnia bledy, ale jesli czlowiek sie w pore zreflektuje mozna sobie kontakt z takim bledem odciac :). I nie sadze, ze tylko dzieci posiadajace ojca sa zdrowe emocjonalnie. Moi rodzice tez nie mieszkaja razem i i ja i moj brat radzimy sobie doskonale bez uszczerbku na psychice, znam wiele osob, ktore zyja bez ojca i tez w zyciu wychodzi im calkiem niezle, ale znam tez dzieci, ktore zyja z ojcem, placza kazdego dnia, ze nie chca, zeby z nimi mieszkal, a niektore nawet same nie chca sie widywac. Ja mojemu dziecku nie bede dostarczala takich atrakcji widywania z nim. Jeszcze potem by sie skonczylo tak, ze musialoby placic na tatusia.

aha i nie musze naginac rzeczywistosci, bo ja nie szukam u Was poklasku i usprawiedliwienia. Nie widuje sie prawie wcale z tym czlowiekiem i jego wyjazd tez byl dla mnie zaskoczeniem, przeptaszam, ze nie przygotowywalam Was na to przez ostatni rok

poki co, to ja decyduje za dziecko, ktore ma 5 miesiecy wiec nie bede sie meczyla widywaniem z nim. Planuje sobie w przyszlosci ulozyc zycie i w ogole nie uwzgledniac go w nim. Kazdy popelnia bledy, ale jesli czlowiek sie w pore zreflektuje mozna sobie kontakt z takim bledem odciac :). I nie sadze, ze tylko dzieci posiadajace ojca sa zdrowe emocjonalnie. Moi rodzice tez nie mieszkaja razem i i ja i moj brat radzimy sobie doskonale bez uszczerbku na psychice, znam wiele osob, ktore zyja bez ojca i tez w zyciu wychodzi im calkiem niezle, ale znam tez dzieci, ktore zyja z ojcem, placza kazdego dnia, ze nie chca, zeby z nimi mieszkal, a niektore nawet same nie chca sie widywac. Ja mojemu dziecku nie bede dostarczala takich atrakcji widywania z nim. Jeszcze potem by sie skonczylo tak, ze musialoby placic na tatusia.

a mi sie wydaje ze wlasnie twoje zycie odbilo sie bardzo na tobie... I to samo chces zrobic swojemu dziecku...

Wiesz to czy ulozysz sobie zycie to inna bajka... Ale dziecko i tak powinno znac prawde, jezeli dowie sie jej od osob trzecich, wtedy bedzie milo zal do ciebie i uwierz ze wtedy albo sie opamietasz albo dalej ebdziesz uwazac ze robilas super...

Radzisz sobvie w zycie, to fajnie ciekawe czy jak byś nie znała swojego ojca też by tak było, i czy nie chciała byś go poznać.

No akurat w moim przypadku jest zupelnie inaczej, bo wybaczcie nie bede porowynywac mojego ojca do ex, bo to nie ma czego porownywac

reklama
I Ty chyba wlasnie tez, bo wszystko jest cacy, ze Ty pozbawilas praw, mialas swoje wielkie powody, i ja tak samo mialam swoje powody, zeby w ogole nie podawac go za ojca. I ja nie cche sie przekonywac jakim bylby ojcem, bo wystarczy mi wiedza na temat jakim jest czlowiekiem.

Do góry