reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

Mi kazali pić, bo jak się nie pije, to często krew jest za gęsta. W moim przypadku bez wody często równało się bez krwi. Potwm krzyczeli na mnie, że nie wypiłam rano nawet kilku łyków wody. W mojej przychodni i w innych w których wynonywałam badania było wprost napisane, że można wypić niewielkie ilości wody. To nie są moje wymysły tylko informacje z przychodni.
Zależy do jakich badań. Mnie kiedyś Pani opierniczyla, że jestem farmaceutka, a nie wiem co znaczy na czczo i kazała mi to na zawsze zapamiętać 😉 Dlatego zapamiętałam i przekazuje 😁

reklama
Zależy do jakich badań. Mnie kiedyś Pani opierniczyla, że jestem farmaceutka, a nie wiem co znaczy na czczo i kazała mi to na zawsze zapamiętać 😉 Dlatego zapamiętałam i przekazuje 😁
U mnie inaczej, i to w niejednej przychodni, jak widać zależy na jaką pielęgniarkę się trafi :) Do tej pory dźwięczy mi w uszach jak nie mogli pobrać krwi (tym razem akurat w szpitalu w Wa) i pytają się mnie czy piłam a ja że nie bo miało być na czczo a one że na czczo to znaczy, że wodę można pić a nawet trzeba, bo teraz krew nie leci 😂

Negatywny wpływ na co? Nie wiem jak będzie chciał zrobić mój lekarz, to nie ja decyduję, tylko on, ale widziałam, że lekarze sprawdzają czy częstotliwość bicia serca jest prawidłowa.
Poczytaj sobie, to jest wzbudzanie jakichś fal elektromagnetycznych, czy coś takiego (nie jestem fizykiem 😁🙈) i po prostu odchodzi się od tego we wczesnej ciąży, wiele jest o tym w internecie.. Ale szczerze sama nie wiem, kiedy to zaczyna być bezpieczne, pewnie w okolicach 10-12 tygodnia ;) Generalnie jak ktoś posłucha parę sekund to się nic nie dzieje, nie dajmy się zwariować, ale po prostu tak chciałam uprzedzić, że to mało popularna praktyka ;)

Dziękuję ci bardzo za odpowiedz. Czyli już tego nie musze robić bo przeszłam tak to zrozumiałam dobrze zinterpretowałam moje wyniki badań . Bo ja totalnie nie znam się na oznaczeniach tych badań 🤔 dzięki
Dokladnie tak. Ja z nudów za duzo czasu spędzam w Internecie i czytam różne fora i publikacje xD Jeszcze 217 dni lezenia xD

Dokladnie tak. Ja z nudów za duzo czasu spędzam w Internecie i czytam różne fora i publikacje xD Jeszcze 217 dni lezenia xD
Dzięki za pomoc dobrze ze dziewczyny się znają bo zawsze pomogą. Odpoczywaj film ci podeślę jutro gwiazdka z nieba to sobie luknij czekaj

Zajebisty film polecam

Generalnie we wczesnych ciążach nie powinno się słuchać serduszka, bo to może mieć negatywny wpływ.. Starsi lekarze to jeszcze robią, ale młodzi już nie ;)
Chodzi raczej o takie detektory tetna domowe albo dopplerowskie. Przy usg sprzęt na podstawie nagrania częstotliwości migania obrazu serduszka odtwarza dźwięk.

Chodzi raczej o takie detektory tetna domowe albo dopplerowskie. Przy usg sprzęt na podstawie nagrania częstotliwości migania obrazu serduszka odtwarza dźwięk.
Nie wiem.. Być może, ja gdzieś czytałam, że w gabinetach też, ale nie upieram się ani trochę, bo się na tym nie znam 😉

reklama
Nie wiem.. Być może, ja gdzieś czytałam, że w gabinetach też, ale nie upieram się ani trochę, bo się na tym nie znam 😉
Bo chyba w niektórych gabinetach tez sprawdzają takim urządzeniem zamiast usg. W niektorych krajach gdzie przysługują ci tylko 3 usg i ma sie polozne to one sprawdzaja takimi urządzeniami.

Do góry