reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

O jej biedna to dobrze ze poszlas i wszystko dobrze :)

Wszystko wygląda ok ale to tak strasznie szybko :D Ulżyło mi na 5 minut a teraz się zastanawiam czy będzie zarodek, czy będzie serducho, czy będzie zdrowe :D
W 10 tygodniu chcę zrobić testy prenatalne (te NIPT, pewnie nifty pro), to dopiero będzie tydzień stresu !

reklama
Gosiu wszystkie tu testujemy bardzo szybko i gratulujemy sobie nawzajem jeszcze nawet nie 4 tygodniowej ciąży bo wiele dziewczyn (w tym ja) dowiedziało się o ciąży na kilka dni przed okresem. Dziewczyny wrzucają testy z cieniem a nie kresą i są gratulacje. To taka sama sytuacja jak niska beta - ciąża może się dalej rozwijać a może przestać.
Wiele dziewczyn tutaj tych ciąż nie utrzymały i nie wiem czy jest któraś, która ma za złe innym wcześniejsze kibicowanie i gratulacje, bo każda z nas działa w dobrej wierze.

Nie wiem dlaczego zarzucasz mi, ze miałabym taką osobę, której beta spadła/ciąża się nie utrzymała ignorować lub znikać z forum? Wręcz przeciwnie, chętnie bym porozmawiała, tym bardziej, że wiedzę medyczną posiadam, a ciąża biochemiczna (czyli właśnie beta która wzrośnie i nie rośnie/spada) pod kątem medycznym nie oznacza czegoś złego i może mogłabym pomóc takiej osobie to zrozumieć i dodać trochę otuchy.

Ja z mojej strony kończę temat :) jestem tu by kibicować dziewczynom, wymieniać się doświadczeniami a nie przepychać - podam tylko normy z labu z ostatniego badania, zgodne z tym co pisałam o poziomach bety.
Kobiety nie będące w ciąży <1mIU/ml,

kobiety będące >5 a cała reszta pomiędzy ze względów ryzyka wczesnej ciąży nie jest tu nazwana - to ten moment kiedy jest zapłodnienie i zagnieżdżenie i rozwój ciąży jest tak bardzo niepewny
A u mnie w.labo normy mowia.ze.ciaza jest powyzej 5....
Dziewczyny czekam na @ juz na spokojnie. Bez stresu i domyslow....😘

Gosiu wszystkie tu testujemy bardzo szybko i gratulujemy sobie nawzajem jeszcze nawet nie 4 tygodniowej ciąży bo wiele dziewczyn (w tym ja) dowiedziało się o ciąży na kilka dni przed okresem. Dziewczyny wrzucają testy z cieniem a nie kresą i są gratulacje. To taka sama sytuacja jak niska beta - ciąża może się dalej rozwijać a może przestać.
Wiele dziewczyn tutaj tych ciąż nie utrzymały i nie wiem czy jest któraś, która ma za złe innym wcześniejsze kibicowanie i gratulacje, bo każda z nas działa w dobrej wierze.

Nie wiem dlaczego zarzucasz mi, ze miałabym taką osobę, której beta spadła/ciąża się nie utrzymała ignorować lub znikać z forum? Wręcz przeciwnie, chętnie bym porozmawiała, tym bardziej, że wiedzę medyczną posiadam, a ciąża biochemiczna (czyli właśnie beta która wzrośnie i nie rośnie/spada) pod kątem medycznym nie oznacza czegoś złego i może mogłabym pomóc takiej osobie to zrozumieć i dodać trochę otuchy.

Ja z mojej strony kończę temat :) jestem tu by kibicować dziewczynom, wymieniać się doświadczeniami a nie przepychać - podam tylko normy z labu z ostatniego badania, zgodne z tym co pisałam o poziomach bety.

kobiety będące >5 a cała reszta pomiędzy ze względów ryzyka wczesnej ciąży nie jest tu nazwana - to ten moment kiedy jest zapłodnienie i zagnieżdżenie i rozwój ciąży jest tak bardzo niepewny

Ja również kończę temat. I podsylam normy mojego laboratorium.

Załączniki

• IMG_20200224_161820.jpg
    IMG_20200224_161820.jpg
    172,2 KB · Wyświetleń: 48
Wszystko wygląda ok ale to tak strasznie szybko :D Ulżyło mi na 5 minut a teraz się zastanawiam czy będzie zarodek, czy będzie serducho, czy będzie zdrowe :D
W 10 tygodniu chcę zrobić testy prenatalne (te NIPT, pewnie nifty pro), to dopiero będzie tydzień stresu !
Do porodu jest wielki stres....ale pozniej tez nie jest latwo. Jak sie dzidzia rodzi to te pierwsze miesiace sa megaaaa stresujace! A czemu placzr. A czy dobrze na wadze przybiera. A czy placze bo cos zjadlam i mleko zaszkodzilo. A kupa.jest albo jej nie ma..... a jak.jest nastolatek...... o boziu to dopiero klopoty..😁😁😁

Ja również kończę temat. I podsylam normy mojego laboratorium.

Gosiu dlatego wysłałam takie normy gdzie są normy dla kobiet w ciąży nie będących :) z tym, że normy laboratoryjne opisują ciążę powyżej 5 się nie kłócę i nie podważam - każdy lab jaki widziałam takie podaje :)

Wlasnie o te zakresy referencyjne mi chodzilo! W moich laboratoriach jest inaczej: jest kobiety nie w ciazy ponizej 5, kobiety w ciazy powyzej 5, a menopauza oddzielnie. Dlatego chcialam tylko napisac, ze to kwestia laboratorium a nie potwierdzenie, ze wynik powyzej 1 a mniej niz 5 to tez ciaza :) Bo specjalnie sprawdzilam ostatnio na swoich wynikach z ciekawosci. Tamto labo troche niejasno dalo te zakresy i rzeczywiscie moga powodowac watpliwosci...

reklama
Kochane Cioteczki!
Mam prawie 1 cm i bijące jak dzwon serducho ❤️ wg usg mamy 6tc5 dzień ✔️ wszystko jest okej ❤️❤️ a Pan doktor tak dziwnie mowil czekajcie aaaaa mama mowil do tej kobitki co mnie nosi 🥰🥰🥰

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1582556461432.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1582556461432.jpeg
    264,4 KB · Wyświetleń: 70
Do góry