reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

No w sumie tak. Ja jestem troche wyżej. Ale powiem Wam że na serio jak porównuje z innymi Usg to mają jakiś nowy sprzęt u mnie[emoji4] Super wszystko widać, bardzo dokładnie [emoji4]
@Nadzieja29 chyba ma jeszcze za wcześnie na taki obraz USG bo jest mniej więcej tak jak ja? Skończony 5 tydzień, rozpoczynany 6? To raczej tylko czarna plameczka na monitorze, ale kto wie, może jak sprzęt dobry, to będzie coś w tej kropeczce :) Ja akurat byłam 4t5d więc nie było szans na widoczny zarodek :)

reklama
Ale super!!!! Czyli masz starsza ciążę ode mnie! [emoji173][emoji173][emoji173] Masz napisane jak serduszko bije szybko? Kurde mi nic nie powiedział [emoji4] Ale się cieszę że wszytsko w porządku [emoji173]
Dobra weszlam do domu wiec wam pisze i wrzucam fotki.

Moje obliczenia sie zgadzaly. Mamy jeden dzien roznicy wiec jest idealnie. Serduszko bije 129 bpm. Wg usg 7t0d.

CRL 0.81 cm

Zdjecia obrobie to wrzuce.

Moje obliczenia sie zgadzaly. Mamy jeden dzien roznicy wiec jest idealnie. Serduszko bije 129 bpm. Wg usg 7t0d.

CRL 0.81 cm

Świetnie 😍😍😍 wiedziałam, ze będzie dobrze... już paznokcie obgryzalam czekając na info... dość ,ze mnie czeka to jutro ...to czlek z Wami przeżywa wizyty, usg, sikanki itp 😍😍

CRL 0.81 cm

gratulacje!!!! cudowne wiadomosci! Niecaly centymetr szczescia ❤ 🥰

Tylko jak chcesz karmić piersią to butle próbuj dopiero jak Ci się laktacja unormuje i nauczycie się siebie nawzajem [emoji846]
To , ze moja mała nie wzięła butli do ust nawet z moim mlekiem zrobiło ze mnie niejako jej więźnia. Przy drugim będę robią tak zeby jednak z butli umiał/umiała pic bo są różne sytuacje, czasem kryzysowe i to ważne zeby jednak ktoś mógł w razie co nakarmić dziecko
Czyli kiedy zacząć przyzwyczajać? :) Ze swoim mlekiem z butli? Ja to tak myślałam, żeby wcześnie zacząć i móc malucha ze starym zostawić czy z babcią i z mlekiem w lodówce jak będzie trzeba :D

Kurczę ...mam nadzieję, ze mój kropek tam jest albo kropki 😂😊😊😊 z synem to w 8 tyg byłam I serduszko pięknie bilo... A teraz to się za szybko wybieram...Ale miałam dziwne cykle ostatnio...zawsze 28 dniowe ...A teraz ostanio grudzień i styczeń 26...W styczniu mialam bardzo slaby okres...Byłam u gina... pod koniec tego owegoo okresu i niby wszystko ok... nie wiem czy owu była wcześniej...? Bo nie baraszkowalismy często to było tylko 3 razy...Z tym ze pod koniec tego okresu było te teges I później jakoś...Ale nie czułam owulacji wcale...I teraz sama nie wiem jak to jest... jutro się dowiem
Jak dobry i fajny lekarz to nie powie Ci że jesteś za wczesnie, a jak kropek będzie sam tylko czarny pusty w środku, to powie Ci, że to normalne i żebyś wróciła za dwa tygodnie :)

Tylko jak chcesz karmić piersią to butle próbuj dopiero jak Ci się laktacja unormuje i nauczycie się siebie nawzajem [emoji846]
To , ze moja mała nie wzięła butli do ust nawet z moim mlekiem zrobiło ze mnie niejako jej więźnia. Przy drugim będę robią tak zeby jednak z butli umiał/umiała pic bo są różne sytuacje, czasem kryzysowe i to ważne zeby jednak ktoś mógł w razie co nakarmić dziecko
To Antoni przez to że zapalenie płuc i inkubator przez pierwsze dni to cycka nie miał tydzień. Miał sondę na początku a później butle. I nie miał problemu z piciem butli. Wypijał cała i płakał o cycka. To było komiczne. Ale że ja z tych co w domu nie wysiedza, to od najmłodszego uczyliśmy że tata jest tak samo fajny i wychodziłam często jak na młodą mamę. Raz na tydzien z koleżankami do pizzeri na bursztynowa obok wąwozu [emoji6] kawa, plotki, odpoczywałam psychicznie. Nie dałabym rady w domu cały czas. W kryzysowych sytuacjach Wojtek przyjeżdżał z wózkiem [emoji6]

CRL 0.81 cm

Ach jak to lekarz i sprzęt robi znaczenie. Cudownie. Takich wiadomości my przyszłe mamy potrzebujemy. Gratulacje!! Odpoczywajcie kochani

reklama
Do góry