reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Brac duzo witamin, nie dopuscic do spadku odpornosci. To ze syn zaraza nie znaczy,ze sie zarazisz. Wzmacniac odpornosc zarowno naturalnie czosnek, cytryna,cebula, kapusta kiszona, ogorki kiszone( dzis wlasnie wyczytalam ze maja na prawde szeroki wachlarz korzysci jesli chodzi o zdrowie), jak i profilaktycznie rutinoscorbin, tran i tego typu preparaty.
Wiesz co u mnie jest tyle problemów ze poprostu nie chce dokładać kolejnych. A syn zaraza 10 dni JesCE chociaż jak dotąd nie zachorowałam to może już nie zachoruje.
 
Brac duzo witamin, nie dopuscic do spadku odpornosci. To ze syn zaraza nie znaczy,ze sie zarazisz. Wzmacniac odpornosc zarowno naturalnie czosnek, cytryna,cebula, kapusta kiszona, ogorki kiszone( dzis wlasnie wyczytalam ze maja na prawde szeroki wachlarz korzysci jesli chodzi o zdrowie), jak i profilaktycznie rutinoscorbin, tran i tego typu preparaty.

Tak zrobię
 
A tutaj zalety:
Ogórki kiszone są produktem niskokalorycznym (11kcla/100 g), są mniej kaloryczne niż świeże ogórki, bo cukier w nich zawarty w procesie fermentacji został przekształcony w kwas mlekowy. Dodatkowo ogórki kiszone są źródłem witamin z grupy B, magnezu, potasu, żelaza i wapnia.

dzięki niewielkiej ilości kalorii ogórki kiszone świetnie sprawdzą się w diecie osób odchudzających się

są naturalnym probiotykiem

wzmacniają odporność organizmu

oczyszczają organizm

dzięki obecności kwasu mlekowego wpływają pozytywnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego i jelit (wspomaganie trawienia i wchłaniania), wpływają korzystnie na mikroflorę jelitową

ze względu na zawartość błonnika pokarmowego zapobiegają zaparciom i pozostawiają uczucie sytości na dłużej

dzięki obecności bakterii kwasu mlekowego biorą udział w syntetyzowaniu witaminy K i witamin z grupy B

obniżają poziom cholesterolu we krwi, zmniejszając ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz chorób serca

poprawiają kondycję skóry, włosów i paznokci

zapobiegają anemii
 
A tutaj zalety:
Ogórki kiszone są produktem niskokalorycznym (11kcla/100 g), są mniej kaloryczne niż świeże ogórki, bo cukier w nich zawarty w procesie fermentacji został przekształcony w kwas mlekowy. Dodatkowo ogórki kiszone są źródłem witamin z grupy B, magnezu, potasu, żelaza i wapnia.

dzięki niewielkiej ilości kalorii ogórki kiszone świetnie sprawdzą się w diecie osób odchudzających się

są naturalnym probiotykiem

wzmacniają odporność organizmu

oczyszczają organizm

dzięki obecności kwasu mlekowego wpływają pozytywnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego i jelit (wspomaganie trawienia i wchłaniania), wpływają korzystnie na mikroflorę jelitową

ze względu na zawartość błonnika pokarmowego zapobiegają zaparciom i pozostawiają uczucie sytości na dłużej

dzięki obecności bakterii kwasu mlekowego biorą udział w syntetyzowaniu witaminy K i witamin z grupy B

obniżają poziom cholesterolu we krwi, zmniejszając ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz chorób serca

poprawiają kondycję skóry, włosów i paznokci

zapobiegają anemii

Do kiszonych ogórków mnie nie musisz zachęcać bo jestem fanką od zawsze :)
 
reklama
Do góry