reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Dzięki za pomoc dobrze ze dziewczyny się znają bo zawsze pomogą. Odpoczywaj film ci podeślę jutro gwiazdka z nieba to sobie luknij czekaj

Zajebisty film polecam

No piękny jest ten film :(

@Karolina94
Nie sugeruj się gatunnkiem, bo do tego filmu nie pasuje. NIe ma tam wątków kryminalnych ani nic w tym zakresie to nie thiller...

To film o parze takiej jak my - pragnącej dziecka a mającej życie jakie mają o ;)

Ja bym to podłączyła pod dramat bardziej ;) / psychologiczny

Warto obejrzyc dziewczyny!! :)

reklama
Tak z tym kształtem tez tak było u mnie . A jesteś pewna z tymi jajnikami? Bo 32×25mm to trochę sporawo ja to już mam taką schize ze dziś nawet z łóżka nie wstaje nie mam weny i mnie to już przytłacza .
Teraz poczytałam was trochę i lecę na toxo i coś t jeszcze bo zaczęła sobie wkręcić ze to mam bo z kotem sąsiada się bawiłam tydzień temu 🙁
Dziewczyny napiszeciei dokładnie nazwy tych badań bardzo proszę musze sobie je przetłumaczyć i iść prywatnie zrobić bo zwaryjuje.
Co to ma być jakie badania cytomegalia co jeszcze tak dokładnie
Nie wiem czy Ci odpowiadały dziewczyny:
Cytomegalia igg i igm
Toksoplazmoza igg i igm
Rubella (różyczka) igg i igm

No kurczę ciąża biochemiczna to nie jest poronienie.

Kochana ciąża biochemiczna to pod kątem medycznym ciąża obumarła (czyli poroniona) na bardzo wczesnym etapie, przed uwidocznieniem pęcherzyka - w każdej definicji takiej ciąży pisze się o wczesnym poronieniu.

Oczywiście inaczej (i pod kątem emocjonalnym i medycznym traktuje się poronienia bardzo wczesne, o których tak jak pisałaś kobieta może nie wiedzieć, a pod kątem medycznym są naturalne i wynikające z dobrej pracy organizmu np. przy wadach genetycznych) a inaczej te z np. drugiego trymestru.

Ale jakim skierowaniem tu w UK ciąża do 12 tyg nie istnieje. Naturalna selekcja. Prywatnie i to ceny są razy 13,14 np 225zl kosztuje beta hcg ,tsh 350zl ceny są straszne prywatnie ale co mam zrobić musze to zrobić i wydać na badania z 2tys zł gdzie za te same badania w Polsce bym dała z 250zl . A samolotem latać nie mogę w ciąży mam zakazane wiec jednym. Słowem utknelam w tym kraju

ja zapomniałam że Ty UK :(

zrób zwykłą morfologię + biochemię, badanie ogólne moczu, TSH (jeśli wyjdzie wynik powyżej 2 to także fT3 i fT4), glukoza na czczo, toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, wirus. zap wątroby i ew. HIV

ja przed ciążą oznaczałam jeszcze poziom wit D i zachęcam do tego Was - ma ogromny wpływ na płodność.

suplementuj koniecznie kwas foliowy, jod, DHA i wit D (4000) :)

Dokładnie.. ja mam homozygote c667t, ale też nikt się tym za bardzo nie przejmuje.. ze względu na liczbę poronień mam sporo leków, ale niestety nie dostaje na nie refundacji, bo nie mam wskazań..
Z tą refundacją to w ogóle jest kpina. Biorę duphaston od października, też ze względu na poronienia i płacę 100%. Nie wspomnę, że czasem na miesiąc wychodzą 2 opakowania.
Teraz jak będę w ciąży też mam zalecony "żelazny zestaw". Tutaj mam nadzieję, że chociaż na heparynę dostanę receptę, bo jak sprawdzałam cenę to "kuracja" miesięczna wyjdzie ok. 320zł na pełną odpłatność (gdzie refundacja to zaledwie ok. 15zł :O ).

reklama
Ja miałam trzy ciążę biochemiczne i wszyscy lekarze zgodnie wpisują to w poczet niepowodzeń (moje bety rosły do max 450).. Dlatego teraz mam ciążę nr 7, a nie nr 4, bo biochemiczna to też poronienie, tylko wczesne.
Dokładnie kochana. Wiadomo że wiele kobiet nie przeżywa biochemicznej tak jak utraty ciąży po np 10 tygodniu (wiele nawet o biochem nie wie) ale pod kątem medycznym to ważna informacja i jako ciąże się to traktuje.

moja przyjaciółka ma biochem nawykowe - beta z <0,1 wzrasta do 2-10 mIU i spada. W ciągu 2 lat miała tak kilka razy, bo do zapłodnienia dochodzi u niej bez problemów tylko ciąża się nie rozwija dalej. Okres przychodzi w terminie.
I jest to u niej traktowane jako poronienia nawykowe i pod tym kątem jest diagnozowana i leczona.

Do góry