reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
wiesz tylko wychowawczy jest teraz. kredyt tez tylko teraz, i niezaleznie na jakichwarunkach musi byc splacony.
i teraz nie powiesz mi ze ty nie zyjesz chwila obecna?? skad wiesz co bedzie za miesiac, rok, albo i 5?? skad wiesz ze caly czas rodzice beda mogli ci pomagac?? wiesz w zyciu wszytko moze zmienic sie w ciagu 5 minut.
i teraz nie powiesz mi ze ty nie zyjesz chwila obecna?? skad wiesz co bedzie za miesiac, rok, albo i 5?? skad wiesz ze caly czas rodzice beda mogli ci pomagac?? wiesz w zyciu wszytko moze zmienic sie w ciagu 5 minut.
A co to jest za dodatek na dziecko ? Ja dostaje 170 zl dla samotnej matki, warunkiem uzyskania tego jest prawo do zasilku czyli dochod na osobe w rodzinie nie moze przekroczyc 504 zl netto, i przysluguje jezeli ojciec jest nieznany lub nie zyje. No i z opieki spolecznej na dziecko do 5 roku zycia dostaje sie 68 zl, powyzej 5 jakos wiecej i dodatek chyba 100 zl na rozpoczecie roku szkolnego. Mniej wiecej tak to wyglada
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
nikt nie kaze ci zniczego rezygonowac, jezeli bys zrezygnowala to tylkoz dodatku do zasilku rodiznnego.
jestes zabespiecozna na cale zycie???
a pamietaj ze ten debil to ojciec twojego dziecka i nie wie czy dizecko by chcialao zebys tak o ojcu mowila... przekonasz sie za kilka lat....
jestes zabespiecozna na cale zycie???
a pamietaj ze ten debil to ojciec twojego dziecka i nie wie czy dizecko by chcialao zebys tak o ojcu mowila... przekonasz sie za kilka lat....
Czytanie ze zrozumieniem to klucz do sukecu. Chyba trzeba znowu tlumaczyc
Zasilek rodzinny przysluguje jesli kryterium dochodowe nie przekracza 504 zl i to tyczy sie wszydtkich dodatkow-zasilkek, plus dodatek dla samotnej matki plus wychowawczy czyli daje to sume 638 zl
Dostaje stypendium ze szkoly tam tez musi byc zachowane takie samo kryterium czy mamy juz 638+300 to 938
O kredycie studenckim nie bede dyskutowac,bo to tez troche inna bajka, ale rowniez dobrze jest jesli jest maly dochod.
W kazdym razie musialabym sie wyrzec 938 zl
To ojciec mojego dziecka, ale nie bedzie mialo okazji go poznac, znam mnostwo przypadkow, ze kobieta ponownie ulozyla sobie zycie, i naprawde nie musi sie ogladac na ojca dziecka, tylko ma kogos innego i jego dziecko uwaza za ojca. Czasami dziewczyny z gory wiedza, ze same beda wychowywaly dziecko i nie decyduja sie na zadna pomoc ze strony mezczyzny. Jezeli ktos wie, ze sobie poradzi to czemu ma tak nie robic ? Dlaczego ja teraz, kiedy zyje mi sie dobrze i spokojnie, mam z tego rezygnowac tylko dlatego, zeby taki chlopek mogl ogladac dziecko, robic mu pozniej wode z mozgu, a pozniej jak "dobrze" pojdzie to moze sprobuje zaczadzic, ale to przeciez ojciec, dal zycie to i odebrac moze, to chyba tez lezy w kwestii jego praw. Czy juz teraz mam przygtowywac sie do zycia za jego alimenty, bo przeciez za 10 lat moze sie wszystko zmienic ? Zastanowcie sie czasem co jest lepsze, spokoj matki i dziecka, bo to ja najwiecej z nim przebywac, czy jednak tatus
Zasilek rodzinny przysluguje jesli kryterium dochodowe nie przekracza 504 zl i to tyczy sie wszydtkich dodatkow-zasilkek, plus dodatek dla samotnej matki plus wychowawczy czyli daje to sume 638 zl
Dostaje stypendium ze szkoly tam tez musi byc zachowane takie samo kryterium czy mamy juz 638+300 to 938
O kredycie studenckim nie bede dyskutowac,bo to tez troche inna bajka, ale rowniez dobrze jest jesli jest maly dochod.
W kazdym razie musialabym sie wyrzec 938 zl
To ojciec mojego dziecka, ale nie bedzie mialo okazji go poznac, znam mnostwo przypadkow, ze kobieta ponownie ulozyla sobie zycie, i naprawde nie musi sie ogladac na ojca dziecka, tylko ma kogos innego i jego dziecko uwaza za ojca. Czasami dziewczyny z gory wiedza, ze same beda wychowywaly dziecko i nie decyduja sie na zadna pomoc ze strony mezczyzny. Jezeli ktos wie, ze sobie poradzi to czemu ma tak nie robic ? Dlaczego ja teraz, kiedy zyje mi sie dobrze i spokojnie, mam z tego rezygnowac tylko dlatego, zeby taki chlopek mogl ogladac dziecko, robic mu pozniej wode z mozgu, a pozniej jak "dobrze" pojdzie to moze sprobuje zaczadzic, ale to przeciez ojciec, dal zycie to i odebrac moze, to chyba tez lezy w kwestii jego praw. Czy juz teraz mam przygtowywac sie do zycia za jego alimenty, bo przeciez za 10 lat moze sie wszystko zmienic ? Zastanowcie sie czasem co jest lepsze, spokoj matki i dziecka, bo to ja najwiecej z nim przebywac, czy jednak tatus
Poza tym bardzo zle zrobilyscie, jesli mieszkalyscie z ojcami swoich dzieci, i one je znaly, przyzwyczaily sie itd, a Wy im ich odebralyscie ?? Nie laaaadnie, moim zdaniem powinniscie trwac w zwiazku mimo wszystko, byleby ojciec codziennie dzieci widzial, a dzieci jego.
Powiedzcie co myslicie o tych wszystkich osobach, ktore tocza boj o odebranie praw rodzicielskich ? Czy jesli pomyslalaby wczesniej, ze nie warto podawac ojca nie bylyby teraz szczesliwsze ? Pewnie teraz bardzo zaluja, ze tego nie zrobily. Mowie tutaj tylko np o forum, a czy widzialyscie jakis wpis, w ktorym byloby napisane, ze ktos zaluje, ze nie podal ojca ?
Wydaje mi sie, ze jest to problem ktory lezy w naturze kazdego czlowieka
Wydaje mi sie, ze jest to problem ktory lezy w naturze kazdego czlowieka
mamoośka
Fanka BB :)
Rozśmieszasz mnie - po tym poście widać,że jesteśą młoda,nie znasz życia skoro tak na to patrzysz.Dziewczyny decydując się na dziecko miały plany co do dalszego życia z ojcem dziecka,myślały poważnie i kochały partnera w przeciwieństwie do ciebie- tak wnioskuję z twojego posta.Poza tym bardzo zle zrobilyscie, jesli mieszkalyscie z ojcami swoich dzieci, i one je znaly, przyzwyczaily sie itd, a Wy im ich odebralyscie ?? Nie laaaadnie, moim zdaniem powinniscie trwac w zwiazku mimo wszystko, byleby ojciec codziennie dzieci widzial, a dzieci jego.
No to masz szczęście nie wszystkie tak mają .Szkoda,że wcześniej nie wiedziałaś o debilu...ale jak to mówi stare przysłowie "widziały gały co brały"...Ja jestem zabezpieczona finansowo wiec nie msrtwie sie tym. Wiec co wg Was powinnam zrezygnowac ze wszystkich pieniedzy na rzecz alimentow ? albo nie rezygnowac i ogladac tutaj tego debila ?
I dzięki takim osobom ludzie,którzy mają autentycznie niski dochód,a nie niby niski nie korzystają z pomocy państwa bo się wstydzą nie mają za co żyć.I to jest właśnie czytanie ze zrozumieniem...Ile macie lat ? Potraficie czytac ze zrozumieniem ? Czy nie bardzo ? Napisalam, ze nie pracujac, uczac sie, itd korzystajac ze wszystkich przywilejow, ktore mi przysluguja z racji mojego niby niskiego dochodu mam 1500 zl miesiecznie, wiec o co chodzi ? Kobiety ogarnijcie sie, mozna byc w na tyle dobrej sytuacji, czy to z zasilkiem dla samotnej matki czy tez bez, ze nie trzeba ogladac sie na faceta.
Ostatnia edycja:
reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
honey czytajac twoje obecne posty wybuchlam smiechem, czy ty masz 19 lat??
mieszkam z facetem, zachodze w ciaze i co mam mu powiedziec spadaj, teraz bede sama??
my dziecia ojca nie zabralysmy... one ich maja.
wiesz i nie wazne czyz kims bedziesz czy nie dziecko powinno znac prawkde czy od zera cchesz budowac swoje zycie na klamstwie??? wybacz ale egoistytczne jest podejscie ze ojciec to debil to po co dziecko ma go znac.
ojciec to ojciec.
mieszkam z facetem, zachodze w ciaze i co mam mu powiedziec spadaj, teraz bede sama??
my dziecia ojca nie zabralysmy... one ich maja.
wiesz i nie wazne czyz kims bedziesz czy nie dziecko powinno znac prawkde czy od zera cchesz budowac swoje zycie na klamstwie??? wybacz ale egoistytczne jest podejscie ze ojciec to debil to po co dziecko ma go znac.
ojciec to ojciec.
Podziel się: