Ja wiedzialam o debilu, ale niestety stalo sie jak sie stalo i juz nic nie moge na to poradzic. Co do niskiego dochodu itd to ja nikomu nic nie zabieram, pomoc i mozliwosci sa dla wszystkich, jezeli zdarza sie taka sytuacja to nie widze podowdu, zeby trzeba bylo sie ukrywac, ze tej pomocy sie potrzebuje. Poznalam mentalnosc wielu krajow i mysle, ze jestesmy daleko "za murzynami", ja chce oszczedzic dziecku awantur, nieprzyjemnych sytuacji, sobie tego, ze ktoregos dnia moze mi dziecko zabrac i nie przyprowadzic, wizyt policji, ktore na pewno by mi zapewnial, jezeli nie mialabym ochoty sie z nim widziec, nie bawi mnie sadowe odbieranie praw, bo dziecko i tak mogloby sie z nim widywac. Tak wazne jest dobro dziecka, dlatego chce od malego zapewnic mu wlasnie to dobro i kogos kto bedzie poczuwal sie do bycia jego ojcem i osoba, ktora potrafi utrzymac rodzine. Bo nie wiem czy rozumiecie, ale chyba nie, chodzi mi tez o to, ze JA robie wszystko dla dziecka, w czasie ciazy on bardzo chetnie sie widywal ze mna, bron boze nie zostawil, bo trzymal sie mnie kurczowo, ale chcial ZYC NA MOJ KOSZT. Powiedzcie jak sobie to wyobrazacie ? On by mnie nachodzil, nie wiadomo co by dziecku wygadywal. Nie potraficie wyjsc poza sztampowe myslenie ? Powtorze sie moze, ja mam miec same obowiazki a on same prawa ? Chyba czegos nie rozumiecie, ze spokoj dziecka jest bardzo wazny, a pzy nim by go nie mialo.
reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
honeya ajkie on ma miec obowiazki skoro nie jest ojcem??
wiesz nigdyw zyciu nie wiadomo na jakiego faceta trafisz po raz kolejny. chcesz ojca dla dziecka ok, kazde dziecko zasluguje na tozeby wychowywal je jakis pozadny facet, ktory bedzie dbal, kochal. ale sadzisz ze jezeli dziecko kiedys dowie sie rpawdy nie bedzie mialo do ciebie zalu??
to na co pozwalas exowi swiadczy o tym ze po prostu nie potrafisz byc stanowacza, nikt sie tak nie zachowuje jezeli nie ma na to przyzwolenia.
my cie nie oceniamy, zrobi to za jakis czas twoje dziecko.... bo uwierz mi kazdy ma prawo znac swoich bilogicznych rodzicow.
wiesz nigdyw zyciu nie wiadomo na jakiego faceta trafisz po raz kolejny. chcesz ojca dla dziecka ok, kazde dziecko zasluguje na tozeby wychowywal je jakis pozadny facet, ktory bedzie dbal, kochal. ale sadzisz ze jezeli dziecko kiedys dowie sie rpawdy nie bedzie mialo do ciebie zalu??
to na co pozwalas exowi swiadczy o tym ze po prostu nie potrafisz byc stanowacza, nikt sie tak nie zachowuje jezeli nie ma na to przyzwolenia.
my cie nie oceniamy, zrobi to za jakis czas twoje dziecko.... bo uwierz mi kazdy ma prawo znac swoich bilogicznych rodzicow.
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
Dlaczego nadal nie ma odpowiedzi w sprawie odebrania praw rodzicelskich itd ?
a co to ma wspolnegoz tym tematem?
Kolejne tlumaczenie heheh
Co to ma wspolnego z tym tematem ? Rozmawiamy chyba o ojcu nn, a wiec zadalam pytanie co sadzicie o tym, ze dziewczyny chca pozniej odbierac prawa, uniemozliwic ojcu spotykanie sie i walcza o to, placza i spazmuja, maja dosyc, czy nie bylyby szczesliwsze gdyby od urodzeia dziecka mialy swiety spokoj ?
Co do tego, ze nie jest poday jako ojciec, to jesli kocha sie swoje dziecko zalezy na nim, to robi sie wszystko, zeby to okazac, a nie odwrocic sie i miec to w dupie ? Licza sie tylko papierki ? To jak sie nie jest przykladowo czyjas zona to nie mozna juz pomoc itd, bo nie ma sie na papierze ? Jakbyscie tak czysto hipotetycznie nie byly podane za matki swoich dzieci to co ? Nie interesowalaby Was one ? Nie myslalybyscie czy maja co jesc i jak jest im w zyciu ? Bo nie ma na papierze ?
Co to ma wspolnego z tym tematem ? Rozmawiamy chyba o ojcu nn, a wiec zadalam pytanie co sadzicie o tym, ze dziewczyny chca pozniej odbierac prawa, uniemozliwic ojcu spotykanie sie i walcza o to, placza i spazmuja, maja dosyc, czy nie bylyby szczesliwsze gdyby od urodzeia dziecka mialy swiety spokoj ?
Co do tego, ze nie jest poday jako ojciec, to jesli kocha sie swoje dziecko zalezy na nim, to robi sie wszystko, zeby to okazac, a nie odwrocic sie i miec to w dupie ? Licza sie tylko papierki ? To jak sie nie jest przykladowo czyjas zona to nie mozna juz pomoc itd, bo nie ma sie na papierze ? Jakbyscie tak czysto hipotetycznie nie byly podane za matki swoich dzieci to co ? Nie interesowalaby Was one ? Nie myslalybyscie czy maja co jesc i jak jest im w zyciu ? Bo nie ma na papierze ?
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
wiesz co ale dlaczego uwazasz ze dziewczyny tak postepuja z ojcami?? nie kazda ma nascie lat i robi wsyztko zeby dziecku utrudnic kontakt z ojcem.
wiesz z faetami jest tak ze jak go nie chcesz jako ojca to niby dlaczego ma nim byc??wiesz kobiety sa inne niz faceci wiec srednie porownanie. ale np dlaczego on ma uwazac ze to jego dziecko skoro ty nie chcesz zeby byl ojcem, facetom rozne rzeczy do glowy przychodza
wiesz z faetami jest tak ze jak go nie chcesz jako ojca to niby dlaczego ma nim byc??wiesz kobiety sa inne niz faceci wiec srednie porownanie. ale np dlaczego on ma uwazac ze to jego dziecko skoro ty nie chcesz zeby byl ojcem, facetom rozne rzeczy do glowy przychodza
Dlaczego mysle, ze tak dziewczyny robia ? Zapraszam do przejrzenia watkow na forum i wtedy odpowiedz sama sie nasunie. Niech mysli, ze nawet on nie jest ojcem, mam to gdzies tak jak i jego. A dziecko mysle, ze przezyje bez niego lepiej niz z nim. Po prostu nie jestem za tym, zeby na sile pomimo wszystko czynic prawnie tatusiem kogos kto na to nie zasluguje
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
wiesz co sama jestem po odebraniu praw ojcu, ale jakos nie wspominam tego jako jakies walki, byla to czysto rutynowa sprawa do zalatwienia. i tutaj akurat nie bylo wojny ani nic takiego.... wiec nie wiem dalczegosadizs zze zawsze tak jest....
on nie zasluguje na to zeby byc ojcem bo ty tak uwazasz... a czy ty masz prawo decydowac za niego i dziecko?? moze pomysl jak ono bedzie sie czulo kiedy dowie sie prawdy?? nie tej od ciebie ale od osob trzecich...ze to ty nie chcialas zeby mailo ojca?? wiesz takie sytuacje potrafia sie czesto obrocic przeciw matce, mimi tegoze tobie sie wydaje ze robisz dobrze....
on nie zasluguje na to zeby byc ojcem bo ty tak uwazasz... a czy ty masz prawo decydowac za niego i dziecko?? moze pomysl jak ono bedzie sie czulo kiedy dowie sie prawdy?? nie tej od ciebie ale od osob trzecich...ze to ty nie chcialas zeby mailo ojca?? wiesz takie sytuacje potrafia sie czesto obrocic przeciw matce, mimi tegoze tobie sie wydaje ze robisz dobrze....
Dlaczego odberalas ojcu prawa ? Jak moglas to zrobic, przeciez zdecydowalas sie z nim na dziecko, wiedzaly galy co braly, co teraz powiesz dziecku, jak moglas zdecydowac o tym, czy ojciec bedzie mial prawa czy nie ? Co bedzie za kilka lat
reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
wiesz co to co piszesz jest gorzej niz dziecinne.Dlaczego odberalas ojcu prawa ? Jak moglas to zrobic, przeciez zdecydowalas sie z nim na dziecko, wiedzaly galy co braly, co teraz powiesz dziecku, jak moglas zdecydowac o tym, czy ojciec bedzie mial prawa czy nie ? Co bedzie za kilka lat
dziewczyny jak wyrodoslejesz i zaczniesz trzezwo patrzec na pewne sprawy to wroc do tematow
moja corka ma ojca, nie ma odebranych widzen, nie ma zakazu kontaktu.
wiesz ja wiemz e nei zdecydowalam sie na dzieckoz debilem, iz tego sie ciesze) bo mojej corce moglo by byc przykro gdyby cos takiego uslyszala na temat swojego ojca.
Podziel się: