reklama
Dobra jutro pojade do medicover i zrobie juz ostatni raz ale wiecej juz nie bede badac za droga przyjemnoscDla mnie kilka godzin czekania to długo !
Mi sie wydaje ze ja czulam implantacje byl taki 1 dzien jakies 7 dni po ow ze mi strasznie ciagnelo w jajnikach i potem przestalo a no i alko mi wgl nie wchodzilo (choc z alko juz tak mialam i potem byla @).Dzień dobry w poniedziałek dziewczynki a powiedzcie mi czy czulyscie jakieś objawy jeszcze przed zrobieniem testu? Coś co sprawiło ze pomyslalyscie a może jednak się udało? Jestem 6 dpo i już się zaczyna jazda
bleucoco
Fanka BB :)
Haha to prawda, pewnie jeszcze przyjdzie na mnie czaskochana Ty sie delektuj tym, ze nie masz mdłosci a nie zamartwiaj!!! ja przez 6 tygodni prawie mialam taki dramat, ze płakałam z bezsilnosci bo wymioty i uczucie najgorszego kaca w zyciu, a za chwile znowu płakalam ze szczescia, ze moge to czuc no w ciazy nie dogodzisz, hehe.
Maxi89
Jaki piękny... teraz musi się udać! Trzymam kciuki.Ok nowy cykl ,nowy awatar, sok z buraków pije od soboty a ogórkowa zrobie bliżej owu
bleucoco
Drogie, w tym szpitalu powiedzieli, że nic już nie zrobią. Czekamy na wypis, ale najpierw muszą wprowadzić dziadkowi pokarmy i zobaczyć czy normalnie będzie jadł. Mamy zapisać go do Centrum Onkologii w Warszawie. Już tam dzwoniłam iczas oczekiwania to tydzień/dwa tygodnie do chirurga onkologa. Bałam się, że dłużej, więc dobrze, że krótki termin. Dziadek słabiutki
martini87
Jeśli mogę coś podpowiedzieć to termometr do kąpieli nie jest zazwyczaj potrzebny bo wanienki mają już "wbudowany". Pokrowce na przewijak u mnie też się nie sprawdziły. W zupełności wystarczyly mi podkłady jednorazowe. Mówię na podstawie tego czasu sama kupiłam i nie używałamja polecam poduszke w ksztalcie C. mam z allegro za niecala stówke pl firmy, i ona potem sluzy jak rogal do karmienia... spi sie na niej naprawde super, tylko chłop narzeka, ze dostepu nie ma hehe. a masz liste wyprawkowa... niech i Tobie juz wlosy siwieja od liczenia w takim razie haha.
DZIDZIUŚ
***SPANIE:
* Łóżeczko
* Materac
* 3x Przescieradło
* 3x kocyk
* 2x Podkład na materac
* Monitor oddechu Babysense 7
* Bujaczek Caretero Bugies
***KĄPIEL:
* Wanienka
* 2x ręczniczek z kapturkiem
* 1x zwykły ręczniczek
* Termometr do wody
* Emolient do kąpieli
***PIELĘGNACJA:
* Nożyczki do paznokci
* Szczoteczka do włosków
* Octenisept do pępuszka
* Gaziki jałowe do pępuszka
* Aspirator do noska
* Termometr
* Płatki kosmetyczne 300szt.
* Chusteczki nawilżane H2O
* Pieluszki:
5x tetra
6x bambusowe/flanela/muślinowe
* Przewijak miekki na komode
* Przewijak twardy na łóżeczko
* 4x Pokrowiec na przewijak
* 20x jednorazowe podkłady do przewijania
* Organizer na pieluszki i kosmetyki do łóżeczka
* 2x Buteleczka do karmienia
* Sól fizjologiczna
* Patyczki kosmetyczne z ogranicznikiem
MAMA
* 200x Wkładki laktacyjne
* Laktator elektryczny
* 3x biustonosz do karmienia
* 2x Pizamka do karmienia
* 50x Podkłady higieniczne poporodowe
* Majtki poporodowe
* Maść na sutki i brodawki
* 2x Piżamka do szpitala i porodu
Edit: a pieluch tetrowych z kolei u nas szło o wiele więcej bo młody sporo ulewal ale tego czy będzie ulewach czy nie to nie przewidzisz
Paulina_1982
wiola0904
Dziekuje kochana! kazda wskazowka cenna! wlasnie z pieluszkami na poczatek te 10-11 a jak bedzie ulewac to dokupimy bo kazda mama ktorej wlasnie dzidzius ulewal mowi ze za malo a znowu te, ktore nie ulewaly, ze za duzo wiec zobaczymy jak bedzie z naszym malenstwem. Ta wanienka ktora wybralismy wlasnie nie ma termometru a wzielismy taka ala turystyczna ze wzgledu na to, ze wiem, ze bedziemy czesto odwiedzac moich rodzicow (200km) a u nich prysznic tylko niestety.Jeśli mogę coś podpowiedzieć to termometr do kąpieli nie jest zazwyczaj potrzebny bo wanienki mają już "wbudowany". Pokrowce na przewijak u mnie też się nie sprawdziły. W zupełności wystarczyly mi podkłady jednorazowe. Mówię na podstawie tego czasu sama kupiłam i nie używałam
Edit: a pieluch tetrowych z kolei u nas szło o wiele więcej bo młody sporo ulewal ale tego czy będzie ulewach czy nie to nie przewidzisz
reklama
Paulina_1982
.
Ostatnia edycja: