reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

U mnie 1 rano był zaliczony.

Potem kawiarnia i kolejny 1, bo pan robił z własneog wypieku na tradycyjnym przepisie z masła i żółtek. Jeju jakie były mięciutkie pycha i posypane tylko pudrem tak jak lubie. Bez zbędnych polew, lukru, które sprawiają, że to wszystko jest mega mega słodkie...
Chce takiego męża cukiernika!!

Będzie synuś? Ale czad!
Duma tatusia.

Widzieliście mojego synka? ładny co?"
Zobaczcie mój syn już jeżdzi na rowerze
Mój syn...
A mój syn...

Będzie ciekawie :)

Piękny mały przystojniak Ci rośnie :)

Koleżanko co za fiugra! Seksi modeleczka i co za brzuszeczek 😭 😭 😭 Piękności pączkowe nie moje.

Dzięki za pomysł na wazon ;)

To ma być słaba krecha?

Ja tu widze mega kreche :eek: Bomba!

Ale fajnie jakby była z tego ciąża :) Trzymam kciukaski!

Oficjalnie nie mogą Cie trzymać dłużej niż 8...
Dziekuje :* jak to mówią do 5 razy sztuka

reklama
A dla tych co nie widzą...

Hmmm... to niesprawiedliwe, że ten początek cyklu tak w miarę jakoś idzie a potem tak się dłuży jak flaki z olejem... Koszmar...

Załączniki

• suwaczek.PNG
    suwaczek.PNG
    11,9 KB · Wyświetleń: 64
Ja w poprzedniej ciazy normalnie jadlam wedzona szynke bo moj tata sam ją robił, jedynie do wędzarni oddawał. Teraz przejrzalam ile mam jej zamrozonej i chyba bede ją dzien w dzien przez te wszystkie miesiace jesc [emoji23]
W książce „W oczekiwaniu na dziecko” tak coś mi się kojarzy, że odrzucali wszystkie mięsa i wędliny nieprzetworzone[emoji2372] Z pieczonymi, smażonymi, gotowanymi nie ma problemu, bo wszelkie bakterie są zabijane w temperaturze, ale przy szynkach i wędlinach nieprzetworzonych czy surowym mięsie i rybach, np. tatar czy sushi z surową rybą, to już mogą być bakterie, a podobno w taki sposób to nawet łatwiej zarazić się toksoplazmozą niż od zwierzaka

Też czytałam o tych wędzonych rybach. Ja ryb na szczęście nie lubię A co z wedzonymi szynkami np?
w umiarkowanych ilosciach mozna :) z wedzonymi szynkami nie mozna przesadzic dlatego, ze podczas [rocesu wedzenia wydowbywaja sie jakies szkodliwe substancje rakotworcze. Ja jem od czasu do czasu bo my sami wedzimy szynki i boczusie :D

Załączniki

• 66279027_2434065303303232_3127279092534083584_n.jpg
    66279027_2434065303303232_3127279092534083584_n.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 56
  • 66028086_691733961248114_3755667833397182464_n.jpg
    66028086_691733961248114_3755667833397182464_n.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 60
  • 86853633_631502960947808_8699864348660596736_n.jpg
    86853633_631502960947808_8699864348660596736_n.jpg
    88,9 KB · Wyświetleń: 57
Poki co na ciele i umysle jest dobrze (poza bolem glowy). Zwolnic tak czy inaczej byloby ciezko bo mam umowe na nieokreslony. Bardziej zastanawia mnie to czy przypadkiem jak sie dowiedza o ciazy mi roboty nie dowalą albo nie bedzie jeszcze wiekszego najazdu na mnie ze strony mobbingujacej...
Pamiętaj zdrowie Wasze najważniejsze. Na l4 można isć zawsze, zwolnić Cie nie zwolnią (bo zawsze im wyskoczysz w razie co z ciążą).

Czujesz się na siłach pracuj, nie - odpuść :)

Lepszy na homo ;)

W pracy ciężarna nie może siedzieć dłużej niz 8 h wd kodeksu pracy ;) także powinni zmienić warunki pracy, jeżeli faktycznie o niej myślisz.

Oj ma, ma racja.

Mój doktorek zaczyna od pogadanki, patrzy co tam notował w kompie. Pyta o powód, że go odwiedzam. Potem striptiz i fotel. To otwiera swoją magiczną szufladę z wziernikami (oczywiście w opakowaniach) i szpera w nich. Dobrze dla Pani oczywiście najmniejszy z najmniejszych... poszukamy.
Jak idzie z nim i wiem, że mi go zaraz zapakuje to już staram się wyluzować to on myk rączke na kolanko masuje i pyta co tam u mnie, jak wakacje, jak partner pyta o dzień cyklu i takie tam i w trakcie rozmowy gdzieś mi tam to włoży ustrojstwo... :D Jeszcze mnie troche ustawi na fotelu, bo ja mam te podpórki na nogi nie na udzie tylko na piszczelu, bo taka jestem wymiarowa a głowe mam w połowie fotela i raczej dupe mam wyżej niż plecy - pewnie komicznie to wygląda [emoji23] [emoji23]

Wow! Ale czad [emoji173][emoji173] dosłownie i w przenośni [emoji23][emoji23]
w umiarkowanych ilosciach mozna :) z wedzonymi szynkami nie mozna przesadzic dlatego, ze podczas [rocesu wedzenia wydowbywaja sie jakies szkodliwe substancje rakotworcze. Ja jem od czasu do czasu bo my sami wedzimy szynki i boczusie :D

U mnie 1 rano był zaliczony.

Potem kawiarnia i kolejny 1, bo pan robił z własneog wypieku na tradycyjnym przepisie z masła i żółtek. Jeju jakie były mięciutkie pycha i posypane tylko pudrem tak jak lubie. Bez zbędnych polew, lukru, które sprawiają, że to wszystko jest mega mega słodkie...
Chce takiego męża cukiernika!!

Będzie synuś? Ale czad!
Duma tatusia.

Widzieliście mojego synka? ładny co?"
Zobaczcie mój syn już jeżdzi na rowerze
Mój syn...
A mój syn...

Będzie ciekawie :)

Piękny mały przystojniak Ci rośnie :)

Koleżanko co za fiugra! Seksi modeleczka i co za brzuszeczek 😭 😭 😭 Piękności pączkowe nie moje.

Dzięki za pomysł na wazon ;)

To ma być słaba krecha?

Ja tu widze mega kreche :eek: Bomba!

Ale fajnie jakby była z tego ciąża :) Trzymam kciukaski!

Oficjalnie nie mogą Cie trzymać dłużej niż 8...
Pewnie później tak już będzie, ale na razie póki nie wiedzą próżno tego od nich oczekiwać :D Najwyżej wcześniej powiem jak godziny będą dawały mi w kość! To chyba dobry pomysł :)

reklama
Najlepsze co moze byc [emoji7] do tego chlebek na swojskim zakwasie( dzis klientka meza ktora nam ostatnio pomagala w transporcie i dostala w ramach podziekowania stwierdzila ze zaplaci kazda kwote za bohenek) [emoji23]

Do góry