reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
O to tego nie wiedziałam. Tzn wyczytałam gdzieś ze klucie to zły objaw i mnie to martwiło. Ale właśnie po forum po dziewczynach widzę jak piszą ze dość często pojawiają się dwa słowa klucie i takie podszczypywanie bym to nazwała właśnie w dole brzucha . Dużo kobiet to ma więc może nie ma co panikować. A tak mniej więcej ile razy to masz na dzień dość często ? Ja tak z 5 razy w ciągu dnia dziś poczułam.
Ja miałam najsilniej kilka dni przed terminem @. Wtedy było naprawdę silne kłucie jajników i szczypanie, ale nie wiedziałam wtedy jeszcze, że to ciąża. Od tamtej pory zdarza się bardzo rzadko. Raz na kilka dni zdarza się taki dzień, że coś tam mnie zakłuje w pachwinie lub macicy. To są odczucia powiększającej się macicy i rozszerzania więzadeł :) Niebezpieczne są długie i silne bóle albo takie które powodują plamienia :)

Dziś mam 4 dpo i dziwi mnie fakt, ze piersi są tkliwe i pieką jakby ... Już od owu są takie tkliwe co dla mnie dziwne bo owszem przed @ bywało, ze bolały, ale żeby zaraz po owu ? Hmm... Pierwszy raz zaobserwowałam u siebie coś takiego. Jeszcze trochę i wszystko się okaże .

Dziewczyny czuje się jakbym oszalała.

Byłam u ginekologa - usg 5+6 pęcherzyk plus pęcherzyk zółtkowy, coś tam urósł, wygląda stosownie do wieku ciąży ale gin powiedziała że nie da się po takim obrazie stwierdzić czy ciąża żywa czy obumarła, mówi że nie przekreśla w 100% bez ponownej bety ale po takiej becie szanse na cokolwiek są bardzo małe.

Dostałam skierowania na dodatkowe 3 krotne badanie bety (tak, ma to na takim etapie znaczenie i tak, musi jeszcze przyrastać min 66% by nie wskazywało to problemów z rozwojem ciąży/zarodka, gin powiedziała że nawet gdyby obraz usg był nie ok to beta jest znacząca tutaj - wzrosty są wymagane jeszcze przez min 2 tygodnie).

Wyszłam od ginekologa i dostałam telefon z laboratorium - wczorajszy wynik był błędny, naprawdę wynosi 16 tys...
Czuje, że osiwiałam...
Cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze :*

Podobno jest już koronawirus w Polsce - Łódź. Pierwszy z trzech testów pozytywny.
U babki 25-letniej, która przyjechała z Tajlandii.

Z Warszawy do Łodzi jechała pociągiem, więc już poleci...
Jest wiecej, tylko zakaz mowienia..
My dzis bylismy po plyny antybakteryjne to mowili, ze dzis zgrzewkami ludzie brali.
Zapasy tez mamy zrobione 😂
Jak ktos chce to niech sie smieje, ale wolimy byc przygotowani, tym bardziej, ze jestem w ciazy. Lepiej unikac zbiorowisk ludzi. Koronawirus ale i grypa...
Dzis mialam wizyte u gina to zakazal chodzic do kosciola

reklama
Dziś mam 4 dpo i dziwi mnie fakt, ze piersi są tkliwe i pieką jakby ... Już od owu są takie tkliwe co dla mnie dziwne bo owszem przed @ bywało, ze bolały, ale żeby zaraz po owu ? Hmm... Pierwszy raz zaobserwowałam u siebie coś takiego. Jeszcze trochę i wszystko się okaże .
Ale całe czy tylko sutki? Ja mam tylko sutki drażliwe no i jak nigdy mi nie rosną tak teraz widać, że urosły

Do góry