reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

No dokładnie! Tak naprawdę to jak czytałam z tym biciem Serduszka na USG to często kwestia kilku dni a nie że oni każą aż dwa czy trzy tygodnie czekać! Boziu jak ja bym chciała żeby u mnie jutro zrobił to USG i żeby było wcześniej słychać jak bije to miałabym święty spokój... Nie wiem ale jakoś nie umiem sobie z tym poradzić. Nie dramatyzuję ani nic tylko jestem mega niespokojna z niecierpliwości i męczy mnie to
Ja mam to samo... męczy mnie okrutnie... Czy bedzoe bilo...Eh..

reklama
Też czytałam o tych wędzonych rybach. Ja ryb na szczęście nie lubię A co z wedzonymi szynkami np?
W książce „W oczekiwaniu na dziecko” tak coś mi się kojarzy, że odrzucali wszystkie mięsa i wędliny nieprzetworzone🤷🏼‍♀️ Z pieczonymi, smażonymi, gotowanymi nie ma problemu, bo wszelkie bakterie są zabijane w temperaturze, ale przy szynkach i wędlinach nieprzetworzonych czy surowym mięsie i rybach, np. tatar czy sushi z surową rybą, to już mogą być bakterie, a podobno w taki sposób to nawet łatwiej zarazić się toksoplazmozą niż od zwierzaka

Ja mam to samo... męczy mnie okrutnie... Czy bedzoe bilo...Eh..
Za jakiś czas będziemy się z tego śmiały. No bo czemu miałoby nie bić? Tłumaczę sobie, że nie jestem w grupie ryzyka, mam 26 lat, miesiąc przed zajściem miałam komplet badań hormonalnych i było wszystko super, betaHCG piękna, progesteron w górnych granicach, to czemu ma coś być nie tak? No ale wiadomo, chciałabym żeby było już po i żebym usłyszała, wiedziała, a najlepiej żeby już był II trymestr😂

Pamiętaj zdrowie Wasze najważniejsze. Na l4 można isć zawsze, zwolnić Cie nie zwolnią (bo zawsze im wyskoczysz w razie co z ciążą).

Czujesz się na siłach pracuj, nie - odpuść :)

Lepszy na homo ;)

W pracy ciężarna nie może siedzieć dłużej niz 8 h wd kodeksu pracy ;) także powinni zmienić warunki pracy, jeżeli faktycznie o niej myślisz.

Oj ma, ma racja.

Mój doktorek zaczyna od pogadanki, patrzy co tam notował w kompie. Pyta o powód, że go odwiedzam. Potem striptiz i fotel. To otwiera swoją magiczną szufladę z wziernikami (oczywiście w opakowaniach) i szpera w nich. Dobrze dla Pani oczywiście najmniejszy z najmniejszych... poszukamy.
Jak idzie z nim i wiem, że mi go zaraz zapakuje to już staram się wyluzować to on myk rączke na kolanko masuje i pyta co tam u mnie, jak wakacje, jak partner pyta o dzień cyklu i takie tam i w trakcie rozmowy gdzieś mi tam to włoży ustrojstwo... :D Jeszcze mnie troche ustawi na fotelu, bo ja mam te podpórki na nogi nie na udzie tylko na piszczelu, bo taka jestem wymiarowa a głowe mam w połowie fotela i raczej dupe mam wyżej niż plecy - pewnie komicznie to wygląda [emoji23] [emoji23]

Hahhaa Aga uwielbiam twój humor :)

Pamiętaj zdrowie Wasze najważniejsze. Na l4 można isć zawsze, zwolnić Cie nie zwolnią (bo zawsze im wyskoczysz w razie co z ciążą).

Czujesz się na siłach pracuj, nie - odpuść :)

Lepszy na homo ;)

W pracy ciężarna nie może siedzieć dłużej niz 8 h wd kodeksu pracy ;) także powinni zmienić warunki pracy, jeżeli faktycznie o niej myślisz.

Oj ma, ma racja.

Mój doktorek zaczyna od pogadanki, patrzy co tam notował w kompie. Pyta o powód, że go odwiedzam. Potem striptiz i fotel. To otwiera swoją magiczną szufladę z wziernikami (oczywiście w opakowaniach) i szpera w nich. Dobrze dla Pani oczywiście najmniejszy z najmniejszych... poszukamy.
Jak idzie z nim i wiem, że mi go zaraz zapakuje to już staram się wyluzować to on myk rączke na kolanko masuje i pyta co tam u mnie, jak wakacje, jak partner pyta o dzień cyklu i takie tam i w trakcie rozmowy gdzieś mi tam to włoży ustrojstwo... :D Jeszcze mnie troche ustawi na fotelu, bo ja mam te podpórki na nogi nie na udzie tylko na piszczelu, bo taka jestem wymiarowa a głowe mam w połowie fotela i raczej dupe mam wyżej niż plecy - pewnie komicznie to wygląda 😂 😂
Tzn. ja mam zadaniowy czas pracy, więc jeśli nie zrobię tego co mam do zrobienia, to zostaję dłużej, a pracy jest oczywiście dużo i nie da się wyrobić w 8h. Ale nie mam zamiaru siedzieć po 10h później... A teraz... Oni nie wiedzą i nie chcę żeby wiedzieli... Dopiero po 3 miesiącach chcę powiedzieć. Więc niestety trochę muszę się przemęczyć i uważać na siebie.

tak przy okazji tłustego czwartku... pochwalcie sie dziewczynki ile zjadlyscie paczusiów?
Zobacz załącznik 1083156

U mnie 1 rano był zaliczony.

Potem kawiarnia i kolejny 1, bo pan robił z własneog wypieku na tradycyjnym przepisie z masła i żółtek. Jeju jakie były mięciutkie pycha i posypane tylko pudrem tak jak lubie. Bez zbędnych polew, lukru, które sprawiają, że to wszystko jest mega mega słodkie...
Chce takiego męża cukiernika!!

Będzie synuś? Ale czad!
Duma tatusia.

Widzieliście mojego synka? ładny co?"
Zobaczcie mój syn już jeżdzi na rowerze
Mój syn...
A mój syn...

Będzie ciekawie :)

Piękny mały przystojniak Ci rośnie :)

Któraś pytała o tłusty czwartek a więc 😂Zobacz załącznik 1083227

Koleżanko co za fiugra! Seksi modeleczka i co za brzuszeczek 😭 😭 😭 Piękności pączkowe nie moje.

Dzięki za pomysł na wazon ;)

Hej dziewczyny :) jestem tu nowa ,właśnie zrobiłam test ale kreska jest baaaardzo słaba, staramy się o dzidzie ,bo moja strasza juz 16 lat :) potrzebuje brzuszka albo siostry :) jak u was ? Co o tym myślicie?

To ma być słaba krecha?

Ja tu widze mega kreche :eek: Bomba!

Ale fajnie jakby była z tego ciąża :) Trzymam kciukaski!

Tzn. ja mam zadaniowy czas pracy, więc jeśli nie zrobię tego co mam do zrobienia, to zostaję dłużej, a pracy jest oczywiście dużo i nie da się wyrobić w 8h. Ale nie mam zamiaru siedzieć po 10h później... A teraz... Oni nie wiedzą i nie chcę żeby wiedzieli... Dopiero po 3 miesiącach chcę powiedzieć. Więc niestety trochę muszę się przemęczyć i uważać na siebie.

Oficjalnie nie mogą Cie trzymać dłużej niż 8...

reklama
Do góry