reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

O jej biedna to dobrze ze poszlas i wszystko dobrze :)

Wszystko wygląda ok ale to tak strasznie szybko :D Ulżyło mi na 5 minut a teraz się zastanawiam czy będzie zarodek, czy będzie serducho, czy będzie zdrowe :D
W 10 tygodniu chcę zrobić testy prenatalne (te NIPT, pewnie nifty pro), to dopiero będzie tydzień stresu !

reklama
Gosiu wszystkie tu testujemy bardzo szybko i gratulujemy sobie nawzajem jeszcze nawet nie 4 tygodniowej ciąży bo wiele dziewczyn (w tym ja) dowiedziało się o ciąży na kilka dni przed okresem. Dziewczyny wrzucają testy z cieniem a nie kresą i są gratulacje. To taka sama sytuacja jak niska beta - ciąża może się dalej rozwijać a może przestać.
Wiele dziewczyn tutaj tych ciąż nie utrzymały i nie wiem czy jest któraś, która ma za złe innym wcześniejsze kibicowanie i gratulacje, bo każda z nas działa w dobrej wierze.

Nie wiem dlaczego zarzucasz mi, ze miałabym taką osobę, której beta spadła/ciąża się nie utrzymała ignorować lub znikać z forum? Wręcz przeciwnie, chętnie bym porozmawiała, tym bardziej, że wiedzę medyczną posiadam, a ciąża biochemiczna (czyli właśnie beta która wzrośnie i nie rośnie/spada) pod kątem medycznym nie oznacza czegoś złego i może mogłabym pomóc takiej osobie to zrozumieć i dodać trochę otuchy.

Ja z mojej strony kończę temat :) jestem tu by kibicować dziewczynom, wymieniać się doświadczeniami a nie przepychać - podam tylko normy z labu z ostatniego badania, zgodne z tym co pisałam o poziomach bety.
Kobiety nie będące w ciąży <1mIU/ml,

kobiety będące >5 a cała reszta pomiędzy ze względów ryzyka wczesnej ciąży nie jest tu nazwana - to ten moment kiedy jest zapłodnienie i zagnieżdżenie i rozwój ciąży jest tak bardzo niepewny
A u mnie w.labo normy mowia.ze.ciaza jest powyzej 5....
Dziewczyny czekam na @ juz na spokojnie. Bez stresu i domyslow....😘

Gosiu wszystkie tu testujemy bardzo szybko i gratulujemy sobie nawzajem jeszcze nawet nie 4 tygodniowej ciąży bo wiele dziewczyn (w tym ja) dowiedziało się o ciąży na kilka dni przed okresem. Dziewczyny wrzucają testy z cieniem a nie kresą i są gratulacje. To taka sama sytuacja jak niska beta - ciąża może się dalej rozwijać a może przestać.
Wiele dziewczyn tutaj tych ciąż nie utrzymały i nie wiem czy jest któraś, która ma za złe innym wcześniejsze kibicowanie i gratulacje, bo każda z nas działa w dobrej wierze.

Nie wiem dlaczego zarzucasz mi, ze miałabym taką osobę, której beta spadła/ciąża się nie utrzymała ignorować lub znikać z forum? Wręcz przeciwnie, chętnie bym porozmawiała, tym bardziej, że wiedzę medyczną posiadam, a ciąża biochemiczna (czyli właśnie beta która wzrośnie i nie rośnie/spada) pod kątem medycznym nie oznacza czegoś złego i może mogłabym pomóc takiej osobie to zrozumieć i dodać trochę otuchy.

Ja z mojej strony kończę temat :) jestem tu by kibicować dziewczynom, wymieniać się doświadczeniami a nie przepychać - podam tylko normy z labu z ostatniego badania, zgodne z tym co pisałam o poziomach bety.

kobiety będące >5 a cała reszta pomiędzy ze względów ryzyka wczesnej ciąży nie jest tu nazwana - to ten moment kiedy jest zapłodnienie i zagnieżdżenie i rozwój ciąży jest tak bardzo niepewny

Ja również kończę temat. I podsylam normy mojego laboratorium.

Załączniki

• IMG_20200224_161820.jpg
    IMG_20200224_161820.jpg
    172,2 KB · Wyświetleń: 54
Wszystko wygląda ok ale to tak strasznie szybko :D Ulżyło mi na 5 minut a teraz się zastanawiam czy będzie zarodek, czy będzie serducho, czy będzie zdrowe :D
W 10 tygodniu chcę zrobić testy prenatalne (te NIPT, pewnie nifty pro), to dopiero będzie tydzień stresu !
Do porodu jest wielki stres....ale pozniej tez nie jest latwo. Jak sie dzidzia rodzi to te pierwsze miesiace sa megaaaa stresujace! A czemu placzr. A czy dobrze na wadze przybiera. A czy placze bo cos zjadlam i mleko zaszkodzilo. A kupa.jest albo jej nie ma..... a jak.jest nastolatek...... o boziu to dopiero klopoty..😁😁😁

Ja również kończę temat. I podsylam normy mojego laboratorium.

Gosiu dlatego wysłałam takie normy gdzie są normy dla kobiet w ciąży nie będących :) z tym, że normy laboratoryjne opisują ciążę powyżej 5 się nie kłócę i nie podważam - każdy lab jaki widziałam takie podaje :)

Wlasnie o te zakresy referencyjne mi chodzilo! W moich laboratoriach jest inaczej: jest kobiety nie w ciazy ponizej 5, kobiety w ciazy powyzej 5, a menopauza oddzielnie. Dlatego chcialam tylko napisac, ze to kwestia laboratorium a nie potwierdzenie, ze wynik powyzej 1 a mniej niz 5 to tez ciaza :) Bo specjalnie sprawdzilam ostatnio na swoich wynikach z ciekawosci. Tamto labo troche niejasno dalo te zakresy i rzeczywiscie moga powodowac watpliwosci...

reklama
Kochane Cioteczki!
Mam prawie 1 cm i bijące jak dzwon serducho ❤️ wg usg mamy 6tc5 dzień ✔️ wszystko jest okej ❤️❤️ a Pan doktor tak dziwnie mowil czekajcie aaaaa mama mowil do tej kobitki co mnie nosi 🥰🥰🥰

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1582556461432.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1582556461432.jpeg
    264,4 KB · Wyświetleń: 79
Do góry