reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Dzień dobry w poniedziałek :) dziewczynki a powiedzcie mi czy czulyscie jakieś objawy jeszcze przed zrobieniem testu? Coś co sprawiło ze pomyslalyscie a może jednak się udało? Jestem 6 dpo i już się zaczyna jazda 🤣

reklama
Dzień dobry w poniedziałek :) dziewczynki a powiedzcie mi czy czulyscie jakieś objawy jeszcze przed zrobieniem testu? Coś co sprawiło ze pomyslalyscie a może jednak się udało? Jestem 6 dpo i już się zaczyna jazda 🤣
Mi sie wydaje ze ja czulam implantacje byl taki 1 dzien jakies 7 dni po ow ze mi strasznie ciagnelo w jajnikach i potem przestalo a no i alko mi wgl nie wchodzilo (choc z alko juz tak mialam i potem byla @).

kochana Ty sie delektuj tym, ze nie masz mdłosci :D a nie zamartwiaj!!! ja przez 6 tygodni prawie mialam taki dramat, ze płakałam z bezsilnosci bo wymioty i uczucie najgorszego kaca w zyciu, a za chwile znowu płakalam ze szczescia, ze moge to czuc :) no w ciazy nie dogodzisz, hehe.
Haha to prawda, pewnie jeszcze przyjdzie na mnie czas 😅

Drogie, w tym szpitalu powiedzieli, że nic już nie zrobią. Czekamy na wypis, ale najpierw muszą wprowadzić dziadkowi pokarmy i zobaczyć czy normalnie będzie jadł. Mamy zapisać go do Centrum Onkologii w Warszawie. Już tam dzwoniłam iczas oczekiwania to tydzień/dwa tygodnie do chirurga onkologa. Bałam się, że dłużej, więc dobrze, że krótki termin. Dziadek słabiutki :(

ja polecam poduszke w ksztalcie C. mam z allegro za niecala stówke pl firmy, i ona potem sluzy jak rogal do karmienia... spi sie na niej naprawde super, tylko chłop narzeka, ze dostepu nie ma hehe. a masz liste wyprawkowa... niech i Tobie juz wlosy siwieja od liczenia w takim razie haha.

DZIDZIUŚ
❤️
❤️
❤️

***SPANIE:
* Łóżeczko
* Materac
* 3x Przescieradło
* 3x kocyk
* 2x Podkład na materac
* Monitor oddechu Babysense 7
* Bujaczek Caretero Bugies

***KĄPIEL:
* Wanienka
* 2x ręczniczek z kapturkiem
* 1x zwykły ręczniczek
* Termometr do wody
* Emolient do kąpieli

***PIELĘGNACJA:
* Nożyczki do paznokci
* Szczoteczka do włosków
* Octenisept do pępuszka
* Gaziki jałowe do pępuszka
* Aspirator do noska
* Termometr
* Płatki kosmetyczne 300szt.
* Chusteczki nawilżane H2O
* Pieluszki:
5x tetra
6x bambusowe/flanela/muślinowe
* Przewijak miekki na komode
* Przewijak twardy na łóżeczko
* 4x Pokrowiec na przewijak
* 20x jednorazowe podkłady do przewijania
* Organizer na pieluszki i kosmetyki do łóżeczka
* 2x Buteleczka do karmienia
* Sól fizjologiczna
* Patyczki kosmetyczne z ogranicznikiem

MAMA
❤️
❤️
❤️

* 200x Wkładki laktacyjne
* Laktator elektryczny
* 3x biustonosz do karmienia
* 2x Pizamka do karmienia
* 50x Podkłady higieniczne poporodowe
* Majtki poporodowe
* Maść na sutki i brodawki
* 2x Piżamka do szpitala i porodu
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to termometr do kąpieli nie jest zazwyczaj potrzebny bo wanienki mają już "wbudowany". Pokrowce na przewijak u mnie też się nie sprawdziły. W zupełności wystarczyly mi podkłady jednorazowe. Mówię na podstawie tego czasu sama kupiłam i nie używałam ;)
Edit: a pieluch tetrowych z kolei u nas szło o wiele więcej bo młody sporo ulewal ;) ale tego czy będzie ulewach czy nie to nie przewidzisz ;)

Jeśli mogę coś podpowiedzieć to termometr do kąpieli nie jest zazwyczaj potrzebny bo wanienki mają już "wbudowany". Pokrowce na przewijak u mnie też się nie sprawdziły. W zupełności wystarczyly mi podkłady jednorazowe. Mówię na podstawie tego czasu sama kupiłam i nie używałam ;)
Edit: a pieluch tetrowych z kolei u nas szło o wiele więcej bo młody sporo ulewal ;) ale tego czy będzie ulewach czy nie to nie przewidzisz ;)
Dziekuje kochana! kazda wskazowka cenna! wlasnie z pieluszkami na poczatek te 10-11 a jak bedzie ulewac to dokupimy bo kazda mama ktorej wlasnie dzidzius ulewal mowi ze za malo a znowu te, ktore nie ulewaly, ze za duzo wiec zobaczymy jak bedzie z naszym malenstwem. Ta wanienka ktora wybralismy wlasnie nie ma termometru :( a wzielismy taka ala turystyczna ze wzgledu na to, ze wiem, ze bedziemy czesto odwiedzac moich rodzicow (200km) a u nich prysznic tylko niestety.

reklama
Do góry